Απειλές για επιθέσεις στις εκλογές στο Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν απειλούν πως θα επιτεθούν στα εκλογικά τμήματα κατά τις προεδρικές και περιφερειακές εκλογές της Πέμπτης στο Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν απείλησαν για πρώτη φορά σήμερα πως θα επιτεθούν άμεσα στα εκλογικά τμήματα στις προεδρικές και περιφερειακές εκλογές της Πέμπτης στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός τους Γιουσούφ Αχμάντι.

Η απειλή, που είναι τυπωμένη σε φυλλάδια που μοιράσθηκαν σε χωριά στα νότια της χώρας, όπως επιβεβαιώθηκε κι επισήμως από τον εκπρόσωπο των ανταρτών.

«Το μήνυμα αυτό σκοπό έχει να ενημερώσει τους κατοίκους να μη συμμετάσχουν στις εκλογές, να μην γίνουν θύμα των επιχειρήσεών μας, διότι εμείς πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε νέες τακτικές», τονίζεται στο κείμενο, η σύνταξη του οποίου αποδίδεται σε διάφορους πολεμάρχους των Ταλιμπάν στον νότο, προπύργιο της αντίστασης.

«Θα χρησιμοποιήσουμε νέες τακτικές, που θα έχουν στόχο τα εκλογικά τμήματα. Όποιος τραυματισθεί μέσα, ή γύρω από αυτά θα φέρει προσωπικά την ευθύνη, διότι εμείς τον έχουμε προειδοποιήσει εκ των προτέρων», τονίζει ο Αχμάντι.

Έως σήμερα οι Ταλιμπάν έχουν καλέσει τον πληθυσμό να μποϊκοτάρει τις εκλογές κι είχαν δηλώσει πως δεν θα επιτεθούν στα εκλογικά τμήματα για να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License