Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις για ασκήσεις στην Ανδραβίδα

Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις για ασκήσεις στην Ανδραβίδα

Μεγάλες ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού από την ισραηλινή Αεροπορία, από μεθαύριο μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, με τους Ισραηλινούς να "προσγειώνονται" στην Ανδραβίδα για συνάσκηση με την Πολεμική Αεροπορία (10-14/10)σε σενάρια έρευνας-διάσωσης μάχης με την συμμετοχή μονάδων ειδικών δυνάμεων. η ισραηλινή Αεροπορία θα εκτελέσει σε διαδοχικές φάσεις τις ασκήσεις της που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και θα κορυφωθούν στις 21 Οκτωβρίου. Τα σενάρια είναι μικτά με ανεφοδιασμούς αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Σχετική ΝΟΤΑΜ (Α1824/10) εξέδωσε η ΥΠΑ. Θα διατεθούν τουλάχιστον τρία αεροσκάφη τάνκερ της ισραηλινής Αεροπορίας και θα ασκηθούν τόσο F-15, όσο και F-16, αλλά και ελικόπτερα (UH-60 ή CH-53 Stallion). Θεωρείται πιθανό στην ισραηλινή άσκηση να μετάσχουν και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Οι πρώτοι ανεφιδιασμοί θα περιλαμβάνουν τα ισραηλινά ελικόπτερα που θα μεταβούν στην Ανδραβίδα για τις συνασκήσεις έρευνας-διάσωσης μάχης (CSAR) με την Πολεμική Αεροπορία. Τουλάχιστον στις 10 και 11 Οκτωβρίου, στο σκέλος μετάβασης τα ισραηλινά ελικόπτερα θα ανεφοδιαστούν από αεροσκάφη ΚC-130.

από παπακιας 06/10/2010 7:49 μμ.


Σε ηπειρωτικές περιοχές της Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή ελληνικών και ισραηλινών ελικοπτέρων θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα κοινή άσκηση ειδικών μονάδων του ισραηλινού στρατού και κομάντο της Πολεμικής Αεροπορίας με σενάριο την έρευνα και διάσωση σε συνθήκες μάχης

Κρέμονται σαν τα τσαμπιά καθώς κατεβαίνουν χρησιμοποιώντας το σχοινί του Super Puma.

Είναι η συνήθης πρακτική για την έρευνα-διάσωση μάχης που ακολουθούν οι επίλεκτοι της 31 ΜΕΕ (Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τώρα θα συνασκηθούν με την αντίστοιχη ομάδα των ισραηλινών κομάντο που καταφθάνουν την επόμενη εβδομάδα στην Ανδραβίδα.

Η κοινή εκπαιδευτική άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ θα ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

Συνολικά 8 ισραηλινά ελικόπτερα (4 UH-60 και 4AH-64D Apache Longbow) αφού ακολουθήσουν τη διαδρομή Κρήτη-Κύθηρα-Καλαμάτα θα κατευθυνθούν στο ΚΕΑΤ στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας όπου θα διεξαχθεί το κύριο μέρος της άσκησης.

Εκ μέρους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, εκτός από τους άντρες της 31 ΜΕΕ, θα συμμετάσχουν 1 ελικόπτερο Super Puma, 2 ελικόπτερα AH-64A Apache και 6
μαχητικά αεροσκάφη.

Τα σενάρια της συγκεκριμένης άσκησης Έρευνας-Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue) προβλέπουν ακόμη σύνθετες αποστολές στην ηπειρωτική περιοχή της βόρειας, κεντρικής και δυτικής Πελοποννήσου.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=84373

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License