ΣΣΠ: Όλοι στην Απεργία στις 5 Μάη

ΣΣΠ: Όλοι στην Απεργία στις 5 Μάη

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ:

 

-ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕΤΗΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗΤΗΣΦΤΩΧΕΙΑΣ

-ΝΑΔΙΩΞΟΥΜΕΤΟΔΝΤ

-ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ

ΑΘΗΝΑ: 10:30 Μουσείο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 10:30 Εργατικό Κέντρο

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 10:30 Εργατικό Κέντρο


 

Η Χούντα ΔΝΤ-ΕΕ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο μισητός από τους λαούς όλου του κόσμου οργανισμός των ιμπεριαλιστών, εγκαταστάθηκε επίσημα στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου και μαζί του έφερε, μέσω της ΕΕ, μια πραγματική χούντα. Προκειμένου να σωθεί το καπιταλιστικό σύστημα από την κατάρρευση και προκειμένου να συνεχίζει να πληρώνει το ελληνικό κράτος τους ευρωπαίους και λοιπούς τοκογλύφους, το ΔΝΤ ήρθε εδώ έπειτα από κάλεσμα των δοσίλογων του ΠΑΣΟΚ. Το ΔΝΤ και η ΕΕ έχουν αποφασίσει:

α) Αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 23%

β) Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Μείωση των συντάξεων.

γ) Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην πράξη, μέσω της απαγόρευσης μονομερούς πρόσβασης στη διαιτησία. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουμε κάτι χειρότερο από δουλοπάροικοι: χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ωράριο, χωρίς τίποτα απολύτως.

δ) Αύξηση ορίου απολύσεων από 2% στο 4% και κατάργηση-μείωση αποζημίωσης απόλυσης.

ε) Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μόνιμων, αορίστου και συμβασιούχων του δημοσίου.

στ) Κάθετη μείωση-κατάργηση δαπανών για την υγεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και την παιδεία. Κάθετη πτώση δημοσίων δαπανών. Επίσπευση της εξίσωσης ορίων συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών.

ζ) Εγκαθίδρυση ενός αυταρχικού και σκληρού αστυνομικού κράτους που θα επιχειρήσει να απαγορεύσει το συνδικαλισμό και την αντίσταση κάθε είδους.

Αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να φέρουν καμία «ανάπτυξη» ή «ανάκαμψη» και πρόκειται να οξύνουν την κρίση ακόμη περισσότερο, ολοκληρώνοντας την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, όπως έγινε και στις υπόλοιπες χώρες απ’ όπου πέρασε το ΔΝΤ. Οι συνέπειες των παραπάνω θα είναι άμεσες και σκληρές: α) Η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 25% του εργατικού δυναμικού. β) Το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα πέσει κατά 50%. γ) Θα επικρατήσει παντού η «μαύρη», ανασφάλιστη ή μισο-ασφαλισμένη «ευέλικτη» και ελαστική εργασία. δ) Τα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν και η υποδομή της χώρας θα ερημώσει. Η παιδεία θα ιδιωτικοποιηθεί πλήρως, σχολές και σχολεία θα κλείσουν και θα επιβάλλουν δίδακτρα. ε) Θα καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα του συνδικαλισμού και της αντίστασης. Απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις θα είναι παράνομες.

 

Η Καπιταλιστική Οικονομία Καταρρέει

Το ΔΝΤ δεν κλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ μέσω της ΕΕ για να σώσει την ελληνική οικονομία από τους κερδοσκόπους και τις «επιθέσεις των αγορών». Αντίθετα, έχει έρθει σαν εκπρόσωπος όλων αυτών, με στόχο να διασφαλίσει, με κάθε τρόπο, τους δανειστές του ελληνικού δημοσίου. Η αιτία της προσφυγής στο ΔΝΤ δεν είναι άλλη από την πλήρη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, η οποία εκφράζεται με: Πλήρη διάλυση-εξάρθρωση της βιομηχανικής παραγωγής (-9,2% σε σχέση με το Φλεβάρη 2009) και της οικοδομής. Κάθετη μείωση εξαγωγών. Για το 2010-11 προβλέπεται συνολικά μείωση του ΑΕΠ πάνω από 7%! Δημοσιονομική κρίση και κρίση των χρεών και ελλειμμάτων. Το χρέος του κράτους, φανερό και κρυφό, είναι πάνω από 350 διςευρώ, το χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών είναι 250 δις, το χρέος των ασφαλιστικών ταμείων είναι 250 δις και το έλλειμμα του προϋπολογισμού είναι περίπου 30 δις ή 13,6% του ΑΕΠ!

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα όχι μόνο «λάθος πολιτικών» του παρελθόντος ή κάποιας «κακοδιαχείρισης» αλλά της ίδιας της λειτουργίας της καπιταλιστικής οικονομίας, που είναι βασισμένη στο ατομικό κέρδος, την ατομική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό. Οι οικονομίες των υπόλοιπων χωρών, της ΕΕ και όχι μόνο, επίσης καταρρέουν. Η χρεοκοπία τους είναι τέτοια που ακόμη και το άκουσμα της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας (μιας οικονομίας παντελώς ασήμαντης σε παγκόσμιο επίπεδο - αποτελεί μόλις το 2% του ΑΕΠ της ΕΕ) «έβγαλε στη φόρα» την επικείμενη κατάρρευση των οικονομιών της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και έπεται συνέχεια. Η ΕΕ φοβάται πως το ευρώ θα καταρρεύσει. Μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ομπάμα, ασχολείται με την κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτά είναι τα σημάδια πως το καπιταλιστικό σύστημα έχει ξοφλήσει σε όλο τον πλανήτη αλλά και ταυτόχρονα δείχνουν με τι αγριότητα θα μας σφάξουν όλοι αυτοί της ΕΕ και του ΔΝΤ προκειμένου να σώσουν το ξοφλημένο σύστημά τους.

 

Το Πολιτικό Σκηνικό Καταρρέει

Η αστική τάξη στην Ελλάδα και τα πολιτικά της επιτελεία, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν σηκώσει επίσημα τα χέρια ψηλά, έχουν παραδοθεί πλήρως. Αφού παραμύθιαζαν τον ελληνικό λαό για «όπλα πάνω στο τραπέζι», «πολιτική στήριξη» και μιλούσαν για την ελληνική οικονομία που «αντέχει», τώρα παραδέχονται ότι η οικονομία τους είναι ένα βήμα από την κατάρρευση. Γι’ αυτό έκαναν το μόνο που μπορούσαν: Κάλεσαν προδοτικά το ΔΝΤ για να αναλάβει αυτό τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτά τα κόμματα δεν εμπνέουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη σε κανέναν εργαζόμενο και νεολαίο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι μια κυβέρνηση εντελώς «στον αέρα». Η ΝΔ και το ΛΑΟΣ υπερθεματίζουν πλήρως στα μέτρα. Τα ρεφορμιστικά κόμματα (ΚΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία που τόσον καιρό απέκρυπταν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δεν μπορούν να κάνουν τίποτε.

 

Διέξοδος οι Μαχητικοί, Ανυποχώρητοι Αγώνες μας

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα πρέπει να επιβάλλουμε τη δική μας λύση στην κρίση του ελληνικού καπιταλισμού. Θα πρέπει να αναπτύξουμε και να οργανώσουμε αγώνες για να σώσουμε το παρόν και το μέλλον μας, για να σωθούμε από το ΔΝΤ, το ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και τον καπιταλισμό. Γι’ αυτό πρέπει:

α) Να ενωθούμε γύρω από ένα πρόγραμμα σωτηρίας: Διαγραφή του χρέους, 1.400 ευρώ βασικό μισθό, απαγόρευση των απολύσεων, εθνικοποίηση των επιχειρήσεων που κλείνουν κάτω από εργατικό έλεγχο, προστασία των ανέργων, δαπάνες για υγεία-ασφάλιση-παιδεία-υποδομές.

β) Να επιβάλλουμε αυτό το πρόγραμμα σωτηρίας με ένα πρόγραμμα μαχητικών αγώνων (καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις, συγκρούσεις).

γ) Να αναλάβουμε οι ίδιοι τη διεξαγωγή και τον έλεγχο των αγώνων μας με τη δημιουργία επιτροπών.

δ) Να συντονίσουμε τους αγώνες μας σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο με κοινά συντονιστικά εργαζομένων-ανέργων-φοιτητών-μαθητών.

Οι φοιτητές θα πρέπει να διευκολύνουμε την εξέγερση που έρχεται πραγματοποιώντας καταλήψεις σε όλες τις σχολές άμεσα. Να αποβάλλουμε κάθε αυταπάτη πως τα πράγματα δεν πρόκειται να γίνουν πολύ χειρότερα ή πως κάποιος άλλος θα μας σώσει. Να αποβάλλουμε κάθε φόβο. Φοβισμένοι είναι αυτοί που βασίζονται μονάχα στις δυνάμεις καταστολής. Όσο πιο αυταρχικοί γίνονται τόσο πιο εύθραυστοι είναι. Με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα, να πάμε τους αγώνες μας ως το τέλος!

 

― Διαγραφή του χρέους

 

― Έξω το ΔΝΤ

― Κάτω η κυβέρνηση των δοσίλογων του ΠΑΣΟΚ

― 1.400 ευρώ βασικό μισθό

― Απαγόρευση των απολύσεων

― Λεφτά για υγεία, ασφάλιση, παιδεία

― Εργατικός έλεγχος στην οικονομία

― Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και όλων των βασικών τομέων της οικονομίας, κάτω από εργατικό έλεγχο

 

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΠΑΛΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License