Ενημέρωση από την Συνέλευση Κατοίκων Περιστερίου

Σήμερα, Τρίτη 14 Σεπτ. έχει Συνέλευση Κατοίκων στο Άλσος Περιστερίου. Την προηγούμενη Δευτέρα, στις 6 Σεπτ. πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνέλευση κατοίκων για το ζήτημα του Άλσους και της Χαβούζας στο Γκαράζ. Η αρχική τοποθέτηση ενημέρωσε για τις έως τώρα ενέργειες που έχουν γίνει από την Επιτροπή.

Την προηγούμενη Δευτέρα, στις 6 Σεπτ. πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνέλευση κατοίκων για το ζήτημα του Άλσους και της Χαβούζας στο Γκαράζ. Η αρχική τοποθέτηση ενημέρωσε για τις έως τώρα ενέργειες που έχουν γίνει από την Επιτροπή.

Αναφορικά ήταν οι εξής:

Καταγγελία στην πολεοδομία: Όπως μας ενημερώσανε οι υπάλληλοι της πολεοδομίας, από την μία τον πιέζουν οι κάτοικοι και η επιτροπή για να μπλοκαριστεί το Παράνομο έργο, από την άλλη, η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου και οι προϊστάμενοι της πολεοδομίας δίνουν εντολές για να “θαφτεί” η καταγγελία.

Καταγγελία στην ΔΕΗ: Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ ήρθαν για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στον χώρο του Γκαράζ και οι φύλακες του Γκαράζ με τραμπούκικο τρόπο (όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ) δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Καταγγελία σε υπουργείο Υγείας και Υγειονομικό.

Φάκελος για ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν κατατεθεί σε δικηγόρο, και η δικαστική απόφαση θα “βγεί” στις 27 Σεπτέμβρη.

Γενικά, οι δημόσιες υπηρεσίες, με επικεφαλής την πολεοδομία περιστερίου, της οποίας υπεύθυνος είναι ο αντιδήμαρχος κ.Λύκος, δεν είναι πρόθυμες για να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Αυτό είναι κάτι που ήταν γνωστό, αλλά δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της Διοίκησης του Δήμου.

Η απροθυμία και ολιγωρία αυτή είναι αναμενόμενη. Το πρόβλημα είναι πολιτικό και σαν τέτοιο θα αντιμετωπιστεί. Από την μία, η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου, αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν σκουπίδια. Δεν λογαριάζει τίποτα μπροστά στο βωμό του κέρδους, εμπορευματοποιεί τα πάντα και παρουσιάζει αδιέξοδα (όπως την διαχείριση των σκουπιδιών) αντί να δίνει λύσεις με άξονα τις ανάγκες και την υγεία των κατοίκων. Από την άλλη, οι κάτοικοι, αργοπεθαίνουν από τα επικίνδυνα σκουπίδια (έρευνα έδειξε ότι στο Περιστέρι, λόγω μολυσμένης ατμόσφαιρας, έχουν αυξηθεί οι θάνατοι από 4,5% έως 11,5%).

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ότι το ζήτημα της Παράνομης κι επικίνδυνης Χαβούζας πρέπει να “ανοίξει” στους Περιστεριώτες/ισσές. Η συμμετοχή όλων των κατοίκων, όλων των τοπικών κινήσεων και φορέων της πόλης μας, και η διοργάνωση μαζικών και μαχητικών λαϊκών κινητοποιήσεων θα ανατρέψουν τις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής και θα επιβάλλουν τα δίκαια αιτήματά μας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα!

Αποφασίστηκε:

*προκύρηξη κι αφίσα, η οποία θα κυκλοφορήσει μαζικά από αυτή τη Δευτέρα σε σχολεία, γήπεδα, σταθμούς μετρό, στον πεζόδρομο, στις γειτονιές και τα σπίτια του Περιστερίου

*καινούργια Συνέλευση για να καταλήξει σε δράση με: κόλλημα αφίσας, μοιράσματα προκυρήξης, κ.α.

*να πάρουμε την τύχη του Άλσους στα χέρια μας. Μαζευόμαστε για να περιποιηθούμε το Άλσος!

Η νέα Συνέλευση Κατοίκων θα γίνει την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ στο Άλσος.

Να είμαστε όλοι εκεί!


από το μπλόγκ της Επιτροπής Κατοίκων:

http://sosalsos.wordpress.com/

από Μιχάλης 14/09/2010 4:18 μμ.


post image
Αυτή είναι και η αφίσα της Επιτροπής Κατοίκων. Στην εικόνα φαίνεται ο χαρακτηρισμένος ως πράσινο χώρος και οι παράνομες εγκαταστάσεις που λειτουργούν σε αυτόν. Τα αιτήματα και όλο το περιεχόμενο της αφίσας είναι, προφανώς, ό,τι είχε συζητηθεί στις συνελεύσεις.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License