Απεργία πεινας ξεκίνησαν 6.000 έγκλειστοι στις φυλακές της Βενεζουέλας

.

Απεργία πεινας ξεκίνησαν 6.000 έγκλειστοι στις φυλακές της Βενεζουέλας

Πάνω απο 6.οοο  φυλακισμένοι σε  φυλακές της Βενεζουέλας- του Ούγκο Τσάβες,  ξεκίνησαν από την Πέμπτη απεργία πείνας, καταγγέλοντας τους βασανισμούς και τις κακοποιήσεις και τις δολοφονίες,  από τους ανθρωποφύλακες, τους υπεράριθμους έγκλειστους και τις συνθήκες που δημιουργούνται από το στοίβαγμα τόσων ανθρώπων σε άθλιες συνθήκες, καθώς και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην επικοινωνία τους με τους συγγενείς τους. 

Από όσα έχουν γίνει γνωστά απεργία πείνας έχουν ξεκινήσει   3400 έγκλειστοι της φυλακής  Tocoron (βόρεια) στο Aragua,  1137 έγκλειστοι της φυλακής του Vista Hermosa στο  Μπολιβάρ (νοτιοανατολικά) και το 80 έγκλειστοι του  Carabobo (βόρεια), συμμετέχουν στην απεργία πείνας.  Στη φυλακή Tocuyito οι έγκλειστοι κατήγγειλαν κακοποιήσεις,  απαγόρευση επισκεπτήριου και καταστροφή των προσωπικών τους αντικειμένων, από την στρατιωτική αστυνομία,  μετά την απόδραση ενός κρατουμένου.

Η οργάνωση ÖVP σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει, ανακοίνωσε ότι οι θάνατοι στις φυλακές  για το πρώτο εξάμηνο του 2010 έφτασαν τους 221 από αυτούς τους θανάτους το 72%  οφείλονταν σε τραύματα από πρυροβόλα όπλα και λεπίδες, η αύξηση αυτών των δολοφονιών είναι της τάξης του 25%  σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Στο ίδιο εξάμηνο τραυματίστηκαν 449, 30% περισσότεροι από το ίδιο εξάμηνο του 2009.

Δημοσιεύτηκε από Ε. από συλλογικότητα anarchy press


post image
Φωτογραφία από τους έγκλειστους τις πρώτες μέρες της απεργίας πείνας

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License