Μιά εκτήμηση για την Θεσσαλονίκη 2003

Η μεν μορφή κοινωνική η δε φωνή εξουσιαστική. Αυτή είναι με δυο λόγια η εκτιμηση που καθε σκεπτόμενος ανθρωπος βγάζει από τις εργασίες της αντισυνόδου.

Το αισιοδοξο μέρος των εκδηλώσεων στην θεσσαλονίκη ήταν η συμμετοχή ατόμων απο όλη την ελλάδα και καποιων απο το έξωτερικό και οι συζητήσεις με συμμετοχή μεγαλου αριθμού ατόμων. Αυτή η πρακτική έχει επιβληθεί μετα την Φλωρεντια και αν αποκτήσει και το περιεχόμενο που υπαινήσσεται η μορφή της, δηλαδή πραγματική συμμετοχή μεγάλων αριθμών ατόμων στην συζήτηση τα πραγματα θα είναι πολύ ευχάριστα. Οι οργάνωτές όμως των εκδηλώσεων παρά την ονομασία του καπέλου "Φόρουμ" που φορέσανε σ' αυτές τις εκδηλώσεις (όσο τουλαχιστον είδα, δεν ξέρω αν σε αλλες συζητησεις ήταν διαφορετικά) ήταν στο γνωστό πανεπιστημιακό στύλ: Την ώρα την έτρωγαν οι εισηγήσεις που στην πραγματικότητα ήταν διαλέξεις, και μετά έμενε ελάχιστος χρόνος για να μιλήσουν άλλα άτομα. Είναι φανερό ότι οι "αρχηγοί" δεν έχουν καμιά διάθεση να αφήσουν να μιλήσει κανείς ουσιαστικά ακόμα κι αν είναι δικός τους. Χαρακτηριστική ήταν η φάση με τον Νέγκρι: Τον κάλεσαν τον ανθρωπο να μιλήσει και μόνο που δεν τον έπνιξαν. Του έβαλαν να τον μεταφράσουν κάποιοι που μπορεί να ξέρουν δυο ψωροιταλικά αλλά δεν είχαν ιδέα για ποιο πραγμα μιλούσε, από πολιτική άποψη. Άναρωτιέται κανείς όμως γιατί τον κάλεσαν αφού στην ουσία ο Νέγκρι τόσο τους "ριζοσπάστες" όσο και τους "ρεφορμιστές" του Φόρουμ τους θεωρεί αντιδραστικούς. Εχουν τάχα τόση ανεση αυτοί οι "δημοκράτες" να ανεχθούν την κριτική άποψη εναντίον τους; Ως προς τις συζητήσεις επομένως οι πολιτκές οργανώσεις είναι φανερό ότι δεν θέλουν να ανεβάσουν το επίπεδο της κοινωνίας αλλά να το περιορίσουν. Συμπεριφέρονται σαν εξουσιαστές και λογοκριτές και σαν προφέσσορες. ΠΕΡΙ ΑΓΩΝΑ - ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ Θελουν οι οργανώσεις που ανέβηκαν στην Θεσσαλονίκη να αγωνιστούν κατά του ιμπεριαλισμού, κατά της παγκοσμιοποίησης και για έναν καλύτερο κόσμο; Οποιος πιστεύει ότι έστω και στοιχειωδώς ενδιαφέρονται για αγώνα αυτοι οι άνθρωποι (που βρεθήκαν μέσα σε μια περιοχή 300 επι 1000 μέτρα περιπου και καταφέρανε να κάνουν 5 ξεχωριστές συγκεντρωσεις) να με συγχωρεί αλλά είναι βλάκας. Όσο για την ανυπακοή εγώ πιστεύω ότι υπακουσαν στην κυβέρνηση, έκανάν ακριβώς αυτό που ήθελε η κυβέρνηση. Αν ήθελαν να μην υπακούσουν θα καθόντουσαν στις ωραίες τους συζητήσεις και θα τους αφηναν τους ηλίθιους να ψάχνουν να βρούν πως θα φτιάξουν την ενωμένη ευρώπη και να καμαρώνουν τους ματατζήδες που τους φρουρούσαν. Είμαι περίεργος γιατί θα χαλάλιζε τόσος κόσμος την ώρα του και το νταλάκιασμα στον ήλιο για να παει στο πόρτο καράς αν δεν τραβολογούσαν οι ανεγκέφαλοι (δεν μιλάμε για τον Κωνσταντόπουλο που αν του κάτσει την αλλη φορά θα έιναι στην Σύνοδο) καθοδηγήτες για να κάνουν τους στρατηγούς. Αμα θέλετε σύγκρουση στρατηγοί της τρύπιας δεκάρας ανοίξτε κανένα βιβλιαράκι του Μάο να δείτε πως, πότε και που συγκρούονται οι επαναστάτες. Αυτά προς το παρόν Κ.Π.

από ΟΠΑΔΟΣ ΣΟΥ 23/06/2003 5:04 μμ.


ΤΕΡΑΣΤΙΕΕΕ ΚΠ ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕΕΕΕΕ ΚΑΙ Η ΚΟΕ; ΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕΕΕΕ

από ΜΑΣ ΤΑ ............ ΜΕΓΑΛΕ 23/06/2003 5:59 μμ.


Γιατι δεν εκανες μια πρωτοβουλια και εσυ να κατεβεις στη θεσαλλονικη.Αλλα νομιζω την εχεις ηδη συγκροτησει με τον σου.Χωνεις παντου και σε ολους λες και εισαι ο μεγας επαναστατης.Μιλας για τις συζητησεισ οτυι μας τα επρηξαν, λες και εσυ δεν μας τα πρηζεις. Τελος παντων εγω πιστευω οτι ανακαλυψες κανα μαγικο βοτανι και την εχεις ''ακουσει'' για τα καλα.Αν θες να βοηθησεις πες την τουλαχιστον και σε εμας.

Ρε φίλε τί να σου πρήξω. Για να αποκτήσεις τέτοια πρέπει πρώτα να έχεις αυτιά, μετά να έχεις μάτια, μετά να έχεις γλώσσα. Εσύ για να μιλήσεις πρέπει να ρωτήσεις τον καθοδηγητή σου. Δεν μου λες εσύ έκανες καμιά πρωτοβουλία και κατέβηκες στην Θεσσαλονική; Ενα πούλμαν πήρες και ανέβηκες, σου δώσανε ένα πανό και το κουναγες σαν αυτιστικό. Λοιπόν αντι να σου πω εγώ τί άκουσα δεν μας λες καλύτερα τι έχεις ακούσει εσύ. Ποια είναι η γνώμη σου ρε μεγάλε; Καλά κανανε οι καθοδηγηταράδες και κανανε την αριστερά κομματάκια; Πες ρε που έχεις σώας τας φρένας; Καλά κάνανε; Για πές και κατι ακομη; άκουσες καμιά συζήτηση; Σκέφτηκες τίποτα; μίλησες πουθενά; Κατάλαβες τίποτα; Μάλλον όχι. Λοιπον μέχρι να έχεις τίποτα άλλο να πείς βρίζε βλαμένο, δεν έχεις και τίποτα αλλο να κανεις. Δωρητής σώματος είσαι. Αντε χάσου. Κ.Π.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License