Γράμμα στρατευμένων από το ΚΕΤΘ Αυλώνας

Παρουσιάζεται γράμμα στρατευμένων από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στην Αυλώνα. Ο "δημοκρατικός" ελληνικός στρατός που "έχει στο κέντρο του το φαντάρο" σε όλο του το μεγαλείο.

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ε.Τ.Θ. ΑΥΛΩΝΑΣ

 

Το κείμενο αυτό γράφεται με σκοπό να αποκαλυφθούν οι πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο εκπαίδευσης τεθωρακισμένων  Αυλώνας (ΚΕΤΘ), οι οποίες καθόλου δε συμβαδίζουν με  τις εξαγγελίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για "ένα στρατό που έχει στο κέντρο του το φαντάρο". Εμείς, στρατευμένοι του ΚΕΤΘ έχουμε να καταγγείλουμε τα παρακάτω:

1.    Στο πνεύμα του "εκδημοκρατισμού" του στρατού Α.Μ.ίτες κατάσχουν ή προσπαθούν να κατάσχουν εφημερίδα ("Ριζοσπάστη") από ένα φαντάρο και βιβλίο με μυθιστορηματικό - φιλοσοφικό περιεχόμενο ("Όταν έκλαιγε ο Νίτσε", εκδόσεις Άγρα) από άλλο φαντάρο.

2.    Στο πνεύμα της προστασίας της υγείας των στρατευμένων συνέβησαν τα παρακάτω:

            α) Την Παρασκευή 27/6 κατά τη διάρκεια βολής σε επίδειξη μπροστά σε ανώτατους αξιωματικούς του ΓΕΣ, όπλο G3A3 σκάει στα χέρια οπλίτη, ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

            β) Πριν από δύο εβδομάδες παρουσιάζονται δέκα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και ένα σαλμονέλας.

            γ) Το Σάββατο 28/6, το βράδυ τουλάχιστον 30 φαντάροι εκδηλώνουν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης με εμετούς διάρροιες κλπ.

δ) Πόσιμο νερό υπάρχει μόνο στις τουαλέτες με αποτέλεσμα είτε να μένουμε διψασμένοι, είτε να εξαναγκαζόμαστε σε αγορά εμφιαλωμένου νερού.

3.   Στο πνεύμα του φιλειρηνισμού, ιδιώτης εκδότης βιβλίων "πλασάρει" σε όλους τους νεοσύλλεκτους βιβλίο με τίτλο: "SAS: Οδηγός Επιβίωσης", γραμμένο από αξιωματικό των βρετανικών ειδικών δυνάμεων. Στη διάρκεια της ομιλίας του εκθειάζει τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις, λέγοντας πως έχουν συμμετάσχει με επιτυχία σε όλες τις αγγλοαμερικάνικες επεμβάσεις και περηφανεύεται ότι οι βρετανοί κομμάντος μπήκαν πρώτοι στη Βαγδάτη στον πρόσφατο πόλεμο. Ακολούθησαν οι αποδοκιμασίες των στρατευμένων.

4.   Στο πνεύμα της ισότητας στις υπηρεσίες, αυτές ανακοινώνονται και αποσύρονται αμέσως για να ξανανακοινωθούν με εμφανείς διορθώσεις με μπλάνκο σε καθημερινή βάση προς όφελος "βυσμάτων". Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία φαντάρων τριών ταχυτήτων: αυτών που βγαίνουν εξοδούχοι κάθε μέρα, αυτών που βγαίνουν μέρα παρά μέρα και αυτών που βγαίνουν αν και όποτε δεν βγουν οι παραπάνω...

Ζούμε σε έναν ελληνικό στρατό που μας θεωρεί αγγαρειομάχους, αναλώσιμους σε ένα στρατό που λειτουργεί με ανταποδοτικά κριτήρια βάζοντας το κέρδος πάνω από τις ανάγκες των στρατευμένων. Σε ένα στρατό που εντατικοποιώντας την εκπαίδευση με κίνδυνο της ζωής μας ετοιμάζεται για νέες επεμβάσεις εκτός συνόρων, με το ΝΑΤΟ ή τον Ευρωστρατό.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø Υπηρεσίες 1-1 για όλους τους φαντάρους. Δύο Π-Σ-Κ άδεια για όλους.

Ø Καμιά πραγματοποίηση βολών και ασκήσεων με πραγματικά πυρά.

Ø Απαγόρευση της διακίνησης πολεμοκάπηλων εντύπων μέσα στα στρατόπεδα.

Ø Βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και της ποιότητας του φαγητού

 

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων,

Αυλώνας 29/6/2003

από Tsoutsoubis 01/07/2003 8:43 μμ.


Sigxaritiria sta paidia pou exoun to tha rros na dimosimopiisoun to mpourdelo pou legetai ellinikos stratos. Mprabo kai prosoxi

από ΠΡΩΗΝ ΜΑΥΡΟΣ 01/07/2003 10:11 μμ.


ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΗ. ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ(ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ?)ΕΡΙΧΝΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΕΙΧΑ ΤΥΧΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟ ΟΙ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΤΘ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΑΕΝΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΙ ΓΑΡ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ Η ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΤΗΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ (ΒΛΕΠΕ ΒΥΣΜΑΤΑ)ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΑΝΩΝ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License