Απαγόρευση της πολιτικής αφίσας από τον Δήμο Περιστερίου

Τραμπουκισμοί της αντιδημάρχου καθαριότητας σε μέλη της Επιτροπής Κατοίκων, μέλη της Αριστερής Κίνησης και μέλη του σωματείου Βιβλίου Χάρτου και των “ελληνικών γραμμάτων”.

Απαγόρευση της πολιτικής αφίσας από τον Δήμο Περιστερίου
Τραμπουκισμοί της αντιδημάρχου καθαριότητας σε μέλη της Επιτροπής Κατοίκων, μέλη της Αριστερής Κίνησης και μέλη του σωματείου Βιβλίου Χάρτου και των “ελληνικών γραμμάτων”.
Στις 16/9 το βράδυ έγινε μαζική αφισ/ληση με τις αφίσσες της Επιτροπής Κατοίκων για τη χαβούζα και των σωματείων για τα Ελληνικά Γράμματα. Στο τέλος της  αφισ/λησης στην Εθνικής Αντιστάσεως & Δωδεκαννήσου εμφανίστηκε κατά τις 11 το βράδυ η γνωστή μας πλέον ομάδα των ΄΄εργαζομένων΄΄ υπό την επίβλεψη της γνωστής μας κας Αντιδημάρχου καθαριότητας Ευσταθιάδου, οι οποίοι έψαχναν τους αφισσοκολητές. Υπήρξαν λεκτικοί διαπληκτισμοί και η Ευσταθιάδου είπε πως καλεί την αστυνομία διότι η αφισοκόληση είναι παράνομη. Ειδοποιήθηκε και το άλλο συνεργείο καθώς και όσοι μπορούσανε και άμεσα μαζευτήκαμε περίπου 30 άτομα.
Η Ευσταθιάδου και οι μπράβοι της δεν το περίμεναν. Υπήρξαν διαπληκτισμοί και φράσεις της αντιδημάρχου όπως΄΄ όσα βγάζετε όλοι εσείς μαζί τα παίρνω εγώ σε ένα μήνα γιατί είμαι πρώτη σε σταυρούς και σας έχω για πλάκα΄΄ , ΄΄ 50 χρόνια δεν μπορείτε να βγάλετε 1 έδρα γι΄αυτό είσαστε έτσι ΄΄ και άλλα τέτοια. Συνεχίσαμε μέχρι τις 1 το βράδυ με μαζική αφισ/ληση και είπαμε στην Ευσταθιάδου ότι όταν έρθει η αστυνομία που είχε καλέσει να φέρει κλούβα γιατί είμαστε πολλοί και δεν χωράμε στο περιπολικό.
Η Διοίκηση του Δήμου όταν πληροφορήθηκε ότι κυκλοφορεί αφίσα που τους ξεσκεπάζει για τη χαβούζα έθεσε αντανακλαστικά το μηχανισμό της για να εκφοβίσει και να  μας σταματήσει.
Η πολιτική αφίσα και η διακίνηση ιδεών στο Περιστέρι και παντού ιδιαίτερα στη φάση που ζούμε και θα ζήσουμε θα είναι ΄΄υπό διωγμό ΄΄, με όλους τους τρόπους. Προφανώς και θα τους το χαλάσουμε.
Για το συγκεκριμένο γεγονός θα βγεί καταγγελία της Επιτροπής Κατοίκων και της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου καθώς και του σωματείου Βιβλίου Χάρτου.
Συνεχίζουμε!

ΜΑΖΙΚΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΗΜΕΡΑ 17/9 ΣΤΟ ΚΕΛΑΡΙ

θα δημοσιευτούν και φωτογραφίες από το περιστατικό
στα μπλόγκ της Επιτροπής Κατοίκων: http://sosalsos.wordpress.com/
και στης Αριστερής Κίνησης: http://leftmove.wordpress.com/

ΕΞΩ Η ΧΑΒΟΥΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛSΟS

Περιστεριώτες – Περιστεριώτισσες

Τώρα που το έγκλημα αποκαλύφθηκε με τις καταγγελίες των εργαζόμενων και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής του Άλσους κανείς δεν μπορεί πια να πει ότι δεν ξέρει…δεν άκουσε… δεν είδε… Ούτε η Κυβέρνηση, ούτε οι Δημοτικές Αρχές, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε φυσικά κι’ εμείς οι Περιστεριώτες, που έχουμε ευθύνη για την υγεία και τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας και που δεν θα επιτρέψουμε να μας φέρονται σα νά ‘μαστε σκουλήκια , ή να ξεριζωθούμε από τις γειτονιές μας για να επιβιώσουμε…

Το έγκλημα …

Μέσα στην καρδιά της ταλαίπωρης πόλης μας που ασφυκτιά πνιγμένη στο τσιμέντο και τα καυσαέρια, με το ανύπαρκτο πράσινο και το κυκλοφοριακό χάος που μας φιλοδώρησε η δημοτική αρχή με τα λεγόμενα «έργα» της, ήταν από καιρό  ανησυχητικά τα φαινόμενα. Την εντεινόμενη μπόχα ακολούθησαν σμήνη κουνουπιών και τρωκτικών που έμπαιναν στα σπίτια μας και μας γέμιζαν κοκκινίλες και μώλωπες ενώ τον τελευταίο καιρό έκαναν την εμφάνισή τους κοπάδια από γλάρους και κοράκια που είχαν πάρει μυρωδιά το ψοφίμι… Τι είχε συμβεί; Όπως είδαμε έκπληκτοι όταν εισβάλαμε στο χώρο του γκαράζ μέσα στο Άλσος στην οδό Αγ. Βασιλείου, μέσα στη μολυσμένη γλίτσα των σκουπιδιών, απορριμματοφόρα πήγαιναν κι’ έρχονταν εναποθέτοντας τα αγαθά τους, την ώρα που στο χώρο αυτόν με άφθονο μπετόν πάνω σε αδρανή υλικά προερχόμενα από λιγνίτη και με χειροπιαστό τον κίνδυνο της κατολίσθησης ένα βαρύ κτίσμα 25Χ25Χ5 βρίσκονταν υπό κατασκευή.

Από το 2004 το Άλσος βρέθηκε στο στόχαστρο… Το Γενικό  Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της δημοτικής αρχής, που ο περιστεριώτικος λαός ονόμασε τερατούργημα, αποχαρακτήριζε 60 στρ. των «Ζουμπουλίων» από πράσινο σε Ο.Τ. Ο χώρος φιλοξενεί αυθαίρετη λυόμενη έκθεση απ’ τον καιρό της διοίκησης του ΠΑΣΟΚ και άνοιξε την όρεξη στη διοίκηση Παχατουρίδη, που με τα ΣΔΙΤ ετοίμαζε μεγάλο φαγοπότι σ’ αυτό το χώρο φιλέτο, με τη μετατροπή του γηπέδου του Αγίου Ιεροθέου που ανήκει στο χώρο του Άλσους σε πάρκινγκ για να εξυπηρετεί τον τερματικό σταθμό του Μετρό. Με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις το παγώσαμε. Με την επανεκλογή του ο Παχατουρίδης το επανάφερε. Αξιοποιώντας όσες μορφές μπορούσαμε και με επιμονή ανατρέψαμε τα σχέδια τους.

Χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει συζήτηση ή απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου, σ’ ένα χώρο που είχε οριστεί αποκλειστικά ως χώρος πράσινου με Προεδρικό Διάταγμα του 1981 (ΦΕΚ 569) και όπου με απόφαση των ελεγκτών της Δ/νσης Πολεοδομίας Δυτικού Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών της 22 – 1 – 2010 είχε αποκλειστεί κάθε άλλη χρήση, με αυθαίρετη χωροθέτηση και χωρίς καμιά πολεοδομική άδεια, χωρίς καμιά περιβαλλοντική μελέτη για την επεξεργασία και τη διάθεση λυμάτων και στραγγιδίων  στην περιοχή, ύστερα από σκοτεινές μεθοδεύσεις που ήθελα να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια με άλλο ένα παράνομο έργο αντί για πράσινο, το λεγόμενο «Πράσινο Σπίτι(!!!)», έρχονταν τώρα να αποκαλυφθεί ο Εφιάλτης του ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΣΜΑ) που βρίσκεται υπό κατασκευή. Με σωρεία παράνομων δεξαμενών πετρελαίου, πλυντηρίου και συνεργείου για τις σκουπιδιάρες που πλημμυρίζουν με απόνερα αγνώστου μικροβιακού φορτίου και χημικά μέχρι έξω στο δρόμο. Με τους εργαζόμενους να δουλεύουν απροστάτευτοι χωρίς κανένα εμβολιασμό η άλλο προληπτικό μέτρο μέσα στα αποσυντεθειμένα πλαστικά, τα νοσοκομειακά απόβλητα, τα ελενίτ με τον αμίαντο. Με τον κίνδυνο της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα να μας αφορά όλους.

… και οι αυτουργοί του με όνομα και διεύθυνση!

Όσο βρωμερό είναι το έργο αυτό μέσα στην καρδιά της πόλης μας άλλο τόσο βρωμερή είναι κι’ εκείνη η αδίστακτη πολιτική και η νοοτροπία που το ενέπνευσαν.

 • Τα ασύστολα ψεύδη του δήμαρχου Παχατουρίδη που είχε δεσμευτεί προεκλογικά να απομακρύνει το εκθεσιακό κέντρο και το γκαράζ για τη μετατροπή ολόκληρης της περιοχής του Άλσους σε υψηλό πράσινο μέχρι τη λήξη αυτής της τετραετίας.
 • Το θράσος χιλίων πιθήκων απ’ τη μεριά της αντιδημάρχου καθαριότητας Ευσταθιάδου, που σε πρόσφατη δήλωσή της σε τοπική εφημερίδα ομολογούσε απροκάλυπτα «Γνωρίζουμε ότι η κατασκευή γίνεται παράνομα σε χώρο παράνομο. Γνωρίζουμε πως ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος πράσινο …» για να συμπληρώσει σαν η πρώτη τυχούσα και ανίδεη που δεν μπορεί να βρει άλλο χώρο σε μη κατοικημένη περιοχή « … αλλά τι πρέπει να γίνει;»
 • Τη διεστραμμένη λογική της που θεωρεί εκσυγχρονισμό και πρόοδο το έργο αυτό επειδή θα μειώνεται λέει ο όγκος των σκουπιδιών με τη χρήση του σπαστήρα αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες που είδαμε στο κέντρο της πόλης μας.
 • Τα υπονοούμενα για πιθανή μείωση των «δημοτικών τελών» μέσα σε μια πενταετία που έχοντας υπόψη την καθυστέρηση των μελετών ΣΜΑ και των αντίστοιχων έργων στον Ελαιώνα και το Αιγάλεω μας κάνουν να ανησυχούμε σφόδρα για πιθανή υπερτοπική χρήση του ΣΜΑ στο Περιστέρι.
 • Την σιωπή ιχθύος που τηρείται γύρω απ’ το κόστος του έργου που οι εργαζόμενοι εκτιμούν στα 6 εκατομμύρια ευρώ καθώς και γύρω απ’ το όνομα της αναδόχου και σίγουρα κολλητής του Δημάρχου εταιρίας.
 • Τους τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς και το υβρεολόγιο των αντιδημάρχων Λώλου και Ευσταθιάδου και των μπράβων τους σε βάρος κατοίκων που θέλησαν να μπουν στο εργοτάξιο και να φωτογραφίσουν το έργο.
 • Την αποκάλυψη του τι ακριβώς εννοούν με «πράσινη ανάπτυξη» ό ίδιος ο Πρωθυπουργός και η οικολογικά ευαίσθητη υπουργός Περιβάλλοντος παραδίνοντας τα έργα αυτά στα χέρια αδίστακτων εταιριών και κυκλωμάτων και κάθε τοπικής μαφίας που κερδοσκοπεί σε βάρος του λαού όπως στο Περιστέρι.

Το έγκλημα αυτό δεν έπεσε απ’ τον ουρανό ούτε είναι το μόνο. Είναι συνέπεια και έκφραση της ταξικής φύσης της Δημαρχίας και του Δημάρχου που ισχυρίζεται ότι «έκοψε τα συρματοπλέγματα των κομματικών μαντριών» για να μας παραδώσει στους κάθε λογής κερδοσκόπους και τα λαμόγια του. Είναι η άλλη όψη των έργων βιτρίνας που κάνουν τη ζωή μας αφόρητη όταν σαν άλλος Ομέρ Πριόνης κόβει τα δέντρα στις γειτονιές για να μας ανταμείψει με κάποιες ζωγραφιές από λουλούδια και λαμπιόνια στις πλατείες. Όταν αυξάνει κατά 39% τα δημοτικά τέλη στη διάρκεια της θητείας του, για να μας φορτώσει παράλληλα με τα τροφεία των παιδικών σταθμών, τη συντήρηση των σχολείων, τις μαζικές απολύσεις συμβασιούχων και τις επισφαλείς μορφές εργασίας για τους εργαζόμενους. Όταν ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αντιδραστική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη που καταργεί κάθε πρόσχημα «Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και μετατρέπει τους Δήμους σε προεκταμένο χέρι της κεντρικής διοίκηση, πετσοκόβει κάθε κοινωνική παροχή, κι’ αυτή ακόμα την αποκομιδή των σκουπιδιών την κάνει ανταποδοτική και κερδοσκοπική, φορτώνει στους Δήμους αρμοδιότητες χωρίς τους αναγκαίους πόρους για Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμό, Αθλητισμό, Περιβάλλον. Είναι απόλυτα ενταγμένος στο σφαγείο Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που επιχειρούν να καταργήσουν το σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζόμενων ενός ολόκληρου αιώνα.

Να γιατί τώρα που είναι πια ζήτημα ζωής να πάρουμε την υπόθεση του περιβάλλοντος και της υγείας, της δικής μας και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια, είναι ταυτόχρονα η ώρα μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων ν’ αγωνιστούμε, να ξεσηκωθούμε, να πάρουμε συνολικότερα τη μοίρα μας  στα χέρια μας. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε!

 • ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ

ΓΚΑΡΑΖ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 • ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ – ΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
 • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
 • ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΠ’ ΤΟ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


από Μέλος επιτροπής κατοίκων 18/09/2010 5:13 μμ.


Αυτό το Περιστέρι είναι φιμωμένο. Με σπασμένα φτερά και δεμένο το στόμα, οι εξουσιαστές το κρατούν στο έδαφος και δεν του επιτρέπουν να πετάξει. Στο Περιστέρι υπάρχουν βιομηχανικές ζώνες, εργάτες, μετανάστες, μαθητές, νεολαίοι, πολιτικές ομάδες, πρωτοβουλίες και δημότες. Η έκφραση αυτού του κόσμου είναι αναγκαία.  Δεν είναι και λίγο μια πρωτοβουλία να βγαίνει για αφισοκόλληση και την επόμενη μέρα να μην υπάρχει ούτε μια αφίσα. Δεν είναι και λίγο να εξαφανίζονται τρικάκια, συνθήματα, πανό, αφίσες. Ολόκληρη η προσπάθεια που καταβάλεις πάει χαμένη λόγω των ταχύτατων αντανακλαστικών που διαθέτει ο δήμος. Πάει πολύ όμως, όταν σε ολόκληρο το δήμο, ποζάρουν αφίσες πολιτικών παρατάξεων, εκδηλώσεων του δήμου, και διαφημίσεων. Στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε πόλεμο.

Έτσι έγινε και την Πέμπτη το βράδυ όπου η ίδια η αντιδήμαρχος μαζί με τα σκυλιά της έχοντας βγει για την καθιερωμένη εργασία αποξήλωσης αφισών συνάντησε μέλη της επιτροπής κατοίκων και του σωματείου βιβλίου χάρτου και ελληνικών γραμμάτων την ώρα της αφισοκόλλησης. Οι μεν κολλούσαν αφίσες για τη νεοσύστατη χωματερή και την εφαρμογή σπαστήρα στο γκαράζ των απορριμματοφόρων του δήμου και τις απολύσεις των εργαζομένων στα ελληνικά γράμματα ενώ οι ρουφιάνοι του δήμου με πρωτοστάτη την ίδια την Ευσταθιάδου, ξεκολλούσαν τις αφίσες ματαιώνοντας την προσπάθεια συντρόφων για ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Η σύγκρουση ήταν αναμενόμενη. Όταν συγκεντρώθηκε αλληλέγγυος οργισμένος κόσμος στο σημείο των διαπληκτισμών η Ευσταθιάδου έδειχνε ιδιαίτερα μαζεμένη μιας και δεν υπήρχε διαχωριστικό κάγκελο όπως τότε στη χωματερή για να την προστατέψει. Ο κυνισμός και ο χλευασμός της περιτριγυρισμένης από μπράβους Ευσταθιάδου προς τους αφισοκόλλητες ήταν το λιγότερο συμπεριφορά της νύχτας και του υποκόσμου. Παρόλα αυτά  η Ευσταθιάδου στάθηκε τυχερή που κατάφερε και  έφυγε σώα και αβλαβής. Η τύχη όμως είναι μια μεταβλητή η οποία δεν παραμένει σταθερή αλλά μεταβάλλεται.

Η αφισοκόλληση συνεχίστηκε μέχρι αργά τη νύχτα και θα συνεχιστεί. Οι εκφοβισμοί και οι απειλές της αντιδημάρχου δεν πτοούν την επιτροπή κατοίκων που παλεύει για στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως είναι η δημόσια υγεία. Δεν αγγίζουν κανέναν μας, αντιθέτως μας κάνουν πιο δυνατούς όταν το κράτος εμφανίζεται μέσα στη νύχτα και δείχνει τις διαθέσεις του.

Η ταξική ανισότητα είναι αυτή που δημιουργεί εξουσιαστές και εξουσιασμένους, καταπιεστές και καταπιεσμένους. Δημάρχους και δημότες. Η διαδικασία είναι ανοιχτή. Όλοι μαζί  μπορούμε ακόμα περισσότερα.

από Μιχάλης, μέλος επιτροπής 18/09/2010 7:36 μμ.


Η Ανταρσύα ή άλλες συλλογικότητες που κολλούν αφίσες στο Περιστέρι, τί αντιπαράθεση δημιουργούν και αναφέρονται; Ποιό το πρόβλημα;
Είναι πρόβλημα ότι υπήρχαν και αφίσες από άλλους χώρους ή θα πρέπει μόνο οι "δικές μας" να κολλούνται;
Να υπενθυμίσω κι ενημερώσω ότι υπήρχαν και αφίσες της συνέλευσης ανέργων, ακόμα και αφίσες για το ρεσάλτο υπήρχανε. Όμως αυτές είναι άλλο πράμα;
Τέλος, το να προσπαθούμε, στο όνομα μιας λαϊκής αντίθεσης, ενός προβλήματος που υπάρχει στην γειτονια, να περάσουμε κάποια άλλη αντίθεση δική μας (ενάντια στην κάθε ανταρσύα, κκε, συνέλευση), κάτω από το χαλί είναι και μικρότητα και αποπροσανατολιστικό. Δηλαδή μας φταίνε οι άλλοι που κολλάνε αφίσες, όχι ο Δήμος. Εκτός αν έχεις στοιχεία για συνδιαλλαγή της ανταρσύας με την διοίκηση Περιστερίου (να γελάσει και ο κάθε πικραμένος).
Αυτό που έχει σημασία να αναδειχθεί, είναι η ρητή (δια στόματος αντιδημάρχου) απαγόρευση του κολλήματος αφίσας. Τέτοιο θράσος, μόνο η χούντα!
Και σε αυτό το ζήτημα, το σωστό (κατα τη γνώμη μου) είναι να αντιδράσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Και σε αυτούς συγκαταλέγονται, προφανώς και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ και όλοι. Το να πιστεύεις ότι μόνο ο αντιεξουσιαστικός χώρος είναι ικανός να αντιδράσει, δείχνει χοντρά-χοντρα δύο πράγματα:ή ότι αναγνωρίζεις σαν μόνη δύναμη κοινωνική τον συγκεκριμένο χώρο (όπως και το κκε λέει ότι μόνο αυτό υπάρχει, οι άλλοι είναι προδότες, ρεφόρμες, μικροαστοί...) ή ότι αντιλαμβάνεσαι ότι οι μόνοι που αξίζουν είναι οι αντιεξουσιαστές κ οι αναρχικοί, και η υπόλοιπη κοινωνία να πάει να γαμηθεί, αφού δεν αξίζει (και κατα κάποιον τρόπο "καταλήγεις" ο σούπερμαν της κοινωνίας, έξω και πέρα ή ίσως και απένατι σε αυτήν, στέλνοντας στα σκουπίδια την καλυτερη επαναστατική παράδοση του τόπου μας: "η απελευθέρωση των εργατών είναι έργο των ίδιων" ). Να σημειώσω για να μην παρεξηγηθώ, ότι δεν ελπίζω να εννοεί κάτι τέτοιο, και ότι δεν πιστεύω ότι γενικά το λέει αυτό ο α/α χώρος (όχι ότι δεν υπάρχει σαν άποψη από μερικούς)

Τώρα να ενημερώσω ότι στο Περιστέρι σήμερα έχουμε πάει να μοιράσουμε προκήρυξη στην πολιτιστική εκδήλωση στο θέατρο του Φοίνικα. Για αύριο επίσης υπάρχει ραντεβού για αφισοκόλληση. Γενικά, στόχος είναι, ειδικά μετά τα χθεσινοβραδυνά γεγονότα, να αφισοκολλήσουμε το σύμπαν και να μην τους αφήσουμε ήσυχους ούτε στιγμή.

Μιχάλης, μέλος και της Επιτροπής Κατοίκων και της Ανταρσυα και της Αριστερης Κίνησης, παρών στο επεισόδιο και την αφισοκόλληση.

από αλληλέγγυος οργισμένος κόσμος 19/09/2010 12:32 μμ.


Μιχαλη,
Μιλάς εναντιον αναρχικων-αντιεξουσιαστων,για πρωτοβουλίες που θεωρουνται superman ,οτι σας κατηγορουν για συνδιαλλαγη και αλλα τελειως ακυρα.
Ολα αυτα που λες δεν προκυπτουν απο πουθενα στο post εκτος και αν μεταφερεις συζητηση που δεν την ξερω.Ο απο πανω απλα ειπε οτι υπαρχουν πολλες αφισες(ανταρσια ,κκε)αλλα ξεκολληθηκαν μονο αυτες για την συγκεκριμενη φαση που τους καιει λογω εκλογων.
Δεν καταλαβαινω που υπαρχει προβλημα και λες τοσα πολλα.

;

από Μιχάλης 20/09/2010 3:20 πμ.


Ποτέ δεν μίλησα εναντίων αναρχικών ή αντεξουσιαστών, πόσο μάλλον του α/α χώρου. Σχολίασα κι έκανα κάποια κριτική στον πιο πάνω σχολιαστή. Και μάλιστα, ούτε κάν σε αυτά που είπε γενικά, αλλά σε ένα τοσοδούλι σημείο της τοποθέτησής του. Απλά μου φάνηκε περίεργο που τσουβάλιαζε τις αφίσες της Ανταρσύα, με την προπαγάνδα του Παχά και του Δήμου γενικά. Αυτό που είπα, ήταν ότι δεν ήταν τόσο τίμιο εκείνο ,και μόνο εκείνο, το σημείο.
Το ζήτημα πάντως, είναι η προσπάθεια που γίνεται στο Περιστέρι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, όπου όλο και περισσότερο οι κάτοικοι ενεργοποιούνται, καταφέρνουν νίκες (σε πολλές περιπτώσεις πολιτικές νίκες, όχι μόνο κοινωνικές ή κάποιες φορές και οικονομικές), αδελφώνονται (έχουν αυξηθεί οι δεσμοί γειτονιάς κι αλληλεγγύης, τόσο στο Περιστέρι, όσο και γενικότερα στα Δυτικά) και προσπαθούν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Τα πιο πρόσφατα που μπορώ να θυμηθώ, είναι πάλι οι επιτροπές κατοίκων ενάντια στο ΓΠΣ (δες εδώ) όταν οι κάτοικοι καταφέραν μια μεγάλη νική ενάντια στην "αυθαιρεσία του σύγχρονου καπιταλιστικού τρόπου ζωής όπως αυτός επιβάλλεται απο τα αφεντικά και το αστικό τους κράτος και τους υπηρέτες του: ΜΜΕ, αστυνομία αλλά και τους επίσημους φορείς στον Δήμο μας" (πίσω από την αναθεώρηση του σχεδίου κρύβονταν πολύ μεγάλα συμφέροντα -παπάδες, μαφία της νύχτας, εμπορικά κέντρα κ.ο.κ).
Γιατί να μην τα καταφέρουμε και τώρα;

από μιχάλης πάλι 20/09/2010 3:31 πμ.


Επίσης, το κομμάτι που "τα χώνω", το είχα βάλει με μικρότερα γράμματα, αλλά δεν βγήκαν μικρότερα. Ποτέ δεν είπα ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες σούπερμαν, ούτε ότι κατηγορούν την ανταρσύα για συνδιαλλαγή, ούτε μίλησα εναντίων των α/α. Οκ, ίσως και να βγήκα και εκτός θέματος με την τόσο μεγάλη επιμονή μου, αλλά κουβέντα να γίνεται.
καληνύχτα και καλή μας τύχη!

από peristeri 20/09/2010 8:50 πμ.


καλο αγωνα,ξερω και γω ποσο δυσκολο ειναι να λειπουν ολες οι αφισες που κολλησες
την ιδια μερα.

και θα φαει μαπες οποιος το παιζει νταβατζης του δημου και μουφα οπαδος.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License