H Αγγλία καθαίρεσε την κυβέρνηση των νήσων Τερκς & Κάικος, για αρκετούς πραξικόπημα

Η κυβέρνηση της Βρετανίας αντί έστω να προκυρήξει εκλογές καθαίρεσε χθες την κυβέρνηση των νησιών Τερκς & Κάικος στην Καραϊβική κι επέβαλε άμεση διακυβέρνηση από το Λονδίνο, με πρόφαση έρευνα στην οποία διαπιστώθηκαν φαινόμενα "ενδημικής" διαφθοράς.

Η υπεράκτια αποικία της Βρετανίας, όπου ζουν περίπου 32.000 άνθρωποι, θα κυβερνάται πλέον απευθείας από τη Βρετανία.

Το Λονδίνο υποστήριξε ότι η κίνηση έχει στόχο την αποκατάσταση της "καλής διακυβέρνησης" και της "καλής διαχείρισης" στα νησιά, που βρίσκονται ανάμεσα στις νότιες Μπαχάμες και τις βόρειες ακτές της Αϊτής.

Η πραγματικότητα είναι ότι στην περιοχή, που διαθέτει καθαρές ακτές και κοραλλιογενείς υφάλους, καταβάλλονται προσπάθειες από τη Βρετανία να καταστεί κέντρο offshore χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων κι ως εκ τούτου θέλουν τον απόλυτο έλεγχο.

Ο πρώην πρωθυπουργός που καθαίρεσε το Λονδίνο, Γκάλμο Γουίλιαμς, καταδίκασε την αναστολή ισχύος του Συντάγματος και την κατάλυση της κυβέρνησής του, κάνοντας λόγο περί πραξικοπήματος, και πρόσθεσε ότι η Βρετανία βρίσκεται "στη λάθος πλευρά της ιστορίας".

Ο Γουίλιαμς, ο οποίος ανέλαβε πρωθυπουργός τον Μάρτιο του 2009, εξέδωσε ανακοινωθέν κατηγορώντας τις Βρετανικές αρχές για την "κατάλυση μιας νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης και βουλής και την αντικατάστασή τους με μια δικτατορία του ενός ανδρός". Πρόσθεσε πως στην περιοχή εξελίσσεται "εισβολή κι επαναποικιοποίηση" από μέρους της Βρετανίας.

Το Λονδίνο εξήγγειλε τα σχέδιά της για τη βρετανική αποικία στην Καραϊβική τον Μάρτιο. Το Εφετείο απέρριψε προσφυγή εναντίον τους την Τετάρτη, κρίνοντας ότι η άμεση διακυβέρνηση από το Λονδίνο είναι σύννομη.

Ο Τζ. Κέβιν Χίγκινς, διευθύνων σύμβουλος της επιτροπής οικονομικών υπηρεσιών των Τερκς & Κάικος, δήλωσε πως οι εξελίξεις "δεν μεταβάλουν το καθεστώς" όσον αφορά τον χρηματοοικονομικό τομέα στα νησιά--όπου διατηρούν, τύποις, την έδρα τους 16.000 επιχειρήσεις.

από Κανένας 16/08/2009 4:23 μμ.


http://en.wikinews.org/wiki/UK_assumes_direct_rule_over_the_Turks_and_Caicos_Islands?curid=130853 http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/8202339.stm Εντός Αγγλίας δεν ακούγεται τίποτα περι του θέματος. Πρώτα το είδα στο ιντυμίντια της Αθήνας και μετά έπρεπε να ψάξω για να βρώ τα άρθρα. Κλασική πολιτική της Αγγλικής κυβέρνησης, τα κάνουμε όλα στα κρυφά και μέχρι να πάρει χαμπάρι ο κόσμος θα έχουν σκοτωθεί άλλοι 600 φαντάροι στο Ιράκ οπότε ποιός νοιάζεται για δυο νησάκια στη μέση του πουθενά (εκτός απο εμάς, την τσέπη μας, και τον λογιστή που αναλαμβάνη την ετήσια φοροδιαφυγή μας...)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License