Ο ρατσισμός της ελληνκής γκεστάπο (Θεσσαλονίκη)

Πάνω από 9.000 άτομα ελέγχθηκαν από πεζές περιπολίες της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο τρίμηνο: Αλλοδαποί το 40% των ελεγθχέντων

Πάνω από 9.000 ήταν σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τα άτομα τα οποία ελέγχθηκαν κατά τις πεζές περιπολίες που διενήργησαν αστυνομικοί σε επιλεγμένα σημεία και κεντρικές οδούς της πόλης, κατά το διάστημα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Ιουλίου 2009.

Συγκεκριμένα κατά τις 1.479 πεζές περιπολίες που έγιναν με τη συμμετοχή 4.294 αστυνομικών, ελέγχθηκαν 9.215 άτομα, πάνω από 100 την ημέρα, το 60,53% των οποίων ήταν Έλληνες πολίτες και οι υπόλοιποι 3.638 αλλοδαποί.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν σύμφωνα με τους μπάτσους 349 παραβάσεις από τις οποίες σχεδόν οι μισές, οι 171, αφορούσαν διατάξεις του νόμου περί αλλοδαπών, και από τις υπόλοιπες 178, οι 87 αφορούσαν επαιτεία και οι 26 διατάξεις του τελωνειακού κώδικα.

Συνολικά συνελήφθησαν 404 άτομα, το 4,4% των ελεγχθέντων, και από αυτούς το 67%, οι 273 ήταν αλλοδαποί. 

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας της κρατικής κατασολής και κοινωνικού ελέγχου, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έχει θέσει σε πιλοτική εφαρμογή από τις 12 Ιουλίου και εποχούμενες περιπολίες με ποδήλατο, τις οποίες πραγματοποιούν ένοπλοι ένστολοι αστυνομικοί στον ποδηλατόδρομο και στον πεζόδρομο της παραλίας.

(από ΑΠΕ)

από () 15/08/2009 7:45 μμ.


"Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας της κρατικής κατασολής και κοινωνικού ελέγχου, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έχει θέσει σε πιλοτική εφαρμογή από τις 12 Ιουλίου και εποχούμενες περιπολίες με ποδήλατο, τις οποίες πραγματοποιούν ένοπλοι ένστολοι αστυνομικοί στον ποδηλατόδρομο και στον πεζόδρομο της παραλίας."

Αυτο είναι απο την ανακοίνωση ή δικός σου επίλογος?
Αν είναι απο την ανακοίνωση, δηλαδη μας λένε στεγνά οτι αυτό γίνετε για την "κρατικη καταστολη" και τον "κοινωνικό έλεγχο"?

Συντροφικα

από Tar 15/08/2009 8:21 μμ.


Έχω προσθέσει 2-3 δικά μου σχόλια στα στοιχεία και στην "ενημέρωση" που δίνουν οι μπάτσοι.

Επίσης, συντροφικά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License