OBAMA speaks to AIPAC .. o Ομπάμα μιλάει στο Ισραηλινό λόμπυ

OBAMA speaks to AIPAC .. o Ομπάμα μιλάει στο Ισραηλινό λόμπυ

OBAMA speaks to AIPAC .. o Ομπάμα μιλάει στο Ισραηλινό λόμπυ http://www.youtube.com/watch?v=JLuJzmxH-0k

Ξέρεις τι έχουν πει κατά καιρούς και στην Ελληνοαμερικανική αδελφότητα (ΑΧΕΠΑΝΣ) υπουργοί των ΗΠΑ, τόσο σε περιόδους ελληνικής χούντας όσο και δημοκρατίας; Αλλά πρώτα απ΄όλα, φυσικά, τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί υπόσχονται τα πάντα και τίποτα στα εθνικά λόμπυ. Ειδικά οι πολιτικοί που βάζουν στο μάτι την προεδρία, δίνουν ρεσιτάλ σε αυτές τις συναντήσεις. Οι πραγματικές συννενοήσεις γίνονται χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και καμερών.

Ώρα είναι να μας πεις τώρα οτι ο Ομπάμα πήγε εκεί για να ρίξει στάχτη στα μάτια του εύπιστου εβραϊκού λόμπυ.

Το Ισραήλ λαμβάνει κάποια δις δολάρια τον χρόνο σε απευθείας στρατιωτική βοήθεια απο τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανόμενης και στρατιωτικής τεχνολογίας που οι ΗΠΑ δεν μοιράζονται και δεν πουλούν καν στην διεθνή αγορά όπλων. Μιλάμε για τις πιο ευαίσθητες στρατιωτικές τεχνολογίες των ΗΠΑ, στις οποίες έχει πρόσβαση μόνο το Ισραήλ.

Επίσης, το Ισραήλ είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ σε καθαρά χρηματικά ποσά, χωρίς να υπάρχει υποχρέωση αποπληρωμής των κονδυλίων. Αν κατάλαβες δηλαδή, οι ΗΠΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ τα λεφτά των Αμερικανών φορολογουμένων στους Ισραηλινούς. Δεν πρόκειται για δάνεια, αλλά για ετήσια δωρεά.

Επίσης, οι αμερικανοί-εβραίοι είναι η μοναδική εθνότητα στο εσωτερικό των ΗΠΑ στους οποίους έχει επιτραπεί με ειδική συνταγματική ρύθμιση να υπηρετούν και να πολεμήσουν ανα πάσα στιγμή στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. Για παράδειγμα, ο αμερικανοεβραίος Τόμας Μίλερ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, είχε θητεύσει στον Ισραηλινό στρατό και είναι μόνο ένας από τους χιλιάδες εβραίους της Αμερικής που το παίζουν δίπορτο.

Τέλος, η άνευ όρων διπλωματική στήριξη που παρέχουν σε μόνιμη βάση οι ΗΠΑ στο Ισραήλ λέει πολλά για την ακαταμάχητη δύναμη που ασκεί το ισραηλινό λόμπυ πάνω στους θεσμούς πολιτικής εξουσίας (Κογκρέσο, Γερουσία) και κοινωνικής εξουσίας (παν /μια, δεξαμενές σκέψης, κινηματογράφος, τηλεόραση, ΜΜΕ) των ΗΠΑ. 

Όλοι ξέρουν οτι η  AIPAC ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις στις ΗΠΑ, οπότε τις μπούρδες περί παρασκηνιακών συναλλαγών μην προσπαθείς να τις πουλήσεις σε μας. Οι αμερικανοεβραίοι δεν χρειάζεται να κρύβονται, αφού αυτοί κάνουν κουμάντο κι έχουν αναγάγει τις ΗΠΑ σε ισραηλινό προτεκτοράτο. 

από κόκκινος αντι-κνίτης 05/06/2010 3:04 μμ.


Το να λέει κάποιος ότι η μία από τις δύο ιμπεριαλιστικές υπερδυνάμεις που καταδυναστεύουν τους λαούς (Ρωσία - ΗΠΑ, εδώ αναφέρομαι στη δεύτερη) είναι...προτεκτοράτο των Εβραίων και του Ισραήλ είναι καραμπινάτος χρυσαυγιτισμός.

Δείχνει παντελή έλλειψη διαλεκτικής σκέψης σε πολιτικό, οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, και μόνο σκοπό έχει να εξάψει τον πρωτόγονο αντισημιτισμό κάποιων αγράμματων ή ανενημέρωτων ανθρώπων, που οι Εβραίοι τους φαίνονται εύκολη απάντηση σαν αιτία των δεινών της ανθρωπότητας.

Για πες μας ρε ξεφτέρι, αν το εβραϊκό λόμπι κυβερνάει τις ΗΠΑ, το Αγγλο-Σαξονικό Προτεσταντικό και το Καθολικό, τα δύο με την πιο πλατιά βάση στις ΗΠΑ, τι ρόλο βαράνε;;

Άντε κουτσοί στραβοί στον Άγιο Πανελεήμωνα με τις μλκ αλά Λιακόπουλος περί Εβραίων...

Γελάω με τα παπαγαλάκια που γράφουν ό,τι τους κατεβαίνει για να δικαιολογήσουν τη δικτατορία του Ισραήλ και τις δολοφονίες άοπλων ταξιδιωτών σε διεθνή ύδατα.

Η αλήθεια είναι ότι το Ισραήλ είναι απλά ένας ακόμα χρήσιμος ηλίθιος για τους Αμερικανούς. Όσο εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους στην περιοχή, θα συνεχίσουν να τους ανέχονται και να εκμεταλλεύονται τα ναζιστικά τους ιδεώδη περί "λαού του θεού". Τη μέρα που θα σταματήσει να ισχύει αυτό, θα πάψουν να ενδιαφέρονται κιόλας.

Παραδείγματα μέσα στην ιστορία, πάρα πολλά. Απλώς η περίπτωση του Ισραήλ κρατάει περισσότερο, μιας και τα συμφέροντα των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή δεν είναι πρόσκαιρα.

Εκείνος ο πρακτορίσκος ο Βαβύλης που βρίσκεται σήμερα, ξέρει κανείς;

από J 06/06/2010 1:23 πμ.


Πόσο καραγκιόζης θα αισθανθείς που με κατηγορείς για αντιεβραίο χρυσαυγίτη όταν σου πω οτι τα περισσότερα στοιχεία που παρέθεσα παραπάνω υπάρχουν αυτούσια στο βιβλίο "Εβραίοι κατά του Σιωνισμού" (Εναλλακτικές Εκδόσεις), που περιέχει κείμενα επιφανών αντισιωνιστών ΕΒΡΑΙΩΝ (Τσόμσκυ, Λίπσετ, κλπ) οι οποίοι δεν φοβούνται να πούνε την αλήθεια για την δύναμη του σιωνιστικού λόμπυ στις ΗΠΑ και να αναλύσουν χωρίς φόβο και πάθος τις σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ισραήλ.

Οποιοσδήποτε έχει στοιχειώδη γνώση των πολιτικών συσχετισμών στις ΗΠΑ γνωρίζει οτι το προτεσταντικό κατεστημένο όχι μόνο δεν βρίσκεται σε σύγκρουση με το αμερικανοεβραϊκό λόμπυ, αλλά έχει συνάψει ανίερη συμμαχία μαζί του, αφού δεν υφίσταται ουσιαστική διαφορά στις επιδιώξεις τους. Μάλιστα, το φανατικότερο κομμάτι των προτεσταντών που είναι οι ευαγγελιστές φονταμεταλιστές ανέκρουσαν πρύμνα από την αντισημτική στάση που υιοθετούσαν κατα το παρελθόν, αναθεώρησαν τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύουν την "αγία γραφή" και έχουν μετατραπεί στους φανατικότερους φιλοσιωνιστές, στη βάση της υπόθεσης οτι η ίδρυση του Ισραήλ σήμανε την επιστροφή των Εβραίων στον τόπο τους (όπως γράφει η Προφητεία) και γι' αυτό φέρνει πιο κοντά την έλευση του "Μεσσία"  και της "βασιλείας του Θεού" επί της Γης! Μάλιστα, μπορεί να πει κανείς οτι η σύμπραξη των σιωνιστών με τους χριστιανούς φονταμεταλιστές αποτέλεσε την πιο μαύρη πολιτική δύναμη πίσω απο την άνοδο του Μπους και της συμμορίας του στην εξουσία.  

Στα Αμερικανικά πανεπιστημια είναι πια κοινός τόπος οι πολιτικές διώξεις και οι εκστρατείες κοινωνικού στιγματισμού που εξαπολύουν οι φιλοϊσραηλινές οργανώσεις ενάντια σε οποιονδήποτε τολμήσει να μιλήσει δημόσια εναντίον του Ισραήλ. Για παράδειγμα, οι καθηγητές Mearsheimer και Walt που έγραψαν την μελέτη που τεκμηρίωσε την κυριαρχία του φιλοισραηλινού λόμπυ πάνω στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ εκδιώχθηκαν κακήν κακώς απο τις θέσεις τους στο Χάρβαρντ λίγους μήνες μετά την δημοσίευση της μελέτης.  Εκατοντάδες άλλοι υφίστανται πρακτικές εκφοβισμού και απειλές κατα της ασφάλειας της εργασίας τους ή της σωματικής τους ακεραιότητας αν κριτικάρουν από καθέδρας το Ισραήλ (http://electronicintifada.net/v2/article10998.shtml). Όσο για την βιομηχανία του κινηματογράφου και η κουτσή μαρία γνωρίζει οτι το Χόλυγουντ βρίσκεται υπό εβραϊκό έλεγχο.

Η εξήγηση για όλα αυτά δεν είναι συνομωσιολογική, αφού η δύναμη του ισραηλινού λόμπυ εξηγείται εύκολα με κοινωνιολογικά-ταξικά δεδομένα. Η ισχύς του ισραηλινού λόμπυ απορρέει από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική δύναμη που κατέχουν οι σιωνιστές αμερικανοεβραίοι στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ενώ η κοινωνική θέση των σιωνιστών στο εσωτερικό ενισχύεται όσο αυξάνει η στρατηγική ισχύς του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή όπου βρίσκονται τα ζωτικής σημασίας για την Δύση πετρέλαια. Δύο εβραίοι καθηγητές, οι Λίπσετ και Ρααμπ γράφουν σχετικά: "Αν και είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν ακριβή στοιχεία, εκτιμάται οτι οι Εβραίοι - με λιγότερο από το 3% του πληθυσμού - συνεισφέρουν απο το ένα τέταρτο ως ένα τρίτο του συνόλου των χρημάτων που συλλέγονται σε όλες τις μεγάλες πολιτικές εκστρατείες" (Εβραίοι εναντίον του Σιωνισμού, σελ. 30). Και αλλού, "Οι δε Εβραίοι που διαθέτουν εισόδημα πάνω απο 50.000 δολάρια είναι υπερδιπλάσιοι απο τους μη-Εβραίους λευκούς", ενω οι εβραίοι με εισόδημα κάτω απο 20.000 δολάρια είναι σχεδόν υποδιπλάσιοι από τους μη-εβραίους" (σελ.21). Τα δεδομένα αυτά της πρωτοφανούς μεταπολεμικής κοινωνικής ανόδου των αμερικανών-εβραίων κατέγραψε έρευνα της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής το 1988. Μήπως είναι κι αυτοί συνομωσιολόγοι χρσαύγουλοι; Βλέπεις λοιπόν ανίδεε φίλε μου οτι η ισχύς του ισραηλινού λόμπυ δεν οφείλεται σε μηχανορραφίες αλλά στην ταξική δομή της Αμερικανικής κοινωνίας και την θέση που κατέχουν σε αυτήν οι αμερικανοεβραίοι.

Αλλά τί να περιμένει κανείς απο κάποιον που χωρίς ίχνος αναλυτικής και κριτικής ικανότητας βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τις ΗΠΑ την "υπερδύναμη" Ρωσία (!) λες και το τείχος του Βερολίνου δεν έπεσε και η σοβιετική αυτοκρατορία δεν διαλύθηκε ποτέ! Άντε λοιπόν χώσου πάλι στην τρύπα σου και πριν ξαναμιλήσεις για ΗΠΑ-Ισραήλ άνοιξε και κανένα βιβλίο. Γιατί ή εντελώς άσχετος είσαι με το θέμα που συζητάμε εδω μέσα ή βαλτός απο τα αφεντικά σου.

 

από κόκκινος αντι-κνίτης 06/06/2010 11:24 πμ.


Αν δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, δε σου φταίω εγώ.

Δεν αμφισβήτησα ότι το αμερικανο-εβραϊκό λόμπυ παίζει σημαντικό ρόλο, ίσως και σχετικά δυσανάλογο με το μέγεθος του εβραϊκού πληθυσμού στις Ενωμένες Πολιτείες, ούτε μια σχετική συμμαχία που έχει συναφθεί με συντηρητικούς προτεστάντες στο όνομα της μάχης κατά του ισλαμοφασισμού (κάτι που δε μου φαίνεται παράλογο).

Εκεί που καρφώνεσαι είναι στο ό,τι από αυτά τα υπαρκτά σε μεγάλο βαθμό αλλά εκλεκτίστικα επιλεγμένα στοιχεία περνάς στην άποψη ότι το Ισραήλ περίπου ...ελέγχει τη μία από τις δύο ηγεμονιστικές ιμπεριαλιστικές Υπερδυνάμεις, πράγμα που μόνο συνομωσιολογία και μάλιστα ακροδεξιού - αντιδυτικού τύπου δείχνει, γιατί δε μπορεί να στηριχτεί σε οποιουδήποτε τύπου προοδευτική αντίληψη (οι προοδευτικοί άνθρωποι πάντα προστάτευαν τους Εβραίους κι από την υποψία ακόμα της εναντίον τους προκατάληψης - αυτό δε σημαίνει δικαιολογία για τους ισραηλινούς υπερδεξιούς σωβινιστές και φασίστες).

Εκεί που καρφώνεσαι για δεύτερη φορά είναι...στην οργή σου για το δίκαιο χαρακτηρισμό της Ρωσίας ως Υπερδύναμης. Εντάξει, μαρξιστής δε μπορεί να είσαι σαν αντισημίτης, αλλά δε σου έχει πει κανείς ότι ο μαρξισμός και η διαλεκτική δε μπορούν να δεχτούν ότι μια ιμπεριαλιστική και μάλιστα φασιστική (από τα 1964) υπερδύναμη, η ΕΣΣΔ, απλώς...αυτοκτόνησε και παραδόθηκε ξαφνικά εν έτει 1991 ...στον αντίπαλο χωρίς να πέσει ντουφεκιά...

Το 1991 απλά η σοσιαλιμπεριαλιστική ΕΣΣΔ μετατράπηκε και με τη βούλα και πάλι σε τσαρική Ρωσία των ανοιχτών ναζήδων ιμπεριαλιστών, και βάλθηκε εκτός του να απορροφήσει όλο το πυρηνικό οπλοστάσιο των υπόλοιπων 14 δημοκρατιών, να φτιάξει το παγκόσμιο μέτωπό της με κάθε φασισμό επί γης (και καλά τα κατάφερε, Κίνα, Ιράν, Βενεζουέλα, Κούβα, Βιετνάμ, Λιβύη, Συρία, Χαμάς, Χεζμπολλάχ, Νικαράγουα, χώρια οι προνομιακές σχέσεις με τους γλίτσες αστούς μονοπωλιστές σε Ιταλία και Γερμανία, την σχεδόν πλήρως υποταγμένη Ελλαδίτσα, τον Ερντογάν - τούρκικο ισλαμοφασισμό κλπ.)

Πώς τα κάνει αυτά βρε παιδί μου αυτή η "μη" Υπερδύναμη, που "αυτοκτόνησε" το 1991; Με το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο μετά τις ΗΠΑ και με τεράστια υπεροπλία σε συμβατικά όπλα σε σχέση με ΟΛΗ την Ευρώπη;;; Με πετρέλαιο και φυσικό αέριο που πουλάει σε μονοπωλιακές - ολιγοπωλιακές τιμές εκβιάζοντας χώρες και ανατρέποντας συσχετισμούς (π.χ. Ουκρανία που βγάλανε το δωσίλογό τους, δολοφόνο Γιανουκόβιτς για πρόεδρο στη θέση του δημοκράτη και πατριώτη Γιούστσενκα);;

Τα "αφεντικά" μου μάλλον είναι οι "σιωνισταί" ε;;;

Ζω ρε "J" για τη μέρα που ο λαός θα πάρει με τις μαγκούρες όσους με αυτές τις αλητείες και τις ψευτιές πάνε να τον ρίξουνε στο χειρότερο μεσαίωνα και κανιβαλισμό. Εκεί να δεις "αμερικάνους πράκτορες" και "σιωνιστές" που θα σας κηνυγάνε...Οι δωσίλογοι ταγματαλήτες τη γλιτώσανε με τους Άγγλους και τον παππού του πρωθυπουργού "μας", αλλά το νέο ΕΑΜ δε θα κάνει τα ίδια λάθη...

Αλλά τέτοιοι οπορτουνιστές που είστε οι φιλορώσοι, όπως λέει κι ένας καλός φίλος, μετά την ήττα του άξονα Ρωσίας - Κίνας - Ιράν θα βγείτε τότε πρώτοι να υποδεχτείτε τους αμερικάνους στο Ιόνιο και θα βρίζετε τους αντιρώσους, που θα ζητάνε τότε πάλη και κατά του δυτικού ιμπεριαλισμού από προλεταριακή πλευρά, όπως έκανε ο αντιαγγλικός - αντιαμερικάνικός - αντιιμπεριαλιστικός ΔΣΕ μετά τον αντιφασιστικό - αντιγερμανικό ΕΛΑΣ...

από J 06/06/2010 12:47 μμ.


Για να δούμε τις πρακτικές του "αντικνίτη" που έχει το θράσος να κατηγορεί εμένα για κρυφοφασίστα, φιλορώσο κλπ.

- Πρώτα απευθύνεις απεγνωσμένη έκκληση στην ΣΟ να με κόψει και να καταστείλει την άλλη άποψη επειδή προφανώς φοβάσαι να μπεις σε διαδικασία διαλόγου που θα αποκαλύψει που τοποθετείσαι ιδεολογικά και τον βρώμικο ρόλο που παίζεις ως δεκανίκι του συστήματος (αν δεν έγινε αυτό ήδη).

- Έπειτα απειλείς με ξύλο και πογκρόμ ενάντια σε "μας τους φιλορώσους" και λες οτι ζεις για τη μέρα που θα μας πετάξετε στη θάλασσα.

Πράγματι ξεχειλίζεις απο δημοκρατικότητα.

Θα απαντήσω αργότερα στο παραλήρημα σου περί της "υπερδύναμης" Ρωσίας γιατί τώρα δεν προλαβαίνω.

Ενδεικτικά πάντως αναφέρω οτι άνθρωπος που αποκαλεί τον Γιούσενκο "δημοκράτη" και "πατριώτη" επειδή προσπάθησε να προσδέσει την Ουκρανία στο άρμα της Δύσης πολιτικά και οικονομικά εκ των πραγμάτων δεν έχει καμία σχέση με την ριζοσπαστική, επαναστατική πολιτική θεωρία και δεν ανηκει σε κανένα ελευθεριακό στρατόπεδο. Και γω ο αφελής που νόμιζα οτι δημοκρατία για τους αναρχικούς-ελευθεριακούς ειναι μόνο η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των συνελεύσεων στις γειτονιές και το παν / μιο και των συμβουλίων στους χώρους εργασίας και οτι όλοι οι επαναστάτες γι' αυτό παλεύουμε μέσω της ανατροπής του παγκόσμιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος.

Και γω που νόμιζα οτι είναι καθήκον των αγωνιστών που επιδιώκουν τον ριζοσπαστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας να αναλύουν τις σχέσεις δύναμης και τις ιεραρχικές ταξικές δομές πάνω στις οποίες βασίζεται το παγκόσμιο σύστημα και να επιτίθενται στις προνομιούχες ομάδες που επωφελούνται απ' όλα αυτά, όπως είναι οι σιωνιστές. Αντί γι' αυτό, εσύ προτείνεις την αυτολογοκρισία και την εθελοντική τυφλότητα αναφορικά με τον αντιδραστικό ρόλο που παίζουν οι φιλοισραηλινές οργανώσεις στις ΗΠΑ στον βωμό μιας υποκειμενικής δήθεν προοδευτικότητας για να μην προσβάλλουμε τις ευαισθησίες των δολοφόνων-φιλοσιωνιστών του ισραηλινού λόμπυ. Λες και καθήκον του προοδευτικού ανθρώπου δεν είναι να υπερασπίζεται τους απανταχού καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους, αλλά να μετράει τα λόγια του μη τυχόν και παραβιάσει κάποιους αυθαίρετους κανόνες πολιτικής ορθότητας που και αυτοί μέσω της ωμής δύναμης των προνομιούχων κοινωνικών ομάδων επιβλήθηκαν.

Μην χαίρεσαι, δεν τελείωσα ακόμη μαζί σου. Θα επανέλθω.

 

 

από κόκκινος αντι-κνίτης 06/06/2010 2:06 μμ.


Εντάξει, την τέχνη της προπαγάνδας και των εντυπώσεων την έχεις μάθει καλά φαίνεται, αλλά νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με κανέναν αστοφιλελεύθερο με κόμπλεξ απέναντι στους "ριζοσπάστες", κι αυτό είναι το λάθος σου...

Το κάθε τι μετριέται με το αντίθετό του σε αυτό τον κόσμο, "J". Ο Γιούστσενκο ΕΙΝΑΙ δημοκράτης και πατριώτης γιατί σε σχέση με τον κύριο εχθρό της πατρίδας του κράτησε στάση εθνικής υπερηφάνειας και αμυντικού πατριωτισμού, και γι' αυτό του κάνανε το πρόσωπο χαλκοπράσινο οι φονιάδες της FSB-KGB που στηρίζεις. Η Ευρώπη δεν πήγε να εκβιάσει την Ουκρανία με φυσικά αέρια για να την κατακτήσει, η Ρωσία το έκανε, τι να σου κάνω...

Τώρα για την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των εργατικών συμβουλίων και τις λοιπές ελευθεριακές μεθόδους οργάνωσεις της κοινωνίας που μου αραδιάζεις σαν αντίβαρο στο Γιούστσενκα, είσαι πάλι εκτός πλαισίου συζήτησης.

Προφανώς και δεν είμαι "σιωνιστής" αλλά αριστερός και θέλω να πιστεύω με κομμουνιστική, μαρξιστική ιδεολογία και παιδεία (όσο φτάνει το κεφάλι μου).

Αλλά όταν κρίνουμε τον Γιούστσενκα την ώρα που οι Ρώσοι φασίστες ιμπεριαλιστές του στρίβουν το λαρύγγι για να τον ρίξουνε δεν τον κρίνουμε από την πλευρά της σχέσης του με την προλεταριακή επανάσταση και το λενινισμό, αλλά από τη στάση του απέναντι στον ξένο δυνάστη και στο λαό του.

Είναι σα να σου λέω εγώ για την αντίσταση στους Γερμανούς και την αντιφασιστική στάση αρχών του Ρούζβελτ κι εσύ να μου λες "προδότη οπαδέ του Ρούζβελτ, που ήταν αστός, ιμπεριαλιστής και που αν γινόταν επανάσταση στις ΕΠΑ θα την έπνιγε στο αίμα". Προφανώς και έτσι είναι, αλλά αυτό δεν αναιρεί τη συμμαχία του με τον επαναστάτη Στάλιν ενάντια στον κύριο εχθρό του πολιτισμού και της ανθρωπότητας, το γερμανικό εθνικο-"σοσιαλισμό".

Όταν λέω για τις "μαγκούρες" του λαού, προσέχεις ότι δεν καλώ σε καμιά πολιτική βία. Απλώς ζω για τη στιγμή που ο λαός ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΔΙΔΑΓΜΕΝΟΣ θα κυνηγήσει τους ψευτο-αντιιμπεριαλιστές που του λέγανε ότι ο Ερντογάν, ο Τσάβες και ο Ορτέγκα είναι μαχητές της λευτεριάς του προλεταριάτου, κι αυτοί όλοι θα μάχονται πίσω από τις στρατιές των ναζήδων Πούτιν και Γιν Τάο φέρνοντας πόνο και όλεθρο σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Βεβαίως και πρέπει να ξεσκεπάζουμε κάθε προνομιούχο στρώμα και ομάδα και το ρόλο τους στην εποχή του ιμπεριαλισμού και του σοσιαλιμπεριαλισμού, του επερχόμενου τρίτου κύματος των αντιιμπεριαλιστικών - αντικαπιταλιστικών επαναστάσεων.

Αλλά πάει πολύ να μη βλέπεις τον Γιωργάκη και τις προβοκάτσιες του για να χρεωκοπήσει την Ελλάδα και να χώσει το ΔΝΤ, δηλαδή τη γέφυρα ανατολικού και δυτικού ιμπεριαλισμού, μέσα στη χώρα, να μη βλέπεις τη συμπαγνία των φασιστικών κομματικών ηγεσιών της χώρας, την αθλιότητα της ελληνικής ψευτοαριστεράς, και να μου ασχολείσαι ολημερίς με "σιωνιστές" παγκόσμιους εχθρούς.

Ρε "J", πες μας ανοιχτά: για το σφαγιασμό της Τσετσενίας και το διαμελισμό της Γεωργίας, έχεις άποψη;;; Γιατί τόση πρεμούρα ΜΟΝΟ με τα (υπαρκτά συνήθως) εγκλήματα του ισραηλινού εθνικισμού - σιωνισμού;; Έχουν κάποια ιδιαιτερότητα ή απλά είναι ευκαιριούλα να ενωθείς με τους φίλους σου από τα "αυγά";;;

Μη νευριάζεις μόνο...ηρέμησε, το ξέρω σου βάζω δύσκολα...γι΄αυτό μου το γύρισες στα εργατικά συμβούλια...αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη...κι όταν θα έρθει η ώρα για τα εργατικά συμβούλια...οι αντισημίτες δε θα είναι μέσα, στο λέω δηλαδή να το ξέρεις...ούτε στη Ρωσία του '17 ήταν...μιας κι είσαι "επαναστάτης"...

από μην πάτε αλλού την κουβέντα 06/06/2010 2:46 μμ.


Είστε και οι δύο off topic, αμφιβάλλω αν είδατε το αρχικό βίντεο. Δείτε το και γράψτε την άποψή σας. Δύσκολο;

από κόκκινος αντι-κνίτης 06/06/2010 3:45 μμ.


Βλέπουμε λοιπόν έναν κλασσικό αστό μονπωλιστή πολιτικό, αρκετά οπορουνιστή και γυριστρούλη, που προσπαθεί να πείσει τόσο το εβραϊκό λόμπυ των ΕΠΑ όσο και την αγγλοσαξονική και καθολική αστική τάξη της χώρας του ότι θα συνεχίσει τη γενικά αντι-ισλαμοφασιστική γραμμή των ρεπουμπλικάνων και θα υπερασπιστεί το μόνο δυτικού τύπου κράτος στη Μέση Ανατολή.

Κλασσική ιμπεριαλιστική φρασεολογία, γλύψιμο στο Ισραήλ και το λαό του, αλλά όχι κάτι το συνομωσιακό ή παράδοξο. Και δεν είναι ψέμα ότι στη Γάζα και στην Τεχεράνη υπάρχουν φασιστικές πολιτικές δυνάμεις, δεξιότερα του Ομπάμα, που θέλουν να σβήσουν από το χάρτη το ισραηλινό κράτος.

Τη συμμαχία ΕΠΑ-Ισραήλ την ξέραμε και την ξέρουμε, διαρκεί από την ίδρυσή του και σφυρηλατήθηκε περισσότερο όταν μετά το 1951-1952 η ΕΣΣΔ έκανε στροφή προς τους Άραβες, δίκασε τους Τσεχοσλοβάκους διεθνιστές κομμουνιστές που δίνανε όπλα στο Ισραήλ κατ' εντολή του διεθνιστή Στάλιν και ειδικά μετά την επικράτηση Σουσλόφ-Χρουστσόφ-Μπρέζνιεφ στα 1956-1960, πέρασε στο φασιστικό αντισημιτισμό.

Τι άλλο να πούμε;;;


από @ 06/06/2010 4:21 μμ.


Τόσο η δύναμη του Ισραήλ όσο και της Τεχεράνης να αποδειχθεί ίδια φούσκα όπως και ο δυνατός ελληνικός καπιταλισμός στα Βαλκάνια. Θυμόασαστε παρόμοιες συζητήσεις εδώ μέσα, έτσι εν είναι; Γιατί πρώτη φορά έχω ακούσει για δυνατή εθνική καπιταλιστική τάξη με παράλληλη πτώχευση του μεγαλύτερου μέρους του έθνους της. ΑΝ συμβαίνει κάτι τέτοιο με το δυνατό Ισραήλ ή Τεχεράνη ή Τουρκία, τότε σία και αράξαμε σχετικά με τις ερμηνείες!

από J 06/06/2010 7:18 μμ.


Ρε αντικνίτη με κατηγορείς για προπαγάνδα αλλά εσυ είσαι που βάζεις λόγια στο στόμα μου.

Είπα εγώ οτι είμαι φιλορώσος ή θεωρώ τον Πούτιν "δημοκράτη"; Εσύ προσπάθησες να εκτρέψεις πούστικα την κουβέντα από το θέμα που συζητιέται εδω για τα εγκλήματα του Ισραήλ και να την πας εντελώς αλλού στην Τσετσενία, κλπ. Λες και αρνούμαι εγω να παραδεχτώ οτι οι Ρώσοι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Τσετσενία  ενάντια σε έναν λαό που, όπως οι Παλαιστίνιοι, αγωνίζεται για την αυτοδιάθεση του.

Συγχέεις όμως σκόπιμα ορισμένα πράγματα. Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν κατακτητική εκστρατεία στον Καύκασο, τη στιγμή που οι Ισραηλινοί εδω και 50 χρόνια διεξάγουν ρατσιστική εκστρατεία ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ και εθνικής εκκαθάρισης κατα των Παλαιστινίων. Πράγμα που σημαίνει οτι ενώ το ζήτημα της Τσετσενίας επιδέχεται πολιτικής λύσης, το Παλαιστινιακό είναι ενας αγώνας ζωής ή θανάτου και την ευθύνη γι' αυτό την έχει ο ισχυρός που διαμορφώνει τους όρους της σύγκρουσης, δηλ. το Ισραήλ. Δεύτερον, οι Ρώσοι παραμένουν υπολογίσιμη στρατιωτική δύναμη αλλά δεν παύουν να ανήκουν στην ημιπεριφέρεια του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος (όπως φαίνεται απο την οικονομία τους που στηρίζεται αποκλειστικά στις εξαγωγές πρώτων υλών προς τις ανεπτυγμένες χώρες της δύσης), τη στιγμή που το Παλαιστινιακό ζήτημα σχετίζεται άμεσα με τα ζωτικά οικονομικά συμφέροντα της Δύσης. Δηλαδή, μια ήττα του Ισραήλ θα αποτελούσε σημαντική νίκη για τους απανταχού αγωνιζόμενους ανθρώπους αφού θα υπονόμευε τα θεμέλια του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος (μέσω της απώλειας ελέγχου των πετρελαϊκών κοιτασμάτων), θα αποσταθεροποιούσε το θεσμικό πλαίσιο της πολιτικής κυριαρχίας που στις μέρες μας έχει λάβει οικουμενικές διαστάσεις και συνθέτει την ισχυρότερη δομή κυριαρχίας σε παγκόσμια κλίμακα (υπερεθνική ελίτ, ΗΠΑ) και τους οποίους εμείς προσπαθούμε να ανατρέψουμε. Με άλλα λόγια, ενώ το Τσετσενικό είναι μια περιφερειακή διένεξη, το Παλαιστινιακό είναι μια σύγκρουση της οποίας το αποτέλεσμα θα έχει παγκόσμιες διαστάσεις και αντίκτυπο, ενώ και ηθικά είναι πιο επιτακτική η υπεράσπιση των Παλαιστινίων αφού βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της εξολόθρευσης ή του μαζικού εκτοπισμού τους, όπως συνεπάγεται η ανηλεής πολιτική εποικισμού των σιωνιστών.

Όλα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με την υπόθεση της Ουκρανίας η οποία επιδίωξε την στρατηγική προσχώρηση της χώρας στην Δύση, αλλά παράλληλα απαίτησε εκβιαστικά απο την Ρωσία να μην αυξήσει την προνομιακή τιμή του φυσικού αερίου που διοχετεύεται απο τους Ρωσικούς αγωγούς (1/4 της τιμής αγοράς) και που η Ρωσία διατηρούσε σε αυτά τα προνομιακά επίπεδα ως αντιστάθμισμα για την συνέχιση της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Όταν η Ουκρανία αποφάσισε να γυρίσει ττην πλάτη της στην Ρωσία, οι Ρωσοι απλώς προσάρμοσαν τις τιμές στα φυσιολογικά επίπεδα της αγοράς και ζήτησαν τα χρωστούμενα που μέχρι τότε χάριζαν στην "σύμμαχο" τους λόγω της ειδικής σχέσης τους με την Ουκρανία. Οι Ουκρανοί νόμιζαν πως η Ευρώπη που επηρεαζόταν απο την διακοπή της ροής του Ρωσικού αερίου θα επενέβαινε για να πειθαναγκάσει τον Πούτιν, αλλά η μπλόφα τους δεν έπιασε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Αλλά ακόμη κι αν πετύχαινε η μπλόφα του Γιούσενκο, σε τί συνίσταται η "πατριωτική" και "δημοκρατική" διάσταση της πολιτικής του; Η ενσωμάτωση της Ουκρανίας στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και η άνευ όρων παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας στις δυτικές πολυεθνικές είναι "πατριωτισμός"; Δεν καταλαβαίνεις οτι μια τέτοια πολιτική θα οδηγήσει σε μαρασμό της χώρας και στην εξαθλίωση του πληθυσμού, όπως συνέβη σε κάθε περιοχή της περιφέρειας και ημιπεριφέρειας που εντάχθηκε στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα; Η πολιτική υποταγή στους υπερεθνικούς οργανισμούς και η παγίωση του συστήματος της δήθεν αντιπροσωπευτικής "δημοκρατίας", από πότε συνιστά απελευθερωτική εξέλιξη για κάποιον που πιστεύει στην επανάσταση και στον κοινωνικό μετασχηματισμό με στόχο την άμεση δημοκρατία; Αν εσύ το επιδοκιμάζεις αυτό, δεν δρας αντικειμενικά δεκανίκι του συστήματος; Γιατί τουλάχιστον μια συμμαχία Ουκρανίας-Ρωσίας ενδέχεται να δημιουργήσει τις γεωπολιτικές συνθήκες που χρειάζονται για να μπορέσει η Ρωσία να παίξει τον ρόλο του αντίβαρου στην τρομακτική γεωπολιτική ισχύ της Δύσης και στην αποτροπή της επιβολής της κυριαρχίας της σε καθολικό, παγκόσμιο επίπεδο.

Όσο για τον "άξονα του κακού" που περιέγραψες (παρεπιπτόντως συμπίπτει με αυτόν του Μπους) είναι τυχαίο πως το μόνο κοινό στοιχείο ανάμεσα στα καθεστώτα αυτά είναι η αντι-ιμπεριαλιστική πολιτική τους και η αντίσταση που προβάλουν στις κυριαρχικές διαθέσεις της Δύσης; Κι ύστερα λες πως δεν είσαι υπερασπιστής του συστήματος και των ελίτ που κυριαρχούν σε αυτό; Με την λογική σου, πάλι καλά δηλαδή που οι Αμερικάνοι μπούκαραν στο Ιράκ και κατέσφαξαν χιλιάδες αλλά μας απάλλαξαν τουλάχιστον απο άλλο ένα τυραννικό καθεστώς. Καλά δεν τα λέω; Δικαίωμα σου να πιστεύεις οτι γουστάρεις αλλα μην προσπαθείς να μας πλασάρεις αυτές τις βαθύτατα αντιδραστικές θέσεις για "ελευθριακές".

Δεν μπορεί ρε γαμώτο να σαι τόσο τυφλός.

ΥΓ. Ζητω συγγνώμη απο τους υπόλοιπους που ξεφύγαμε, αλλά έγιναν κάποια σχόλια και ερωτήματα που έπρεπε να απαντηθούν.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License