Η κυβέρνηση της Βολιβίας ανακαλεί νόμους μετά από βίαιες λαϊκές διαμαρτυρίες.

111111111

 

Η κυβέρνηση της Βολιβίας  ανακάλεσε το βράδυ της 30 Δεκεμβρίου το διάταγμα748 η ισχύη του οποίου θα εκτίνατε την τιμή των καυσίμων κατά 80 %, με συνεπακόλουθη την αύξηση της τιμής όλων των προϊόντων.

 

Προσπαθώντας να καλύψει τα ακάλυπτα ο Μοράλες στο ετήσιο διάγγελμα του μίλησε για «μη κατάλληλη στιγμή», για την επιβολή του μέτρου, και συμπλήρωσε. «Αποφασίσαμε, θέλοντας να πράξουμε αυτό που ο λαός απαιτεί, να αποσύρουμε το διάταγμα 748 και όλα τα διατάγματα που το συνοδεύουν. Θέλω να δηλώσω ότι οι οποιασδήποτε αποφάσεις σε σχέση με αυτό το διάταγμα δεν έχουν ισχύ».

 

Το διάταγμα 748 προέβλεπε την κατάργηση της κρατικής επιδότησης στα καύσιμα και η ανακοίνωσή της έβγαλε τον Βολιβιανό λαό στους δρόμους που με βίαιες συγκρούσεις, αποκλεισμούς δρόμων και απεργίες υποχρέωσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον νόμο.

 

http://www.kaosenlared.net/noticia/evo-morales-anulo-decreto-establecia-aumento-combustibles

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License