Εκατοντάδες κινέζοι εργαζόμενοι διαδήλωσαν κατά της ιδιωτικοποίησης χαλυβουργίας

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της ιδιωτικοποίησης μιας χαλυβουργίας και υπέρ καλύτερων όρων για τους απολυμένους. Απήγαγαν όπως συνέβη στις καταλήψεις εργοστασίων στην Ευρώπη τοπικό αξιωματούχο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Εκατοντάδες εργάτες διαδήλωσαν σήμερα σε χαλυβουργία της Χενάν (κεντρική Κίνα), μία ημέρα αφότου "συνέλαβαν" έναν τοπικό αξιωματούχο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησής τους, μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ.

Περίπου 400 εργάτες και συγγενείς τους συγκεντρώθηκαν το πρωί στο εργοστάσιο Linzhou Steel της πόλης Ανιάνγκ, προκειμένου να απαιτήσουν καλύτερες εγγύησεις για τους απολυμένους εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Νέα Κίνα".

Η διαδήλωση διαλύθηκε αφού εκπρόσωποι της κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι η μεταβίβαση της Linzhou Steel, μίας πρότινος δημόσια επιχείρηση, σε έναν ιδιωτικό όμιλο, αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με το "Νέα Κίνα".

Στη διάρκεια των πέντε ημερών που κράτησαν οι διαδηλώσεις στο εργοστάσιο, οι οι συγκεντρώσεις αριθμούσαν παρπαάνω από 3.000 άτομα, σύμφωνα με το καθεστωτικό πρακτορείο, οπότε μπορούμε να φανταστούμε πόσοι περισσότεροι είχαν συγκεντρωθεί.

Η ένταση κλιμακώθηκε την Παρασκευή εξαιτίας της προσπάθειας της αστυνομίας να απελευθερώσει έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης που κρατείτο ως όμηρος από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα "Ημερησία της Κίνας".

Ο Ντονγκ Ζιανγκίν, τοπικός υπεύθυνος της επιτροπής ελέγχου των επιχειρήσεων του κράτους, μπόρεσε να εγκαταλείψει το εργοστάσιο σήμερα (Σάββατο) το πρωί, σύμφωνα με το "Νέα Κίνα".

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Χενάν, Τσεν Γκουανγκούο, μετέβη την Παρασκευή στην Ανιάνγκ προκειμένου να συζητήσει με τους εργάτες σχετικά με τις "απορίες" τους, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πόλης στο "Νέα Κίνα".

Αυτά τα γεγονότα δείχνουν πως οι συγκρούσεις που συνδέονται με την εργασία παίρνουν όλο και μεγαλύτερη έκταση στην Κίνα.

Η Linzhou Steel, η οποία απαχολεί 5.122 εργαζομένους, παραχωρήθηκε τον περασμένο μήνα σε μία ιδιωτική επιχείρηση έναντι 64 εκατομμυρίων γιούαν (9,3 εκατομμύρια δολάρια) χωρίς τη συμφωνία των εργαζομένων.

Μετά την ανακοίνωση της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας του εργοστασίου ανακοινώθηκαν πολλές απολύσεις: οι επηρεαζόμενοι εργάτες αναμένεται να λάβουν 1.090 γιούαν (113 ευρώ) για κάθε έτος υπηρεσίας, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ημερησία της Κίνας".

Το Μάρτιο, χίλιοι εργάτες είχαν πραγματοποιήσει διαμαρτυρία κατά των σχεδίων ιδιωτικοποίησης του εργοστασίου, αποκλείοντας τους δρόμους και το εργοστάσιο επί πολλές ημέρες.

"Εργάστηκα για την Linzhou Steel περισσότερα από 20 χρόνια και όλο κι όλο που έχω είναι 20.000 γιούαν και μία επιστολή που απαιτεί από μένα να φύγω", δήλωσε ένας εργάτης στην ηλεκτρονική πύλη Tianya.cn.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License