Τσάβες : ο καπιταλισμός πίσω .... από τις βροχές.

Νέο παραλήρημα του Ούγκο , μετά τον "σατανά" Μπους.

Το προηγούμενο :

"O πρόεδρος της Bενεζουέλας, Oύγκο Tσάβες, αποκάλεσε χθες ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του OHE τον Aμερικανό πρόεδρο Tζορτζ Mπους «σατανά», «ψεύτη» και «τύραννο», κερδίζοντας τις εντυπώσεις - θετικές είτε αρνητικές- της χθεσινής ημέρας στη Nέα Yόρκη."

http://www.mykypros.com/cgibin/hweb?-A=21231&-V=people&w=

To νέο :

"Στον «εγκληματικό καπιταλισμό» που προκαλεί τα παγκόσμια κλιματικά φαινόμενα, απέδωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πολλούς θανάτους και άφησαν δεκάδες χιλιάδες άστεγους στην χώρα του και την Κολομβία."

(skai) 

Προκαπιταλιστικά δεν υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα (?"¨><{}+_).


Ο Τσάβες είναι αυτός που είναι αναμφισβήτητα. Αλλά οι επιστήμονες (καθόλου τρελοί και γραφικοί, σε πληροφορώ) έχουν καταλήξει εδώ και πολλά χρόνια σε συμπεράσματα για την επίπτωση της βαριάς βιομηχανίας στο παγκόσμιο κλίμα.

Στη νότια Κίνα έχει πλέον μόνιμη συννεφιά. Και όχι σύννεφα βροχής. Σύννεφα τοξικά, από τις καμινάδες των εργοστασίων. Εσένα εδώ στην Ελλάδα δε σου φαίνεται για μεγάλη αλλαγή, για ρώτα ένα Κινέζο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει εκεί.

Άρχισε να διαβάζεις σοβαρά μέσα πληροφόρησης και άσε τα copy paste ελληνικά ΜΜΕ που δε μπορούν ούτε στοιχειωδώς να καλύψουν σοβαρά θέματα.

Καλή η πλακίτσα με τον κάθε γραφικό πολιτικάντη, αλλά το κλίμα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση...

είναι απλά ζήτημα διαχείρισης των φυσικών πόρων του πλανήτη από οποιοδήποτε σύστημα γίνεται η διαχείρηση αυτή. Αν δεν κάνω λάθος η Βενεζουέλα είναι 2η κατα σειρά χωρά παραγωγός πετρελαιου του ΟΠΕΚ. Η αλλαγή του ποσοστού του διοξειδίου του άνθρακα, στην ατμόσφαιρα, είναι ο βαασικοτερος παράγοντας του φαινόμενου του θερμοκηπίου, το οποίο με την σειρά του, προκαλεί θερμοκρασιακές μεταβολές και βροχοπτώσεις. Τώρα, ένα μεγάλο ποσοστό του πετρελαίου,αν και παράγεται στην Βενεζουέλα με "αντικαπιταλιστικούς" όρους, καθώς καίγεται εξακολουθεί να παράγει διοξειδίο του άνθρακα και συμβάλει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμβάλει και το "καπιταλιστικό" διοξείδιο του άνθρακα, στην αλλαγή του κλίματος του πλανήτη. Ωραίος ο Τσάβές σε πολλά ζητήματα, απαράδεκτος σε άλλα, αλλά σε αυτό θα έλεγα ότι "πουλάει τρέλλα".

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License