Γαλλία: Ετοιμάζεται να ψηφιστεί νόμος ενάντια στο downloading

Ψηφίστηκε νόμος από την εθνοσυνέλευση κατά του παράνομου "κατεβάσματος" αρχείων από το διαδίκτυο. Αναμένεται ψήφιση από τη βουλή

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε σήμερα νόμο που έχει δεχτεί σκληρή κριτική για το "κατέβασμα" αρχείων από το διαδίκτυο, που έχει ως στόχο να κάνει τη Γαλλία μια από τις χώρες με την πιο αυστηρή νομοθεσία για αυτό το θέμα, και που θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από τον Οκτώβριο.

Ο νόμος ορίζει ότι σε περίπτωση που ένας χρήστης, ο οποίος "κατεβάζει" αρχεία που yπόκεινται σε copyright από το διαδίκτυο, αναγνωριστεί και "συλληφθεί" να το κάνει επανειλημμένα, προβλέπεται η διακοπή της σύνδεσής του στο ίντερνετ, μετά από προειδοποιήσεις, με δικαστική απόφαση και πρόστιμο έως 35.000 ευρώ. Ο νόμος πέρασε με 285 ψήφους υπέρ και 225 κατά από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Μετά την ψήφισή του από την γαλλική eθνοσυνέλευση, ο νόμος πρέπει να ψηφιστεί από τους βουλευτές και τους γερουσιαστές, ενώ έαν τελικώς; ψηφιστεί, θα τεθεί σε ισχύ, στην καλύτερη περίπτωση, τον Οκτώβριο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License