Γενική απεργία στην Ιταλία για τα μέτρα Μπερλουσκόνι

.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλοί αναμένεται να βγουν σήμερα στους δρόμους, συμμετέχοντας στην γενική απεργία που κηρύχθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

Η απεργία θα επηρεάσει όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, από τις μεταφορές μέχρι τα θέατρα, τις μονάδες αγροτικής παραγωγής και τη βιομηχανία.

Η γενική απεργία κηρύχθηκε από το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, το CGIL, με βασικό αίτημα την επανεξέταση του προϋπολογισμού ώστε να κατανεμηθούν ισομερώς τα βάρη από τα μέτρα λιτότητας.

"Αναγνωρίζουμε ότι η Ιταλία πρέπει να μειώσει το έλλειμμα, αλλά ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης είναι άδικος", δήλωσε η Σουζάνα Καμούσο, αντιπρόεδρος του συνδικάτου, που έχει περίπου έξι εκατομμύρια μέλη.

"Επί δύο χρόνια, αντί να βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο, η κυβέρνηση αρνείτο ακόμα και ότι υπάρχει μία κρίση", πρόσθεσε.

Οι συνδικαλιστές προγραμματίζουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ιταλίας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License