Εξέγερση για ακόμα μία φορά στην Παγανή

Σήμερα το μεσημέρι ξέσπασε για ακόμα μία φορά τον τελευταίο καιρό, εξέγερση από τους κρατούμενους μετανάστες στις φυλακές-κέντρο κράτησης της Παγανής.

post image

Σήμερα το μεσημέρι ξέσπασε για ακόμα μία φορά τον τελευταίο καιρό, εξέγερση από τους κρατούμενους μετανάστες στις φυλακές-κέντρο κράτησης της Παγανής.

Διαμαρτύρονται για τη συνεχιζόμενη κράτησή τους και για την ασαφή διαδικασία που ακολουθείται για την χορήγηση της κάρτας άδειας παραμονής ενός μήνα, αφού αυτή χορηγείται σε κάποιους μετά από λίγες μέρες ενώ κάποιοι άλλοι κρατούνται μέχρι και μήνες. Επιπλέον οι άθλιες συνθήκες κράτησής τους στις φυλακές της Παγανής τους έχει φτάσει στα όρια της ανέχειας τους. Αυτή τη στιγμή κρατούνται περίπου 900 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλά ανήλικα παιδιά.

Οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον 2 κελιά. η οποία ήταν αρκετά μεγάλη έτσι ώστε να αναγκάσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επέμβουν. Δύο κρατούμενοι λιποθύμησαν ενώ τουλάχιστον άλλοι έξι χτυπήθηκαν άσχημα από τους ματατζήδες που έχουν εγκατασταθεί στο νησί και χρειάζονται νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Λίγη ώρα μετά, αλληλέγγυοι-ες που πληροφορήθηκαν για την εξέγερση άρχισαν να καταφτάνουν στην Παγανή για συμπαράσταση.

Ακόμα δεν είναι σίγουρο αν οι μετανάστες θα περάσουν τη νύχτα στο προαύλιο ή θα περάσουν στα κελιά τους.

ΥΓ: Οι μπάτσοι αυτό τον καιρό έχουν μετακομίσεις στη Μυτιλήνη και έτσι όλες οι διαδικασίες χορήγησης του πολυπόθητου (!) χαρτιού για τους μετανάστες καθυστερούν ακόμα παραπάνω.

Συντροφικούς χαιρετισμούς στην Κατάληψη της Πρυτανείας.

Άμεση απελευθέρωση και απόσυρση όλων των κατηγοριών για τους συλληφθέντες της Νίκαιας

Εικόνες:

...

από ... 20/10/2009 2:29 μμ.


so to 8ema einai diplo,mono pou edw(http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1094311) exei alles fwto.An mporeis sympiknwse to se ena na fenete pio kala.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License