ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΛΑΟ

ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ
       Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες
     Τις μέρες αυτές βρίσκεται σε εξέλιξη μια τρομοκρατική δολοφονική επιχείρηση του ινδικού κράτους, υποστηριζόμενη από εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς με τη συνδρομή και παραστρατιωτικών οργανώσεων, με στόχο το τσάκισμα της αντίστασης των φτωχών αγροτών σε εκτεταμένες περιοχές της Ινδίας.
     Μία αντίσταση μαζική και μαχητική που αγκαλιάζει το σύνολο μεγάλων εκτάσεων που κατοικούν πάνω από 100 εκατομμύρια ιθαγενείς.
Στην Ορίσιαα, το Τσατισγκάρ, το Τζαρκάντ, τη Δυτική Βεγγάλη, το Μπιχίρ, τη Μαχαράστρα και το Άντρα Πραντές.
    Ο πληθυσμός σε αυτές τις περιοχές είναι αγροτικός και πάμφτωχος.
    Οι βασικοί λόγοι αυτής της στρατιωτικής επιδρομής είναι η αρπαγή της γης των φτωχών ανθρώπων και το πέρασμά της στις πολυεθνικές για τη ληστρική εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου αυτών των εκτεταμένων περιοχών. Να σημειώσουμε, ακόμη, πως το κράτος της Δυτικής Βεγγάλης βρίσκεται ανεπίσημα σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».
     Παρά τις μαζικές δολοφονικές επιδρομές του αντιδραστικού ινδικού κράτους, το κίνημα των Αντιβάσι αναπτύσσεται, δυναμώνει και αποκρούει τις δολοφονικές επιθέσεις.  Αυτό το κίνημα βρίσκει πλατιά υποστήριξη από το λαό της Ινδίας, από τις μαζικές δημοκρατικές οργανώσεις της χώρας καθώς και από τους προοδευτικούς διανοούμενους μέσα και έξω από την Ινδία.
    Οι ινδικές αρχές, για να κάμψουν το κίνημα αλληλεγγύης, έχουν ξεκινήσει ένα άγριο κυνηγητό στους διανοούμενους υποστηρικτές της αντίστασης των Αντιβάσι και ειδικότερα στη γνωστή διανοούμενη Αρουντάτι Ρόι.
   Οι αριστερές και δημοκρατικές οργανώσεις της Ελλάδας καταδικάζουν την εγκληματική επιδρομή του ινδικού κράτους και υποστηρίζουν τους αγώνες και το κίνημα των φτωχών αγροτών εκφράζοντας την πλήρη αλληλεγγύη τους.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
Να εκφράσουμε την οργή μας για τις σφαγές του ινδικού κράτους
έξω από την ινδική πρεσβεία
Τρίτη 6 Ιούλη, 7μ.μ.
Προσυγκέντρωση: 6.30 μμ, Αγαλμα Τρούμαν
τηλ. επικοινωνίας: Γρηγόρης, ΚΚΕ(μ-λ) 6972406620
                              Μπίστης, ΕΚΚΕ 210-8816920

Οι ορφανώσεις που καλούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης είναι:
ΑΡ.ΑΝ. – ΑΡ.Α.Σ. – ΕΚΚΕ – ΚΚΕ(μ-λ) – ΝΑΡ – ΟΚΔΕ Σπάρτακος – ΣΕΚ – Πολιτιστικός Σύλλογος «Γέφυρα των λαών της Ανατολής» – Περιοδικό «PARTIZAN»

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License