Διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, 21-22 Ιουνίου - Δημιουργία ανεξάρτητης ραδιοφωνικής ενημέρωσ

Ο 1431ΑΜ αποτελεί μια ανεξάρτητη ραδιοφωνική συλλογικότητα, που έχει ως στόχο την ελεύθερη έκφραση και την εναλλακτική ενημέρωση.

Ο 1431ΑΜ αποτελεί μια ανεξάρτητη ραδιοφωνική συλλογικότητα, που έχει ως στόχο την ελεύθερη έκφραση και την εναλλακτική ενημέρωση. Αυτή η ανάγκη για διαφορετικότητα ήταν και η αιτία γέννησής του. Πριν δυο χρόνια, στις φοιτητικές καταλήψεις, ο ραδιοσταθμός προσπάθησε να αντιπαρατεθεί στην πολιτική συγκάλυψης των καταστάσεων από τα θεσμικά ΜΜΕ. Σήμερα, ενόψει της Συνόδου των ηγετών της ΕΕ στην πόλη μας, αισθανόμαστε την ευθύνη να προασπίσουμε την άμεση ροή πληροφορίας, μέσα από τη δομή και τη λειτουργία μας. Ο χαρακτήρας του σταθμού προσδιορίζεται από την εβδομαδιαία γενική συνέλευση των μελών του, μέσω αμεσοδημοκρατικών μη ιεραρχικών διαδικασιών. Η συμμετοχή οποιουδήποτε έχει μοναδική προϋπόθεση το σεβασμό του προς τη δομή της ομάδας. Είναι καθαρά αυτό συντηρούμενος οικονομικά, ανεξάρτητος από κομματικά ή παραταξιακά συμφέροντα. Μέσα στα δυο αυτά χρόνια διατηρεί ένα πολυμορφικό πρόσωπο, αποσυνδεδεμένο από εμπορικά ή κερδοσκοπικά κίνητρα. Αναγνωρίζοντας την αξία της εναλλακτικής πληροφόρησης σε καιρούς παγκοσμιοποίησης, θεωρούμε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός μπορεί να διαδραματίσει το δικό του ρόλο τις μέρες του Ιουνίου, ευρισκόμενος στο δρόμο, στις κινητοποιήσεις και στα γεγονότα που θα λάβουν χώρα. Σ’ αυτήν μας την προσπάθεια θα ήταν χρήσιμη η σύμπραξη με άλλες ομάδες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εναλλακτικής ενημέρωσης, με την ίδια λογική.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License