ΚΟΥΒΑ : απελευθέρωση παραπληγικού , πολιτικού κρατούμενου από το 2003

Μεσσαίωνας.

Ο παραπληγικός πολιτικός κρατούμενος Άριελ Σίγκλερ, ο οποίος είχε φυλακιστεί από το 2003, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, μετά από μεσολάβηση της Καθολικής Εκκλησίας της Κούβας.

Ο 46χρονος Σίγκλερ που νοσηλεύεται από τον Αύγουστο του 2009 στην Αβάνα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο σπίτι του στην περιοχή Ματάνζας (100 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας), όπου τον υποδέχθηκε η οικογένειά του, δήλωσε ο αδελφός του πρώην πολιτικού κρατούμενου, Φρανσίσκο Σίγκλερ.

Πρόκειται για την πρώτη ελευθέρωση υπό όρους που γίνεται για λόγους υγείας και χάρη στην μεσολάβηση της Καθολικής Εκκλησίας της Κούβας.

http://www.nooz.gr/world/koiva-apeleu8ero8ike-parapligikos-politikos-kratoimenos

από ΜΕΣΣΑΙΩΝΑΣ ΙΙ. 14/06/2010 10:44 μμ.


Στις 24 Φλεβάρη 1996 η πολεμική αεροπορία της Δημοκρατίας της Κούβας προέβη στην κατάρριψη των δύο αναγνωριστικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών «Τέσνα» της αντικουβανικής οργάνωσης «Αδέλφια σε βοήθεια». Τα δύο αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Μαϊάμι των ΗΠΑ και κατά το χρόνο της κατάρριψης πετούσαν υπεράνω των κουβανικών χωρικών υδάτων. Για το περιστατικό της κατάρριψης, ο Πρόεδρος τότε του Κρατικού Συμβουλίου της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, δήλωσε τα εξής: «Οι διαρκείς προκλήσεις της αντικουβανικής μαφίας στις ΗΠΑ ήταν αυτές που οδήγησαν στην κατάρριψη των δύο αεροσκαφών. Παρενοχλούσαν την πολεμική μας αεροπορία, παραβίαζαν τον εναέριο χώρο μας, έριχναν προκηρύξεις στην πρωτεύουσά μας και επιδίδονταν και σε άλλες ακόμη πιο προκλητικές πράξεις. Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για το περιστατικό της κατάρριψης. Η κυβέρνηση είχε προβεί στο παρελθόν σε επανειλημμένα διαβήματα διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ σχετικά με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από αντεπαναστατικές οργανώσεις. Δείξαμε υπομονή, αλλά υπάρχουν και όρια».

Εξάλλου, η πρεσβευτής, τότε, των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη Μαντλίν Ολμπράιτ, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε σε ανοιχτό στάδιο της Φλόριδα από αντεπαναστατικές οργανώσεις Κουβανών, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Κλίντον «θα επιστρατεύσει κάθε διπλωματικό μέσο για την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων σε βάρος της κυβέρνησης της Κούβας».

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5691281&publDate=13/6/2010

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License