Kομπίνες ΔΕΗ & "Ηλεκτρικής εταιρίας"... από τότε...

Τότε την εποχή που η ΔΕΗ δεν ήταν "κρατικό μονοπώλιο" αλλά υπήρχε και η Ηλεκτρική εταιρία.... ο ανταγωνισμός έχει σαν μόνη συνέπεια την κομπίνα και την επιβάρυνση του λαού. Ας τα βλέπουν οι επίδοξοι Νεοφιλελεύθεροι που θέλουν να ανοίξουν τον ανταγωνισμό στην Ηλεκτρική ενέργεια..

post image

Τότε την εποχή που η ΔΕΗ δεν ήταν "κρατικό μονοπώλιο" αλλά υπήρχε και η Ηλεκτρική εταιρία.... ο ανταγωνισμός έχει σαν μόνη συνέπεια την κομπίνα και την επιβάρυνση του λαού. Ας τα βλέπουν οι επίδοξοι Νεοφιλελεύθεροι που θέλουν να ανοίξουν τον ανταγωνισμό στην Ηλεκτρική ενέργεια.. να βάλουν του Μυτηληναίους και τα υπόλοιπα λαμόγια να χρησιμοποιούν σχεδόν ΤΣΑΜΠΑ το δίκτυο της ΔΕΗ .. για να πουλάνε Αέρα κοπανιστό. (το απόκομμα από την Αυγή - Αύγουστος 1953 - μετά από ένα σχεδόν χρόνος κυκλοφορίας της)

Εικόνες:


[ Δρόµοι]

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4587348

 

Οταν οι δύο...
...ένστολοι αστυνοµικοί πλησίασαν τον Εκτορ Χερνάντες, καθώς έφτανε στο δηµαρχείο του Μέιγουντ για τους εορτασµούς της ηµέρας της ανεξαρτησίας, εκείνος φοβήθηκε για το χειρότερο. Μέλος µιας συµµορίας ισπανόφωνων, ο νεαρός ποτέ δεν τα πήγαινε καλά µε τον νόµο και την τάξη. Ετσι ξαφνιάστηκε πολύ, όταν είδε τον έναν από τους αστυνοµικούς να του απλώνει το χέρι για να τον χαιρετήσει. Σίγουρα είναι κάποια παγίδα, σκέφτηκε. Οµως έπεφτε έξω. Απλώς, οι αστυνοµικοί υποδέχονταν τον Εκτορ στη νέα εποχή που είχε χαράξει για το Μέιγουντ. Τα τελευταία...
...χρόνια, αυτή η µικρή εργατούπολη που βρίσκεται είκοσι λεπτά δρόµο από το Λος Αντζελες πάλευε µε τη χρεοκοπία. Φτώχεια, συµµορίες, παράγκες. Ωσπου, τον Ιούνιο, το δηµοτικό συµβούλιο της πόλης ξάφνιασε τους πάντες, αποφασίζοντας να απαντήσει στα µυριάδες προβλήµατά του µε µια επαναστατική πρωτοβουλία: ψήφισε να αναθέσει σε ιδιώτες όλες τις υπηρεσίες που παρείχε στους δηµότες του, από τα πάρκα και τις βιβλιοθήκες, µέχρι ακόµη και την αστυνοµία. Σήµερα, το Μέιγουντ είναι η πρώτη πόλη της Αµερικής (και πιθανότατα του κόσµου), που έχει εκχωρήσει τις δηµοτικές υπηρεσίες της εξ ολοκλήρου σε ιδιώτες. Τη διαχείριση των ιδιωτικοποιηµένων πλέον δηµοτικών υπηρεσιών του Μέιγουντ ανέλαβε η δηµοτική αρχή της γειτονικής πόλης Μπελ. Δεν περιορίστηκε στους οδοκαθαριστές ή τους φύλακες των οδικών διαβάσεων, όπως άλλες αµερικανικές πόλεις. Απέλυσε τους πάντες, από τους φύλακες των σχολικών διαβάσεων και των πάρκων µέχρι τους βιβλιοθηκάριους και το προσωπικό του δηµαρχείου. Πόσους έχει σήµερα στο µισθολόγιό της η δηµοτική αρχή του Μέιγουντ; Κανέναν. Από αυτές τις εκκαθαρίσεις εξοικονοµήθηκαν χρήµατα για το δηµοτικό ταµείο. Πολλοί δηµότες είναι ευχαριστηµένοι, αλλά δεν λείπουν οι φωνές διαµαρτυρίας. «Καταστρέψατε την πόλη», λέει ένας πρώην εργαζόµενος στο δηµαρχείο. «Δεν είχαµε άλλη λύση», απαντάει ένας δηµοτικός σύµβουλος. «Τώρα έχουµε καλύτερες υπηρεσίες και εξοικονοµούµε χρήµατα. Ναι, είµαι ικανοποιηµένος. Αραγε θα µας αντιγράψουν κι άλλοι; Ποιος ξέρει;». Το µέλλον...
...όµως µπορεί να αποδειχτεί διαφορετικό, προβλέπει η εφηµερίδα «Ιντιπέντεντ», που γράφει την ιστορία της ιδιωτικοποίησης του Μέιγουντ. Γιατί την περασµένη εβδοµάδα, η δηµοτική αρχή του Μπελ βρέθηκε στο επίκεντρο ενός µεγάλου σκανδάλου διαφθοράς. Σύµφωνα µε την εφηµερίδα «Λος Αντζελες Τάιµς», αποδείχτηκε πως τα µέλη του δηµοτικού συµβουλίου του Μπελ άµειβαν τους εαυτούς τους µε 100.000

δολάρια τον χρόνο για µερική απασχόληση, ο πρόεδρος του δηµοτικού συµβουλίου µε 800.000 δολάρια και ο αρχηγός της αστυνοµίας µε 400.000 δολάρια.
Ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας είναι έτοιµος να απαγγείλει κατηγορίες. Και οι αµερικανικές εφηµερίδες δηµοσιεύουν φωτογραφίες οργισµένων δηµοτών του Μπελ αλλά και του Μέιγουντ στους δρόµους.   

 Τώρα ξέρουν...
...σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα χρήµατα από την ιδιωτικοποίηση του Μέιγουντ. Ξέρουν επίσης ότι το τοπίο της ελεύθερης αγοράς µπορεί να γίνει µια επικίνδυνη ζούγκλα. Οπως ξέρουν και πως κανείς δεν θυσιάζει σε αυτήν την ψυχή του χωρίς κόστος.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License