Τουλάχιστον 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας κατά λεωφορείου στη νότια Ρωσία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα μετέφερε πιλότους και στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Νοτίου Οσετίας, κοντά στην Τσετσενία. Το όχημα είχε ξεκινήσει από την πόλη Μοζντόκ και κατευθύνονταν σε στρατιωτική βάση, περίπου έξι χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας δήλωσε ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας από γυναίκα καμικάζι. «Την ώρα που το λεωφορείο περνούσε από σιδηροδρομική διάβαση, η γυναίκα το πλησίασε και πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω της» διευκρίνισε.

Οι Τσετσένοι φονταμενταλιστές, τρέμοντας από την μαζική αποδοχή και τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος στη Τσετσενία του νέου συντάγματος της Τσετσενίας , που αποτελεί αναπόσπαστο και ομόσπονδο μέρος , της Ρωσικής ομοσπονδίας, συνεχίζουν τις εγκληματικές πράξεις τους. Σκοπός των Μουλάδων είναι ο έλεγχος των οδεύσεων των Πετρελαιαγωγών , από το Αζρμπαιτζάν στη μαύρη θάλασσα. Γιαυτό ακριβώς το λόγο την προηγούμενη 10-5 ετία , χρηματοδοτήθηκαν , οργανώθηκαν και εξοπλίστηκαν απο τισ ΗΠΑ και την Σ. Αραβία. Μετά τα γεγονότα της 11/9, η ανοχή των ΗΠΑ απέναντι τους εχει εξανεμιστεί. Η Σ. Αραβία συνεχίζει την ηθική τουλάχιστον συμπαράσταση. Το τέρας όμως αυτονομήθηκε και οι Πολέμαρχοι επειδή βλέπουν ότι με την ειρήνευση στη περιοχή μένουν άνεργοι , αντιμάχονται δολοφωνόντας , απαγάγοντας και τρομοκρατόντας. καμμία ανοχή στους σκοταδιστές δολοφώνους.

από κύρος 05/06/2003 10:59 πμ.


ανοχή στο σκοταδισμό των αμόρφωτων Ισλαμιστών. ΖΗΤΩ Η ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΥΣΗ!!!!

από λουξεμβουργιανός 05/06/2003 11:48 πμ.


Τι λές ρε σίσιφε, αλήθεια;;;; Μάθε ότι οι Ρώσοι ανέκαθεν σφάζαν τους Τσετσένους γιατί ήταν ένας ανυπόταχτος και περήφανος λαός κάτι που δεν άρεσε ποτέ στην Μόσχα... Είναι αλήθεια ότι τους υποστήριζαν οι αμερικανοί, δεν σταμάτησαν όμως να τους υποστηρίζουν λόγω 11/9 αλλά σαν αντάλλαγμα που η Ρωσία υποστήριξε τους Αμερικανούς στον "αγώνα" ενάντια στην τρομοκρατία. Για να σοβαρευτούμε λιγάκι...

από Δύο 05/06/2003 9:04 μμ.


ξέρετε τι;; Υπάρχουν δύο επιχειρήματα εναντίον του απελευθερωτικού κινήματος της Τσετσενίας.Πρώτον ότι είναι σκοταδιστές,φανατικοί ισλαμιστές κτλ κτλ.Σε κανένα μας δεν προκαλεί συμπάθεια αυτό ΟΜΩΣ και οι Έλληνες όταν ξέσπασε η Επανάσταση του 1821 ήταν φανατικοί χριστιανοί/φονταμενταλιστές.Ο Κολοκοτρώνης μάλιστα όταν είχε πάει σε κάποιους χορούς του Όθωνα και είδε τους άντρες και της γυναίκες να χορεύουν αγκαλιαστά είπε το εξής αμίμητο -Αν ήξερα ότι οι γυναίκες θα έκαναν τέεοιες προστυχιές δε θα έκανα την επανάσταση!! Άρα το πρώτο επιχείρημα καταρρίπτεται. Η Τσετσενία ως ανεξάρτητο κράτος μπορεί κάλλιστα να βρει το δρόμο της όπως και η Ελλάδα αρκεί βέβαια και η Αριστερά να φροντίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της εκεί όπως την έκανε και στην Ελλάδα! Κάθε λαός έχει δικαίωμα στην ανεξαρτησία. Κάθε λαός έχει δικαίωμα στην ανάπτυξη και στην πρόοδο. Γιατί εμείς να τους καταδικάζουμε στο σκοτάδι?Γιατί αυτό είναι το πραγματικό σκοτάδι. Τώρα κάτι για πετρελαιαγωγούς που διάβασα τα θεωρώ και αστεία γιατί η αριστερά στην ελλάδα αρέσκεται στο να στήνει συνωμοσίες με τα πετρέλαια!!Ο τσετσενικός λαό΄ς έχει δικαίωμα να θέτει προς όφελός του τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους. Όσο για την πρακτική της επίθεσης αυτοκτονίας εκτός του ότι μπορεί να είναι προβοκάτσια (ο Πούτιν έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει αυτή την τακτική) είναι τόσο δικαιολογημένη όσο και στο παλαιστινιακό.

από σισιφος 06/06/2003 10:56 πμ.


προκάλεσαν την τύχη τους , όταν ξεκίνησαν τον πόλεμο με σφαγές, αποκεφαλισμούς, απαγωγές, εναντίον των γειτόνων τους , όπως η Οσετία , όπου προσπάθησαν νa κάνουν και εξαγωγή της "επανάστασης" του Τσαντόρ. Αφήστε τις βλακείες και μην υποστηρίζεται τους πρωην πράκτορες της CIA.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License