Νέο ηχητικό μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν λίγες μέρες μετά τις 11/9

Νέο ηχητικό μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν μεταδόθηκε από ισλαμιστική ιστοσελίδα

Νέο ηχητικό μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν, το οποίο είχε τίτλο "επιστολή προς τον αμερικανικό λαό" μεταδόθηκε από ισλαμιστική ιστοσελίδα.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα As- Sahab, όργανο ενημέρωσης της Αλ Κάιντα η οποία μετέδωσε το ηχητικό μήνυμα του Μπιν Λάντεν προβάλλοντας παράλληλα μία φωτογραφία του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

"Το μήνυμα δείχνει μία σταθερή φωτογραφία του Μπιν Λάντεν, ενώ την ίδια ώρα ο ήχος προχωράει.

Σύμφωνα με την Intel Center μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί η απομαγνητοφώνηση του ηχητικού μηνύματος, που ήλθε στην δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά από την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το τελευταίο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν πριν από αυτό είχε μεταδοθεί στις 3 Ιουνίου και απέρριπτε το υποτιθέμενο "άνοιγμα" του προέδρου Ομπάμα προς τον μουσουλμανικό κόσμο την ίδια ώρα που χιλιάδες νέοι στρατιώτες έχουν ενισχύσει τις δυτικές δυνάμεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ.


Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς για τις στενές σχέσεις της κυβέρνησής τους με το Ισραήλ, στέλνει ο Οσάμα μπιν Λάντεν σε νέο του ηχογραφημένο μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα σε ισλαμιστική ιστοσελίδα.

 "Ήρθε ο καιρός να ελευθερωθείτε από τον φόβο και την ιδεολογική τρομοκρατία των νεο-συντηρητικών και του ισραηλινού λόμπι", επισημαίνει ο αρχηγός της αλ Κάιντα.

"Ο λόγος της διαμάχης μας είναι η υποστήριξή σας προς το σύμμαχό σας Ισραήλ που έχει καταλάβει τη γη μας στην Παλαιστίνη", συνεχίζει.

Το μήνυμα έχει τίτλο "Επιστολή προς τον Αμερικανικό Λαό" και διαρκεί περίπου έντεκα λεπτά.

 Ο Μπιν Λάντεν τονίζει πως στην πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει η αμερικανική πολιτική γιατί ο πρόεδρος Ομπαμα διατήρησε στη θέση τους πρόσωπα από την κυβέρνηση Μπους, όπως ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.

"Αν νομίζετε πως η κατάστασή σας είναι καλή, πρέπει να ξέρετε πως ο Λευκός Οίκος ελέγχεται από ομάδες πίεσης. Αντί να πολεμάτε για να ελευθερώσετε το Ιράν--όπως ισχυριζόταν ο Μπους--θα πρέπει να ελευθερώσετε τον Λευκό Οίκο", λέει ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

 Στο μήνυμα ο Μπιν Λάντεν αναφέρεται στην ομιλία του αμερικανού προέδρου στο Κάιρο τον Ιούνιο, αλλά και στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ που επέκρινε την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, στοιχεία που σημαίνουν ότι το μήνυμα ηχογραφήθηκε πρόσφατα.

 Στο νέο μήνυμά του, ο ηγέτης της αλ Κάιντα αναφέρεται επίσης και στις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν. "Αν σταματήσετε τον πόλεμο, τότε έχει καλώς. Αλλιώς δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να συνεχίσουμε τον πόλεμο σε όλα τα μέτωπα", υπογραμμίζει.

 "Μόνο το πρόσωπα άλλαξαν στον Λευκό Οίκο. Ο Ομπαμα είναι ένας αποδυναμωμένος άνθρωπος. Δεν έχει την ικανότητα να σταματήσει τον πόλεμο", καταλήγει.

   

από aiff 16/09/2009 1:55 μμ.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το μύνημα φαίνεται πως είναι τελικά πλαστό, κατασκευασμένο μετά από συρραφή λέξεων από παλιότερες ομιλίες του Osama Bin Laden. Λέγεται πως αυτή είναι και η αιτία που στο βίντεο φαίνεται μόνο μια φωτογραφία και όχι κανονική λήψη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License