Στο Πολυτεχνείο το '73 υπήρχαν συνθήματα όλων των ειδών: αντιδικτατορικά, αντιιμπεριαλιστικά, αντικαπιταλιστικά, αναρχικά, ακόμα και σκέτα φοιτητικά. Κατειλημμένο ήταν, ο καθένας έγραφε ό,τι τον αντιπροσώπευε, η συντονιστική επιτροπή δεν ήλεγχε τα συνθήματα. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, άρχισαν τα "βελτιωτικά" έργα. Από τις δεκάδες φωτογραφίες, που έχουν τραβηχτεί αμέσως μετά την επέμβαση, ελάχιστες δημοσιεύονται, μόνον οι εξωραϊσμένες. Η ΠΑΣΠ δημοσίευσε αυτή την τροποποιημένη. Το ΚΚΕ δημοσιεύει συχνά εκείνη με την πύλη, όπου αναγράφεται μόνο το "Εξω αι ΗΠΑ" και "Εξω το ΝΑΤΟ". Πρόκειται για αυθεντική φωτογραφία. Μόνο που υπήρχαν κι άλλα συνθήματα, σε άλλους τοίχους. Υπάρχει ένα βιβλίο, αναρχικής προέλευσης, με τίτλο κάπως σαν "Πολυτεχνείο 73, αυτοί οι αγώνες δεν δικαιώθηκαν". Ειλικρινά, δεν το θυμάμαι ακριβώς. Πάντως είναι η μοναδική έκδοση, απ' όσο ξέρω, που δημοσιεύει όλες τις φωτογραφίες με όλα τα συνθήματα. Φοβάμαι ότι έχει εξαντληθεί.

μηπως εννοεις αυτό ;

Για τα γεγονότα από το 1967 μέχρι και το 1973 «αυτοί οι αγώνες συνεχίζονται, δεν εξαγοράζονται, δεν  δικαιώθηκαν»,
της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Πολιτών

εδώ
http://www.vrahokipos.net/old/history/gr/polytexneio.htm
ή εδώ
http://j15.vrahokipos.gr/history/77-polytehneio.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License