Η γρίπη των χοίρων χτυπά απομακρυσμένη από τον "πολιτισμό" τοποθεσία στον Αμαζόνιο

Σε μέλη, απομακρυσμένης από τον "πολιτισμό", φυλής στον Αμαζόνιο εντοπίστηκε ο ιός της γρίπης των χοίρων

Μέλη μίας φυλής που ζει στον Αμαζόνιο διαπιστώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1, της γρίπης των μπάτσων, όπως έγινε γνωστό από τις περουβιανές υγειονομικές αρχές, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες ότι ο θανατηφόρος ιός μπορεί να εξαπλωθεί σε πιο απομονωμένες κοινότητες με περιορισμένες άμυνες έναντι της ασθένειας.

Τα επτά κρούσματα της νέας γρίπης, που εντοπίστηκαν σε μέλη της φυλής Ματσιγκένκα, ανακοινώθηκαν από τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές στο νοτιοανατολικό Περού. Οι επτά άνθρωποι που προσεβλήθησαν έχουν πάντως αναρρώσει.

Η φυλή Ματσιγκένκα ζει στις όχθες του ποταμού Ουρουμπάμπα, κοντά σε μία περιοχή που έχει χαρακτηριστεί καταφύγιο για αυτόχθονες πληθυσμούς και το γεγονός ότι ο ιός έφτασε μέχρι εκεί προκαλεί ανησυχίες ότι πλέον η νέα γρίπη μπορεί να προσβάλλει και απομονωμένες κοινότητες.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License