ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Χαμάς και ακραίων Ισλαμιστών

Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Χαμάς και ακραίων Ισλαμιστών ταμπουρώθηκαν σε τζαμί και ανακήρυξαν τη Γάζα "Ισλαμικό Εμιράτο"

http://resistencias2005.blogspot.com/2009/08/blog-post_7191.html

Αιματηρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Ισλαμικού Κινήματος της Χαμάς και ακραίων Ισλαμιστών που ταμπουρώθηκαν σε τζαμί στην νότια πόλη της Ράφα (κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο) ανακηρύσσοντας τη Γάζα ισλαμικό εμιράτο και ζητώντας την εφαρμογή της Σαρία (Ισλαμικού Νόμου). Η κατάσταση είναι προς το παρόν συγκεχυμένη και οι πληροφορίες αντικρουόμενες. Το Αλ Τζαζίρα κάνει λόγο για δύο νεκρούς και κατονομάζει την οργάνωση των ακραίων Ισλαμιστών ως την Αλ Τζαμάα Αλ Σαλαφίγια Αλ Ισλαμίγια. Ενώ το πρακτορείο Μαάν κάνει λόγο για 8 νεκρούς και 38 τραυματίες και αναφέρει την οργάνωση Τζουντ Ανσαρ Αλλάχ (Μαχητές του Θεού) ως την οργάνωση των ακραίων ισλαμιστών, φερόμενη να έχει ιδεολογικές αναφορές στην Αλ Κάιντα αλλά αρνούμενη οποιαδήποτε σχέση. Οι αιματηρές συγκρούσεις έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά τη διάψευση της Χαμάς σε ότι αφορά τις ισραηλινές κατηγορίες ότι η Γάζα έχει γίνει κέντρο ξένων ισλαμιστών μαχητών.

Γ.Κ.

Πηγές: Maan, Al Jazeera

από Γ.Κ. από Resistencias 14/08/2009 11:47 μμ.


Το Αλ Τζαζίρα έχει ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών σε 6 και το Μαάν σε 8 συν 80 τραυματίες.

Για φωτογραφίες: http://resistencias2005.blogspot.com/2009/08/blog-post_7191.html

από Γ.Κ. από Resistencias 15/08/2009 2:28 πμ.


To Maan κάνει λόγο για 13 έως 15 νεκρούς και 120 τραυματίες

Στους 20 οι νεκροί σύμφωνα με το Maan, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού των ακραίων Ισλαμιστών Σεϊχη Αμπντελ Λατίφ Μούσα και ενός 8χρονου κοριτσιού

Για φωτογραφίες και βίντεο του Αλ Τζαζίρα, εδώ

Οι σφοδρές μάχες που συνήφθησαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στη Ράφα μεταξύ αστυνομικών της Χαμάς και ισλαμιστών σαλαφιστών στοίχισαν τη ζωή 24 και τον τραυματισμό τουλάχιστον 130 ανδρών, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αιματοχυσίας που ανακοίνωσαν τα σωστικά συνεργεία στη Γάζα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τέσσερις από τους τραυματίες είναι κλινικά νεκροί, ενώ και οι άλλοι βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η αστυνομία της Χαμάς επέδραμε σε ένα τζαμί της Ράφα όπου βρίσκονταν μέλη της οργάνωσης ισλαμιστών Τζουντ Ανσαρ Αλάχ (Πολεμιστές του Θεού) η οποία πρόσκειται στην Αλ Κάιντα.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο ηγέτης της οργάνωσης των σαλαφιστών Αμπντέλ-Λατίφ Μούσα, γνωστός στους οπαδούς του με το πολεμικό ψευδώνυμο Αμπού αλ-Νουρ αλ-Μάκντεσι.

Ο Μούσα, μιλώντας στη διάρκεια της προσευχής την Παρασκευή, προκάλεσε ανοιχτά τη Χαμάς κηρύσσοντας αγώνα για την εγκαθίδρυση ενός "ισλαμικού εμιράτου" στη Γάζα, ενώπιον 100 περίπου μασκοφόρων και οπλισμένων με αυτόματα όπλα οπαδών του.


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License