Κούβα : κινδυνεύει η ζωή αντιφρονούντα απεργού πείνας.

..

Ο Guillermo Farinas (ψυχολόγος και συγγραφέας) ορκίστηκε ότι θα συνεχίσει , μέχρι ν' αποφυλακιστούν και οι 26 πολιτικοί κρατούμενοι.

Ο Farinas  σταμάτησε τρώει στερεά τροφή , λίγο μετά τον θάνατο του Κουβανού πολιτικού κρατούμενου  Orlando Zapata Tamayo πέθανε 23 Φεβρουαρίου μετά από μια παρατεταμένη απεργία πείνας. 

http://edition.cnn.com/2010/WORLD/americas/07/03/cuba.hunger.striker/index.html?hpt=T2&fbid=JT0geU-1bNi

 

από αναρχοδημοσιευτής 06/07/2010 10:46 μμ.


και πάει για "επαναστατικό τουρισμό" μαζί με άλλα παραρτήματα της Μόσχας :

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Νέα μπριγάδα αλληλεγγύης στην Κούβα

Αναχώρησε χτες το πρωί με προορισμό την Κούβα η ελληνική μπριγάδα αλληλεγγύης, που διοργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης για να πάρει μέρος στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί» του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών. Αποτελείται από 9 αγωνιστές διαφόρων ηλικιών που θα εκφράσουν και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο Νησί της Επανάστασης, αλλά και θα γνωρίσουν από κοντά τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού και τον περήφανο αυτό λαό.

Οι μπριγαδίστες, στο διάστημα έως 21/7, εκτός από την πρακτική βοήθεια που θα προσφέρουν σε αγροτικές δουλειές, τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, θα συμμετέχουν σε μια σειρά συζητήσεις που θα γίνουν με θέματα, όπως: «Το εκλογικό σύστημα στην Κούβα. Εμπειρίες από την εκλογική διαδικασία του 2010», «η Πολιτική της κυβέρνησης Μπάρακ Ομπάμα απέναντι στην Κούβα», «Η διαδικασία συνεργασίας της Λατινικής Αμερικής. Η Μπολιβαριανή Συμμαχία για την Αμερική (ALBA) μπροστά στην παγκόσμια κρίση», κ.ά. Επιπλέον θα συναντηθούν με εκπροσώπους πολιτικών και μαζικών οργανώσεων, όπως του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών, της Ομοσπονδίας Γυναικών της Κούβας, του Κέντρου Κουβανών Εργαζομένων. Θα επισκεφθούν χώρους δουλειάς, νοσοκομεία, αλλά και τις εγκαταστάσεις όπου διεξάγεται το πρόγραμμα φροντίδας των παιδιών του Τσέρνομπιλ. Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα εγκαίνια έκθεσης για τους πέντε Κουβανούς αγωνιστές που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ και να συζητήσουν με συγγενείς τους. Τέλος, ανάμεσα σε πολλά άλλα, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις πολιτιστικές ομορφιές του νησιού, αλλά και να επισκεφθούν ιστορικές τοποθεσίες.

Τρίτη 6 Ιούλη 2010
Σελίδα 17

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5734507&publDate=6/7/2010

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License