Οικολογικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Αύριο Τετάρτη 19.30 η πρώτη οικολογική εκδήλωση.

Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310.222 503, 409 770, fax 2310.421 196
E-mail: ecology-trem@nath.gr
17.6.03

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Θεσσαλονίκη

Αύριο Τετάρτη 19.30 η πρώτη οικολογική εκδήλωση

Την Τετάρτη 18.6.03, στις 7.30 μ.μ. πραγματοποιείται το Σεμινάριο του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ με θέμα «Οικολογία και καθημερινή ζωή», στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο (απέναντι από το αρχαιολογικό Μουσείο, αίθουσα 5) Εισηγήσεις θα κάνουν η Γερμανίδα βιοκαλλιεργήτρια, που ζει στο Πήλιο Πάουλι Μάγιερ, με θέμα «Διεθνής αντίσταση στα μεταλλαγμένα», ο Τούρκος ακτιβιστής Oktay Konyar, στέλεχος της δυναμικής Επιτροπής της Περγάμου ενάντια στην εγκατάσταση εργοστάσιου χρυσού, ο βιολόγος-ανθρωπολόγος, στέλεχος του «Αρκτούρου» Γιάννης Μαχαίρας, με θέμα «Μια νέα ηθική απέναντι στα ζώα», η πρόεδρος του ελληνικού τμήματος και μέλος της Διεθνούς Επιτροπής του TICCIH, αρχιτέκτων Όλγα Τραγανού-Δεληγιάννη, με θέμα «Η ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά» και ο νομαρχιακός σύμβουλος, δημοσιογράφος Μιχάλης Τρεμόπουλος με θέμα «Η οικολογία της καθημερινότητας». Συντονιστής θα είναι ο εκδότης της «Οικοτοπίας» Σταύρος Υφαντής.

Το τελικό πρόγραμμα

Η Θεσσαλονίκη είναι ο επόμενος σταθμός του κινήματος ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και τον πόλεμο. Από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου η καρδιά των κινημάτων θα χτυπάει στη Θεσσαλονίκη.

Εδώ θα είναι το κέντρο της αντίστασης και της ελπίδας, εδώ θα έρθουν χιλιάδες Έλληνες και ξένοι διαδηλωτές, που πιστεύουν ότι είναι εφικτός ένας κόσμος δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, ελευθερίας και ισότητας, «ένας κόσμος που θα χωράει πολλούς κόσμους»!

Από το πλούσιο πρόγραμμα ξεχωρίζουμε:

· Τετάρτη 18.6.03, 7.30 μ.μ.

«Οικολογία και καθημερινή ζωή»
Σεμινάριο του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ στο Βελλίδειο (Έκθεση, απέναντι από Μουσείο, αίθουσα 5)
Εισηγήσεις: -Πάουλι Μάγιερ: «Διεθνής αντίσταση στα μεταλλαγμένα»
-Γιάννης Μαχαίρας: «Μια νέα ηθική απέναντι στα ζώα»
-Oktay Konyar, ακτιβιστής της Περγάμου ενάντια στους χρυσοθήρες
-Όλγα Τραγανού-Δεληγιάννη: «Η ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά»
-Μιχάλης Τρεμόπουλος : «Η οικολογία της καθημερινότητας»
Συντονιστής:
Σταύρος Υφαντής, εκδότης περιοδικού «Οικοτοπία»

· Πέμπτη 19.6.03, 7.00 μ.μ., Άγαλμα Βενιζέλου: Αντιρατσιστική διαδήλωση

· Πέμπτη 19.6.03, Συναυλία στην παραλία, στο άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου (ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ, ΓΚΕΤΟ, RAINNING PLEASURE, ΜΙΚΡΟ, ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ)

· Παρασκευή 20.6.03: Διαδήλωση προς το Πόρτο Καράς, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. (αναχώρηση 8.00 π.μ. με λεωφορεία από τον κατασκηνωτικό χώρο Πολίχνης του ΕΚΦ και το Καυταντζόγλειο).

· Παρασκευή 20.6.03, 7.00 μ.μ.

«Ποια Οικολογία, σε ποια Ευρώπη, σε ποιο Κόσμο;»
εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων
στη Σχολή Φυσικών Επιστημών ΑΠΘ (απέναντι από Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», αμφιθέατρο Α21)
Εισηγήσεις:
-Patricia Mac Kena, Ευρωβουλευτίνα των Πράσινων
-Αλέκος Γεωργόπουλος, αναπλ. καθηγητής ΑΠΘ
-Κώστας Διάκος, μέλος Πανελ. Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων
-Γιάννης Παρασκευόπουλος, μέλος Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων
-Νίκος Χρυσόγελος, πρόεδρος Δικτύου «Μεσόγειος SOS»
Συντονιστής:
Μιχάλης Τρεμόπουλος, νομαρχιακός σύμβουλος, δημοσιογράφος

· Σάββατο 21.6.03, 4.30 μ.μ.: Διαδήλωση μαζί με τα συνδικάτα και άλλους φορείς ενάντια στην Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού, του πολέμου, του ρατσισμού και της οικοκτονίας. Προσυγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο 4.00 μ.μ., μαζί με τον Πυρήνα του κόσμου της Τέχνης, την Ομάδα Γυναικών, την ΜΚΟ «Άρσις», την Εθελοντική Εργασία, τις οικολογικές οργανώσεις κ.α.

· Σάββατο 21.6.03, 9.00 μ.μ.: Συναυλία στο άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου (ΙΑΣΙΣ, CLANDESTINOS, V-EARTHBOUND, ΓΚΟΥΛΑΓΚ, DEUS EX MACΗINA, D- TRACES)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License