Ακόμη και τα αναψυκτικά σκέφτονται να υπερτιμήσουν για φοροεισπρακτικούς λόγους

Την ιδέα της φορολόγησης των αναψυκτικών κατά της παχυσαρκίας προέβαλε ο Μπαράκ Ομπάμα. Τι άλλα φοροεισπρακτικά μέτρα θα σκεφτούν για το "καλό" μας!

Ανοιχτός στην ιδέα της φορολόγησης των ανθρακούχων αναψυκτικών στις ΗΠΑ φαίνεται ότι είναι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναζητά νέους τρόπους για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

"Πιστεύω ότι είναι μία ιδέα που πρέπει να ερευνήσουμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα παιδιά μας καταναλώνουν πολλά αναψυκτικά. Και αν και τα ανθρακούχα αναψυκτικά δεν αποτελούν μοναδικό παράγοντα αύξησης της παχυσαρκίας, αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα", αναφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη του στο περιοδικό Men's Health, που αναμένεται να δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα.

"Είναι αλήθεια ότι αν θέλουμε να ασκήσουμε σημαντική επιρροή στην υγεία των ανθρώπων της χώρας μειώνοντας προϊόντα όπως η κατανάλωση αναψυκτικών θα ήταν θετικό", αναφέρει ακόμη ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αντίθετα, τα λαχανικά και τα φρούτα θα γίνουν πιο προσιτά για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, αφού η φορολόγηση των αναψυκτικών αναμένεται να τις "χτυπήσει" περισσότερο από τις υπόλοιπες.

"Επιπλέον, οι άνθρωποι δε θέλουν πια να ακούν τον "Μεγάλο Αδελφό" να τους λέει τι πρέπει να τρώνε και τι πρέπει να πίνουν, όπως κατανοώ", προσθέτει ο Μπαράκ Ομπάμα στη συνέντευξη του.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License