Ρουμανία: Την κρίση την πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημοσίων υπαλλήλων στο Βουκουρέστι για περικοπές μισθών 800.000 υπαλλήλων και την απόλυση άλλων 300.000 που επιβάλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το απόγευμα στο Βουκουρέστι τα συνδικάτα εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα, διαμαρτυρόμενοι για απολύσεις και περικοπές σε μισθούς αν υιοθετηθούν νέα νομοσχέδια.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο που συνεδριάζει η ρουμανική Βουλή για να αποφασίσει αν θα υιοθετήσει τρία νομοσχέδια με στόχο μεταρρυθμίσεις για τη λήψη του πακέτου βοήθειας 20 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τα νομοσχέδια αφορούν μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, αναδιάρθρωση δημοσίου τομέα, αλλαγές στο ασφαλιστικό.Τα νομοσχέδια προβλέπουν μείωση μισθών για 800.000 υπαλλήλους του ρουμανικού δημοσίου όπως δάσκαλοι, γιατροί, αστυνομικοί και τελωνειακοί και απολύσεις 300.000 υπαλλήλων μέχρι το 2015.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων αποφάσισαν να κατεβούν σε γενική απεργία στις 5 Οκτωβρίου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License