Επίσκεψη Μεντβέντεφ στην αποικία της Κύπρου.

......

 Ο κ. Μεντβέντεβ θα επιθεωρήσει άγημα της Εθνικής Φρουράς, θα καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', και θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή.

    Στη συνέχεια, θα γίνει η παρουσίαση των επίσημων αντιπροσωπειών των δύο χωρών και οι δύο πρόεδροι θα μεταβούν στο προεδρικό γραφείο, όπου στις 10:00 θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση.

    Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν επίσημες συνομιλίες και θα υπογραφούν Σχέδιο Δράσης και 13 διμερείς συμφωνίες.

    Ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Μάριο Καρογιάν και τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Επίσης, θα τελέσει τα εγκαίνια της Εμπορικής Τράπεζας της Ρωσίας.

    Αύριο το βράδυ, ο πρόεδρος Χριστόφιας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του κ. Μεντβέντεφ, μετά το οποίο ο Ρώσος πρόεδρος θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

(nooz).


Υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού χωρίς έξωθεν πιέσεις και προσπάθειες επιβολής έτοιμων συνταγών τάσσεται με άρθρο του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος απορρίπτει τα «τεχνητά χρονοδιαγράμματα στις δικοινοτικές συνομιλίες».

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Κύπρο, σημειώνει ότι είναι "αντίθετος με το αποτέλεσμα είναι ο καθορισμός χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσής τους και εισαγωγής της έξωθεν επιδιαιτησίας".

Ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στη σημασία της Κύπρου, τονίζει πως "ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος κάνει πολλά για την ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ε.Ε., με βάση τις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους".

Στο άρθρο του, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρεται στις ταυτόσημες θέσεις των δύο χωρών στα κύρια ζητήματα της διεθνούς πολιτικής, σημειώνοντας ότι "είμαστε ευγνώμονες στην κυπριακή ηγεσία για τη θετική πολιτική στάση της, όσον αφορά στη ρωσική πρωτοβουλία για την εκπόνηση νέας Συνθήκης για την ευρωπαϊκή ασφάλεια".

Ο Ρώσος ηγέτης σημειώνει ότι "η Κύπρος έγινε για μας ένας σημαντικός συνέταιρος στον τομέα των επενδύσεων, είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους επενδυτές και κατέχει την πρώτη θέση ως προς τον όγκο των συσσωρευμένων άμεσων επενδύσεων στη ρωσική οικονομία".

"Το σύνολο των εμπορικών συναλλαγών παρά την κρίση έφτασε το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους στο εντυπωσιακό επίπεδο που υπερβαίνει το 1 δισ. δολάρια", επισημαίνει στο άρθρο του ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=211059

σ.α : έχει δίκιο. Είναι πολλά τα λεφτά. Καλύτερα πόλεμος , παρά συνομιλίες και έξωθεν παρεμβάσεις για την αποικία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License