Απειλή πυρηνικού πολέμου από ασκήσεις στην Κορέα

Και αφού ο Κλίντον βαφτίστηκε ήρωας που συνομίλησε με τους Β.Κορεάτες κι εκείνοι απελευθέρωσαν 2 αμερικανίδες κρατούμενες στις φυλακές τους, λίγες μέρες μετά κανονίζουν στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ν.Κορέα εναντίον της Β.Κορέας

Η Βόρεια Κορέα καταδίκασε τις προγραμματισμένες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ και απείλησε να "αφανίσει" τις χώρες αυτές με πυρηνικά όπλα εάν της επιτεθούν, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA σήμερα Κυριακή.

Νοτιοκορεάτικες και αμερικανικές δυνάμεις αρχίζουν κοινές ασκήσεις αύριο Δευτέρα, προσομοιώνοντας επίθεση της Βόρειας Κορέας μέσω υπολογιστών και επικοινωνιών. Τα γυμνάσια θα γίνουν μερικές ημέρες μετά τις συμφιλιωτικές κινήσεις από μέρους της Πιονγκγιάνγκ, που αυτόν τον μήνα άφησε ελεύθερες δυο αμερικανίδες δημοσιογράφους κι έναν νοτιοκορεάτη εργαζόμενο που κρατούσε αιχμάλωτους, έπειτα από παρέμβαση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Η Βόρεια Κορέα καταδικάζει σταθερά τις κοινές ασκήσεις ως προετοιμασία για εισβολή στο έδαφός της και πρόκληση πυρηνικού πολέμου.

"Εάν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και η ομάδα του Λι Μιουνγκ-Μπακ απειλήσουν τη ΛΔΚ [Βόρεια Κορέα] με πυρηνικά, αυτή θα ανταποδώσει με πυρηνικά", ανέφερε το KCNA, επικαλούμενο αξιωματούχο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

"Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και η ομάδα του Λι Μιουνγκ-μπακ πρέπει να καταλάβουν καλά ότι ο Λαϊκός Στρατός της Κορέας έχει σιδηρά θέληση κι αποφασιστικότητα, θα αναλάβει δράση οποτεδήποτε για να αφανίσει όποιους επιτεθούν", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License