Πειραιως προς ΑΤΕ .. "Δάνεισε με .. να σε αγοράσω .. " !!

Η Τράπεζα Πειραιώς η οποία πρωταγωνίστησε στο σχέδιο υπερχρέωσης της κοινωνίας και αποκόμισε τεράστια κέρδη διασώθηκε με την ένταξή της στο κρατικό πρόγραμμα στήριξης των Τραπεζών και μέσω της λήψης δανείων από την Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Τράπεζα Αττικής ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Γεώργιος Σίδερης αποκάλυψε στον "Αθήνα 9,84" πως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που αποτελεί κρατική περιουσία, δάνεισε στην Τράπεζα Πειραιώς λόγω έλλειψης ρευστότητας της τελευταίας, το ποσό των 350 εκ. ευρώ!!! Το ερώτημα, εάν ισχύουν αυτά που λέει ο Γ. Σιδέρης, είναι ποιος πρέπει να εξαγοράσει ποιον;... Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά του 77% της Αγροτικής Τράπεζας και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνιστά υπέρβαση κάθε γνωστού ορίου του όρου “πειρατεία”. Η Τράπεζα Πειραιώς η οποία πρωταγωνίστησε στο σχέδιο υπερχρέωσης της κοινωνίας και αποκόμισε τεράστια κέρδη διασώθηκε με την ένταξή της στο κρατικό πρόγραμμα στήριξης των Τραπεζών και μέσω της λήψης δανείων από την Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Τράπεζα Αττικής ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες επιχειρεί να εξαγοράσει έναντι πινακίου φακής την ΑΤΕ η οποία είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος περιουσίας από την εποχή του Σουλτάνου μέχρι σήμερα. Το ερώτημα είναι: “Με τίνος τα χρήματα σκοπεύει να κάνει αυτή την εξαγορά;” Ποιος θα τη δανείσει για να εξαγοράσει τους δανειστές της; Για να αντιληφθεί η κοινωνία περί τίνος πρόκειται, είναι ωσάν η Ελλάδα να θέλει να εξαγοράσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αμετανόητοι κερδοσκόποι, αφού δεν έμεινε τίποτε άλλο να αγοραπωλήσουν, εφορμούν να διαλύσουν και το τελευταίο μέσο παρέμβασης του κράτους στην Τραπεζική Αγορά, δηλαδή τις δύο υγιείς Τράπεζες του συστήματος. Την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Κάποιοι στο όνομα της «ανάτασης» του κράτους θέλουν να εκποιήσουν δημόσια περιουσία. Να παραδώσουν σε ιδιώτες τα λίγα που έχουν απομείνει ακόμη υπό δημόσιο έλεγχο. Το αδηφάγο τραπεζικό κατεστημένο βάζει στο μάτι την πλουσιότερη «νύφη» του χώρου και εκμεταλλεύεται την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι το ξεπούλημα δεν είναι αναπτυξιακή λογική.

από kima enthousiasmoy 16/07/2010 4:06 μμ.


καταρχας αν ηθελες Visa για usa , πριν καταργηθει , επρεπε να πας στην πειραιως BANK να πάρεις ενα παραβολο που κοστιζε 150 euria… υστερα η μονη τραπεζα που ακουστηκε οτι δεν παει καλα ειναι η Πειραιως . Επιθεση λοιπον η Πειραιως και καλα πανε να αγορασουν την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικο ταμιευτιριο… ε σημερα με αυτα και με αυτα +12,66 η μετοχή της … υ/γ : αυτοι πριν λιγο καιρο δεν ειχαν μετρητα να δωσουν στον κοσμο και σημερα θελουν και να αγορασουν και αλλες τραπεζες …

από Παραοικονομικός 16/07/2010 5:28 μμ.


Μάγκες και κούκλες: 2-3 μέρες πριν υπογραφεί το μνημόνιο η Πειραιώς ήταν για φούντο. Η τράπεζα που πρώτη θα κατέρρεε εάν δεν δινόταν το δάνειο και η Ελλάδα έκανε διαγραφή χρέους. Τώρα, και πάλι για διαγραφή - επαναδιαπραγμάτευση χρέους πάμε, αλλά κοιτούν -όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο φίλος στην κορυφή- να σώσουν την Πειραιώς με λεφτά των... υπό εξαγορά δανειστών της. Διότι, τώρα και να διαγραφούν ομόλογα, η τράπεζα θα "κρατήσει" και δεν θα καταρευσει από τα αποθεματικά των Τ.Τ. και ΑΤΕ. Ουσιαστικά σώζεται μία τράπεζα που μεγαλομέτοχος είναι ο Βαρδινογιάννης. Σειρά, να ξέρετε, θα πάρει η Eurobank... Ένας από τους λόγους που υπεγράφη το μνημόνιο ήταν να κερδιθεί χρόνος και να την σκαπουλάρουν οι Έλληνες τραπεζίτες με αυτές τις πατέντες. Συνηγόρησαν και οι Ευρωπαίοι για να μην φάει μεγαλύτερο πακέτο το νόμισμα.  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License