Κοκκινος Απρίλης στην Βραζιλία

111111111111

 

Το κίνημα των «χωρίς γη» υπόσχετε να καταλάβει περισσότερα από 80 αγροκτήματα στην Βραζιλία, και μέχρι αυτή τη στιγμή ήδη κατέλαβε 45 από αυτά.

Pernambuco 19 São Paulo 9 Paraíba 5 Sergipe 3 Ceará 2 Rio Grande do Sul 1 Santa Catarina 1 Minas Gerais 1 Mato Grosso do Sul 1

Οι κινητοποιήσεις εντάσσονται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την μνήμη των 8 χρόνων από την σφαγή στο Ελντοράντο του Καράζας.

Στις κινητοποιήσεις συμμετάσχουν περισσότερες από 700 οικογένειες που το μεγαλύτερο μέρος κατέλαβαν αγροκτήματα στο  νότιο μέρος της χώρας.

 Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με μια πορεία 108 χιλιομέτρων  στις 26 του Απρίλη που αναμένετε η συμμετοχή 5.000 αγροτών από διάφορους πυρήνες του κινήματος στην χώρα.

Κατά την διάρκεια της πορείας θα οργανωθούν πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις πόλεις και τα χωριά που θα περάσει η διαδήλωση.

Το κίνημα με 90.000 οργανωμένα μέλη, απαιτεί και αγωνίζεται για την αγροτική μεταρρύθμιση και την παράδοση σε ακτήμονες ακαλλιέργητων εκτάσεων που ανήκουν σε κτηματίες.

 

.

από . 18/04/2010 2:03 μμ.


μπορείς να βάλεις κανένα link επειδή το θέμα έχει ενδιαφέρον;

από α 18/04/2010 3:48 μμ.


Η ηλεκτρονική σελίδα του Κινήματος των Χωρίς Γη της Βραζιλίας (Movimiento de los Sin Tierra) είναι www.mst.org.gr

Επίσης δες εδώ
http://www.kaosenlared.net/noticia/dia-nacional-luta-pela-reforma-agraria-17-abril

από α 18/04/2010 4:01 μμ.


το σωστό site είναι www.mst.org.br

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License