Δίκη Ναζί στη Γερμανία για εγκλήματα πολέμου

Πρώην διοικητής των Ναζί καταδικάσθηκε στη Γερμανία σε ισόβια για φόνους στην Ιταλία

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα έναν πρώην διοικητή του στρατού των Ναζί σε ισόβια κάθειρξη για το ρόλο του στο φόνο 10 Ιταλών το 1944 στην Τοσκάνη.


Στο τέλος μιας δίκης που διήρκεσε 11 μήνες, δικαστήριο του Μονάχου έκρινε τον Γερμανό Γιόζεφ Σοϊνγκράμπερ, γεννηθέντα το 1918, ένοχο ότι διέταξε το φόνο αμάχων στο Φαλτσάνο της Τοσκάνης ως αντίποινα για επιθέσεις ιταλών αντιστασιακών.

Η υπόθεση είναι μία από τις τελευταίες δίκες Ναζί στη Γερμανία, μαζί με την επικείμενη δίκη του Τζον Ντεμιανγιούκ, που κατηγορειται για εγκλήματα ως φρουρός στρατοπέδου συγκέντρωσης και ο οποίος απελάθηκε το Μάιο από τις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για συνεργεία στη δολοφονία σχεδόν 28.000 ανθρώπων στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Σοϊνγκράμπερ, ο οποίος έζησε επί δεκαετίες μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ελεύθερος στη γενέτειρά του στη Βαυαρία, αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι είχε παραδώσει τα εν λόγω άτομα στη στρατιωτική αστυνομία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License