Εργατικές διαδηλώσεις στην Κροατία κατά των αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων

Εργατικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Κροατία κατά των αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα της κροατικής κυβέρνησης πραγματοποίησαν μέλη συνδικάτων εργαζομένων στην πόλη Πούλα, στην επαρχία Ίστρια της Κροατίας σε μια σειρά από εργατικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Κροατία.

Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση που διοργανώνει σε όλες τις μεγάλες κροατικές πόλεις η Κροατική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων (HUS) υπό το γενικό σύνθημα «Για ένα καλύτερο αύριο, για ηθική και δικαιοσύνη στην Κροατία» ζήτησαν από την κυβέρνηση να καταργήσει τον έκτακτο φόρο που επέβαλε λόγω της κρίσης, να επαναφέρει το συντελεστή του ΦΠΑ από 23% σε 22%, να καταργήσει το ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες και να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά.

Ο πρόεδρος της Κροατικής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων (HUS) Όζρεν Ματιάσεβιτς τόνισε στην ομιλία του ότι η Κροατία κυβερνάται όχι με γνώμονα το συμφέρον του λαού, αλλά οι πολιτικοί ασχολούνται μόνο «με την προάσπιση των συμφερόντων των προνομιούχων, των εξαγωγέων, των ισχυρών των ΜΜΕ και των μεγιστάνων».

Ο κ. Ματιάσεβιτς είπε ότι η χώρα δεν είναι αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση, αλλά με την ανηθικότητα και την αδικία και ότι το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί μόνο με αποκατάσταση της τάξης σε όλα τα επίπεδα, από τις διεφθαρμένες υπηρεσίες της δικαιοσύνης και της αστυνομίας έως τη γενική εισαγγελία.

Η Κροατική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων ζητεί μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, δωρεάν εκπαίδευση, αναδιάρθρωση του κροατικού Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, ασφάλεια για τις οικογένειες και αξιοπρέπεια για τους εργαζόμενους, πρόσθεσε ο κ. Ματιάσεβιτς.

Το απόγευμα η HUS διοργανώνει ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη Ριέκα και στις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική διαδήλωση της Συνομοσπονδίας στο Ζάγκρεμπ.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License