Πισώπλατα δολοφονήθηκε νεαρός Μαπούτσε από καραμπινιέρους της "σοσιαλίστριας" Μπ

Πισώπλατα δολοφονήθηκε νεαρός Μαπούτσε από τους καραμπινιέρους της "σοσιαλίστριας" Μπατσελέτ

Στις 12 Αυγούστου κατά τη διάρκεια επιχείρησης των Χιλιανών καραμπινιέρων να εκτοπίσουν ιθαγενείς Μαπούτσε της κοινότητας Requem Pillán που είχαν ανακαταλάβει εκτάσεις του κτήματος San Sebastián στο Collipulli, δολοφόνησαν πισώπλατα τον 24χρονο Jaime Mendoza Collío. 8 ιθαγενείς συνελλήφθησαν εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί είχε κι αυτός τραυματιστεί. Η βαλλιστική έρευνα έδειξε ότι ο νεαρός Μαπούτσε είχε πυροβοληθεί από το ημιαυτόματο πιστόλι των 9 χιλιοστών του δεκανέα των καραμπινιέρων Miguel Jara Muñoz. Τη δολοφονία ακολούθησαν πλήθως διαδηλώσεων σε διάφορες περιοχές των Μαπούτσε, που ως συνήθως κατεστάλησαν βίαια από τις αστυνομικές δυνάμεις της "σοσιαλίστριας" Μπατσελέτ. Πρόκειται για τον τρίτο νεαρό Μαπούτσε που δολοφονείται από καραμπινιέρους από το 2002. Την κηδεία του παρακολούθησαν κάπου 4.000 άτομα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου και δείτε τις φωτογραφίες εδώ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License