Κύπρος & ξέπλυμα χρήματος , "ιερού" και μη.

Ένα μεγάλο πλυντήριο μαύρου χρήματος δείχνει να είναι το ελληνοκυπριακό κομμάτι.

H Κύπρος δεν συνεργάζεται με την Ελλάδα και είναι ντροπή να είναι φορολογικός «παράδεισος» μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αυτή την καταγγελία έκανε δημόσια (ΡΑΔΙΟ 9) ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Κ με αφορμή το κλεμμένο ελληνικό χρήμα που ξεπλένεται και κρύβεται στην Κύπρο.

Η καταγγελία αυτή αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, αλλά φυσικά και σε άλλα σκάνδαλα στα οποία εμφανίζονται εταιρείες με έδρα την Κύπρο που έχουν γίνει κρυψώνες κλεμμένου χρήματος.

Τρεις εταιρείες εμπλέκονται

Στο Βατοπέδι εμφανίζονται τουλάχιστον τρεις εταιρείες που εμπλέκονται σε διακίνηση τεραστίων ποσών.

Οι εταιρείες είναι η ΤΟΡΚΑΣΟ, η ΡΑΣΣΑΝΤΕΛ και η ΜΑΝΤΕΟΥΣ.

Η εταιρεία ΤΟΡΚΑΣΟ εμφανίζεται κάποια στιγμή να έχει πρωταγωνιστή στο εσωτερικό της τον ανιψιό του Άκη Τσοχατζόπουλου (σ.α : πιθανό εμπλεκόμενο και με τις μίζες των TOR-M1).

Σύμφωνα με έγγραφο του Εισαγγελέα για το βρόμικο χρήμα στην εταιρεία αυτή μπήκαν κάποια στιγμή και διακινήθηκαν περίπου 7 εκατομμυρια δολλάρια.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τη διαδρομή ΖΗΜΕΝΣ - ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση...

Η ΤΟΡΚΑΣΟ εμφανίζεται όμως και στο σκάνδαλο Βατοπεδίου μέσω διαφόρων προσώπων, όπως ο κ. Σαχπαζίδης κλπ.

Οι δυο άλλες εταιρείες καταγγέλλονται με τον πιο επίσημο τρόπο από την προανακριτκή επιτροπή για το Βατοπέδι ως εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκαν τεράστια ποσά για τα οποία οι δήθεν κοπτόμενοι για την διαφάνεια και την αλήθεια τα προηγούμενα χρόνια δεν ζήτησαν καν στοιχεία μέσω δικαστικής συνδρομής από την Κύπρο.

Ποια είναι η διεύθυνση αυτών των δυο εταιρειών στην Κύπρο;

Είναι η οδός Σοφούλη 2, όπου είναι η έδρα των δικηγορικών γραφείων του μακαρίτη προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Έτη δημιουργίας των εταιρειών αυτών;

Κι αυτό πολύ κρίσιμο. Το 2005 η Ρασσαντέλ και το 2007 η Μαντέους.

Τον καιρό εκείνο βέβαια ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν απασχολημένος με τον Κ. Καραμανλή στα εθνικά θέματα και ίσως δεν ασχολιόταν και τόσο με το μαγείρευαν οι συνεργάτες του, με τους συνεργάτες του Κ. Καραμανλή στο Βατοπέδι...

Στο πόρισμα της επιτροπής με το οποίο παραπέμπονται οι πέντε πρώην Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας οι εταιρείες αυτές καταγγέλλονται ως διακινητές βρόμικου χρήματος.

Οι 4 Υπουργοί (Μπασιάκος, Δούκας, Κοντός, Ρουσόπουλος) κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Πως δεν υπάρχει χρήμα. Τεράστια είναι τα ποσά που διακινήθηκαν» είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δ.Τ, ενώ το μέλος της επιτροπής και δικηγόρος η κα Ν.Γ είπε ότι μόνο σε μία περίπτωση (Εταιρεία Νόλιντεν - Ολυμπιακό Ακίνητο) το δωράκι που διακινήθηκε ήταν.... 9 εκατομμύρια ευρώ.

Η επιτροπή παραπέμπει και τον κ. Βουλγαράκη για παράβαση καθήκοντος, διότι δεν προστάτευσε τον αρχαιολογικό χώρο της Ουρανούπολης στο συμβόλαιο που συνέταξε η συμβολαιογράφος συζυγός του η οποία συστεγάζεται στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα της ο οποίος ήταν δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου. Τόσο μικρός ο κόσμος μας...

Το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος δεν παραγράφεται και αυτό ήδη έχει νομολογηθεί με την περίπτωση του πρώην Υπουργού Τάσου Μαντέλη...

http://www.paraskhnio.gr/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License