Αναπτύσσει στρατό στα σύνορα με την Κολομβία ο Τσάβες

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=188894

Την εντολή να αναπτυχθούν μονάδες του πεζικούς και τις αεροπορίας στα σύνορα με την Κολομβία έδωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, έπειτα και τις κατηγορίες από την κυβέρνηση της Κολομβίας την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του «ανέχεται» την παρουσία στο έδαφός της Κολομβιανών ανταρτών. Σημειώνεται ότι ο Τσάβες διέρρηξε τις διπλωματικές σχέσεις του Καράκας με την Μπογοτά την περασμένη εβδομάδα και εκτίμησε ότι ίσως η Κολομβία ετοιμάζεται να εξαπολύσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της χώρας του με τη στήριξη των ΗΠΑ. Η απερχόμενη κυβέρνηση του Κολομβιανού προέδρου Άλβαρο Ουρίμπε--τον οποίο ο Τσάβες χαρακτήρισε "ικανό για τα πάντα"--το διαψεύδει, και πολλοί δυτικοί αναλυτές κατατείνουν στο ότι ένας πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες "δεν μοιάζει πιθανός". "Πρέπει να σας πω ότι αναπτύξαμε μονάδες της αεροπορίας, του πεζικού, καθώς και ειδικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία μας σε περίπτωση επίθεσης" είπε ο Τσάβες σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο τηλεοπτικό σταθμό. "Δε θέλουμε να κάνουμε κακό σε κανέναν. Ούτε θέλουμε να προκαλέσουμε ανησυχία στον πληθυσμό" πρόσθεσε ο ίδιος. Ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πόσες και ποιες δυνάμεις αναπτύχθηκαν, ή το πού. Ο Τσάβες πρόσθεσε πάντως ότι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας του θα επιδιώξει να έχει συναντήσεις με στελέχη της νέας κυβέρνησης της Κολομβίας υπό το Χοσέ Μανουέλ Σάντος, που αναλαμβάνει καθήκοντα την 7η Αυγούστου. Ο Κολομβιανός ΥΠΕΞ Χάιμε Μπερμούδες δήλωσε ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να επιτεθεί στη Βενεζουέλα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License