Το FBI είχε φακελωμένο τον Μπέρνσταϊν

Ογκωδέστατο φάκελο για τον θρυλικό μαέστρο Μπέρνσταϊν, που φερόταν "να συνδέεται" με κομμουνιστικές οργανώσεις, διατηρούσε το FBI

Ογκωδέστατο φάκελο για τον θρυλικό μαέστρο Μπέρνσταϊν, που φερόταν να είναι "μέλος" ή "να συνδέεται" με κομμουνιστικές οργανώσεις, διατηρούσε το FBΙ.

Ο Λίοναρντ Μπέρνσταϊν απέκτησε τεράστια φήμη σε νεαρή ηλικία ως μαέστρος της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, ήδη από το 1943.

Παράλληλα όμως βρισκόταν στο επίκεντρο της προσοχής ομοσπονδιακών πρακτόρων των ΗΠΑ, που τον παρακολουθούσαν ως "ύποπτο για κομμουνιστική και αντιαμερικανική" δραστηριότητα, γράφει το εβδομαδιαίο περιοδικό New Yorker στην τρέχουσα έκδοσή του.

Το FBI επί αρχηγίας Τζέι Έντγκαρ Χούβερ διατηρούσε έναν ογκώδη φάκελο, τουλάχιστον 800 σελίδων, για τη ζωή του Μπέρνσταϊν, όπου κυρίως καταγράφονταν οι δεσμοί του με το νεαρό τότε κομμουνιστικό κόμμα των ΗΠΑ, καθώς ο ψυχρός πόλεμος διαδεχόταν τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατά το Νιου Γιόρκερ, οι πράκτορες του Χούβερ παρακολουθούσαν στενά τον αρχιμουσικό, ο οποίος περιγράφεται στα αρχεία του FBI ως "συνδεδεμένος, ενταγμένος, ή με κάποιο τρόπο σχετιζόμενος" με διάφορες οργανώσεις που είχαν προγραφεί ως κομμουνιστικές.

Κλασικά έργα του Μπέρνσταϊν, όπως το West Side Story, εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο Μπρόντγουεϊ και στα θέατρα της ενδοχώρας των ΗΠΑ. Η φήμη του ως μαέστρου, μουσικού και συνθέτη χαρακτηρίζεται θρυλική.

από video 16/08/2009 9:08 πμ.


simioteon oti o Bernstein eixe peksei gia tin Die8ni Amnistia.

deite videaki tou bernstein: http://www.youtube.com/watch?v=ivvn04Zdxt4

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License