Επίθεση σε καλλιέργεια μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην Ισπανία

.

Επίθεση σε καλλιέργεια μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην Ισπανία

Στις 8 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε καλλιέργεια μεταλλαγμένου καλαμποκιού στο Μπανταγιόθ της Ισπανίας στις 19/9. Μεταξύ άλλων αναφέρονται:

“Μια μεγάλη ομάδα ατόμων σαμποτάρισαν την καλλιέργεια με τον κωδικό SF1035T, που σχετίζεται με μια καλλιέργεια που κυκλοφορεί ήδη από το Monsanto – και είναι ιδιοκτησία της Fitto Seeds στην κοινότητα Guareña στο Bajadoz.

Η δράση αυτή είναι μια μικρή απάντηση στην επιβολή των γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών (GMOs) από τις εταιρίες βιοτεχνολογίας και το Ισπανικό κράτος.

Από τότε που αναπτύχθηκε η μαζική έρευνα πάνω στους GMO και ξεκίνησε η έγκριση και η προώθηση, οι δημιουργοί και οι προωθητές των GMO δήλωναν ότι θα μπορούσαν να τερματίσουν την πείνα και να υπερασπιστούν την υγεία της ανθρωπότητας… Tίποτα δεν είναι πιο μακριά από την αλθεια…

Η επιβολή των GMO γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας μονοπωλιακού ελέγχου από τη μεριά των πολυεθνικών στην αγορά των σπόρων και των χημικών λιπασμάτων, μονοκαλλιεργειών, γενετικής μόλυνσης, την προσπάθεια εξαφάνισης των μικρών και μεσαίων καλλιεργειών, την καταστροφή των τοπικών οικονομικών, την εξαφάνιση των παραδοσιακών καλλιεργειών σπόρων, τα τεράστια δίκτυα διανομής, τη μόλυνση των υδάτινων πόρων με τοξικά απόβλητα, και την αποσάρθωση των τοπικών κοινοτήτων. Με λίγα λόγια τα πλαίσια του καπιταλιστικού μοντέλου.

… Οι GMO είναι υπεύθυνοι για κάθε είδους καταστροφή, πείνα, αποψίλωση δασών, δηλητηριάσεις, αλλεργίες, και άλλες παθολογίες που προέρχονται από την κατανάλωσή τους… Η δράση ενάντια στους GMO είναι μια νομιμοποιημένη μορφή αγώνα των ανθρώπων, όπως και ένα σημάδι κοινής λογικής και της ανάγκης για βαθιά κοινωνική αλλαγή. Είναι το αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης του πόσο επικίνδυνο είναι όταν η Γη είναι στα χέρια του καπιταλισμού.

Όποιος σπέρνει GMO θα θερίσει αντίσταση.”

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License