Υπάρχει κάποιο σχέδιο απαγόρευσης των βοτάνων και των φυσικών φαρμάκων στην E.E.;

Αν ξέρει κάποιος ας ενημερώσει.

Πληροφορήθηκα ότι από την 1 Μαϊου 20011 όλα τα παραδοσιακά βότανα και φυσικά φάρμακα που πωλούνται στην Αγγλία θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από συνταγή και από απόδειξη επαγγελματία ή εταιρείας.

Είναι θέμα μόνο της Αγγλίας, ή υπάρχει κάποιο σχέδιο γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να ελέγχονται απόλυτα οι φυσικές ουσίες και τα παράγωγα φυτών όπως π.χ. το θυμάρι, το φασκόμηλο, η ρίγανη, το χαμομήλι;

από onoma 31/12/2010 2:50 πμ.


sto US exei psifistei to s510 - psaxe

edo sto EU, kati legetai me to codex alimentarius

από - 31/12/2010 11:11 πμ.


opencongress.org/bill/111-s510/show

από Hermes 31/12/2010 5 μμ.


Όχι. Δεν υπάρχει ούτε σχεδιάζεται - από όσο μπορώ να γνωρίζω - τέτοια απαγόρευση στην ΕΕ. Ο θόρυβος και η συλλογή υπογραφών ξεκίνησε από κάποιες φαρμακοβιομηχανίες που φοβούνται μείωση των εσόδων τους. Τσίμπησαν και μερικά μπλογκ που χωρίς να το ψάχνουν, βλέπουν συνωμοσίες πίσω από το κάθε τι, τα chain emails πήραν φωτιά και τα αγανακτισμένα πρόβατα έτρεξαν να υπογράψουν.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License