Παρατείνει το εμπάργκο κατά της Κούβας ο Ομπάμα

Για κάποιους "προοδευτικούς" που έτρεφαν αυταπάτες ας χρησιμεύσει το παρακάτω ως υπενθύμιση ότι τα ίδια ήθη και πολιτική τακτική με τους προηγούμενους ακολουθείται και από τον Μπαράκ Ομπάμα που παρέτεινε για έναν χρόνο την ισχύ του νόμου που επιβάλλει το εμπάργκο κατά της Κούβας

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παρέτεινε για ένα ακόμη χρόνο τον "νόμο για του εμπόριο με τον εχθρό", που απαγορεύει κάθε εμπορική συναλλαγή με τις χώρες που θεωρούνται απειλή για τις ΗΠΑ, ο οποίος αφορά μόνο την Κούβα και μέσω του οποίου εφαρμόζεται το αμερικανικό εμπάργκο εναντίον της.

Στο σύντομο κείμενο που υπέγραψε ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρεται ότι η παράταση αυτού του μέτρου για ένα χρόνο εξυπηρετεί το "εθνικό συμφέρον".

Ο νόμος αφορούσε μέχρι πριν από έναν χρόνο και τη Βόρεια Κορέα, οπότε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους εξαίρεσε το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, έναντι της δέσμευσης της χώρας να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Το εμπάργκο κατά της Κούβας, το οποίο επιβλήθηκε το 1963, ενισχύθηκε το 1992 και στη συνέχεια το 1996 και αμβλύνθηκε από το 2000, οπότε και επιτράπηκε η πώληση αγροτικών προϊόντων και φαρμάκων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τροποποίησε στις 13 Απριλίου τις κυρώσεις, επιτρέποντας τα ταξίδια των Αμερικανο-κουβανών προς το νησί, ορισμένες αποστολές και το εμπόριο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License