Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος Τουρκοκυπρίων

...

Οστά που εκτιμάται ότι ανήκουν σε Τουρκοκύπριους που σκοτώθηκαν στις διακοινοτικές ταραχές του 1963-64 ανακάλυψε κλιμάκιο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) σε πηγάδι κοντά στη Λευκωσία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης».

Πρόκειται για σύμπλεγμα τριών πηγαδιών και υπόγειων στοών του παλιού συστήματος ύδρευσης και άρδευσης στο Παρισινό της Λευκωσίας. Η εφημερίδα αναφέρει πως στο πρώτο πηγάδι βρέθηκαν τεμάχια οστών από αδιευκρίνιστο μέρχι στιγμής αριθμό θυμάτων. Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν ολόκληροι σκελετοί αποδίδεται στη μεταγενέστερη ρίψη μπάζων μέσα στα πηγάδια.

Οι έρευνες διεξήχθησαν ύστερα από πληροφορίες που έδωσαν πολίτες, οι οποίοι είχαν δει εκείνη την περίοδο άγνωστα άτομα να εκτελούν Τουρκοκυπρίους και να πετούν τα πτώματά τους στο πηγάδι.

Πριν από δύο χρόνια είχαν βρεθεί σε άλλο πηγάδι της περιοχής τα λείψανα πέντε Τουρκοκυπρίων.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License