Κούβα : βαθαίνει η παρακμή του κομμουνισμού.

Ο καπιταλισμός μπροστά σ' αυτή την κατάσταση , χαίρει άκρας υγείας.

Οι περικοπές στα προϊόντα που διανέμονταν με δελτίο θα εφαρμοστούν από 1ης Ιανουαρίου και τα προϊόντα αυτά θα πωλούνται σε καταστήματα σε σταθερές τιμές που θα είναι αρκετά ψηλότερες από τις σημερινές επιδοτούμενες τιμές τους.

Οι Κουβανοί των οποίων ο μηνιαίος μισθός είναι περίπου 20 δολάρια, διαμαρτύρονται έντονα για την οικονομική κατάσταση στη χώρα και ανησυχούν για την μείωση των προϊόντων που διανέμονται με δελτίο. Από τη λίστα προϊόντων με δελτίο είχαν ήδη αφαιρεθεί είδη όπως οι πατάτες, το αλάτι, τα πούρα και τα τσιγάρα.

Η πρακτική του δελτίου εφαρμόστηκε μετά την επανάσταση του 1959 για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα ενέσκηπτε λιμός στην Κούβα λόγω του εμπάργκο που επιβάλουν οι ΗΠΑ.

Ο νέος πρόεδρος Ραούλ Κάστρο προχωρά σε μείωση των κρατικών δαπανών και δηλώνει ότι θέλει να "απεξαρτήσει" τους Κουβανούς από τις επιδοτήσεις. Σημείωσε ότι η παιδεία και η υγεία θα συνεχίσουν να παρέχονται δωρεάν, αλλά οι περισσότερες άλλες επιδοτήσεις θα αρχίσουν να περικόπτονται.

Σημειώνεται πως ο Ραούλ Κάστρο προωθεί μεταρρυθμίσεις για την επέκταση του ιδιωτικού τομέα και την μείωση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά περίπου 500.000. Το ΚΚ Κούβας αναμένεται να τις συζητήσει και να τις εγκρίνει στο συνέδριό του τον Απρίλιο.

Στην προσπάθειά της να μειώσει τις κρατικές δαπάνες, η κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα κόψει από το σύνολο των τροφίμων και προϊόντων που διανέμονται κάθε μήνα με δελτίο το σαπούνι, την οδοντόκρεμα και το απορρυπαντικό.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=237164

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License