ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ!

Είναι καιροί που έχουν τον αέρα μιας ευρύτερης αναμέτρησης. Σε τέτοιο καιρό τώρα βρισκόμαστε και είναι διασκεδαστικό να σκεφτόμαστε ότι αν και αναρχικοί έχουμε μαζί μας σύμμαχο το σύνταγμα της χώρας που απαιτεί την εξέγερση μας σε συνθήκες ωμής παραβίασης του.ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ!

Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη και το σοκ που έπαθε η εξουσία και τα τσιράκια της,
ένα οργανωμένο σχέδιο εκφασισμού βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σε αυτό συμμετέχουν οι καναλάρχες με τους μεγαλοδημοσιογράφους τους,το ίδιο το κατασταλτικό κράτος με τα αναρίθμητα σώματα καταστολής του όπως βέβαια και οι πάντα πρόθυμες φασιστικές συμμορίες και το ΛΑ.Ο.Σ.

Ξαφνικά όλοι αυτοί θέλουν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα μας είναι οι φτωχοί και κατατρεγμένοι μετανάστες,οι ίδιοι που στιβάζονται σε άθλια κτίρια και αντιμετωπίζουν καθημερινά πρόβληματα επιβίωσης.

Όλοι αυτοί που συμμετέχουν στη ρατσιστική αντιεξέγερση
κουρελιάζουν βέβαια κάθε έννοια συνταγματικότητας που εξασφαλίζει φιλοξενία και ανθρώπινα δικαιώματα σε κάθε ύπαρξη που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια.
Τη στιγμή λοιπόν που το ίδιο το σύνταγμα έχει καταργηθεί ρητά και ξεδιάντροπα,
τη στιγμή δηλαδή που:
α)το κράτος καταφεύγει σε βασανιστήρια και αυθαίρετους μαζικούς εγκλεισμούς αθώων συνανθρώπων μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης,
β)παιδικές χαρές μένουν ορμητικά κλειστές από φασιστικές συμμορίες και τα παιδιά στερούνται τους ελάχιστους χώρους που έμειναν σε αυτή την τσιμεντούπολη για να παίζουν ΕΝΩ ο υπουργός δημόσιας τάξης αποδέχεται και ενισχύει αυτό το αίσχος,
γ)η τηλεόραση καλύπτει και διαφημίζει αυτή την αντισυνταγματική εκτροπή
ΤΟΤΕ
δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά να αντισταθούμε δυναμικά και αποφασιστικά.
Άλλωστε το ίδιο το σύνταγμα αυτής της χώρας απαιτεί σε συνθήκες κατάφωρης παραβίασης του την εξέγερση μας.
Ως γνωστό βέβαια,το συνταγματικό κείμενο ενός καθεστώτος είναι η εξιδανικευμένη εικόνα που έχει το ίδιο το καθεστώς για τον εαυτό του και ως αναρχικοί είμαστε οι τελευταίοι που έχουμε συνταγματικές αυταπάτες,ας μην λησμονιέται ωστόσο ότι σε περιόδους ωμής συνταγματικής εκτροπής όπως τώρα οι αναρχικοί δεν μπορούν παρά να την επισημαίνουν.

Πέρα όμως από το ζήτημα της συνταγματικότητας και της απροκάλυπτης αλλοίωσης του πολιτεύματος
όλη αυτή η ιστορία είναι κατεξοχήν και πάνω από όλα
ζήτημα ανθρωπιάς,αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας.
Μένοντας σε μια πόλη με ελάχιστο πράσινο,πλήρης ασυδοσία των αμαξιών,ελάχιστους παιδότοπους και εξωφρενικές κοινωνικές ανισότητες,
μια πόλη εχθρική στα παιδιά,τους ποδηλάτες,τους πεζούς και τους φτωχού,
μια πόλη με προκλητική αστυνομοκρατία και άλλη τόση προκλητική ασυλία σε διεφθαρμένους αδηφάγους μεγαλοαστούς,μεγαλονταβάδες και μεγαλοκαναλάρχες,
το τελευταίο που θα ανεχόμασταν είναι παραμορφωμένους φασίστες να κλείνουν παιδικές χαρές.

Σε μια τέτοια απίστευτη κατάσταση το ελάχιστο χρέος που αναλογεί σε όλους όσους έχει μείνει μια ελάχιστη αίσθηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης είναι να συγκροτήσουμε τοπικές επιτροπές κατοίκων που να απαιτούν τα εξής:
1)Πεζοδρομήσεις και πράσινο σε κάθε γειτονιά.
2)Ποδηλατόδρομους παντού.
3)Διάλυση με κάθε τρόπο των ψευτοεπιτροπών που είναι φασιστικές φωλιές και μνημεία απανθρωπιάς.
4)Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και δωρεάν τρόφιμα για όλους τους φτωχούς.
5)Βιβλιοθήκες,ξενώνες και δωρεάν διαδίκτυο.
Η λίστα δεν είναι ολοκληρωμένη όμως δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε αν δεν θέλουμε να ξανακατρακυλήσουμε στη ναζιστική βαρβαρότητα.

Απέναντι στην συμπαιγνία απάνθρωπων και φασιστικών "επιτροπών κατοίκων" με ένα αντισυνταγματικό κράτος και μια εμετική ρατσιστική τηλεόραση
καιρός να αντιτάξουμε την ανθρωπιά και τον πολιτισμό επιτροπών βάσης που να εμφυσούνται από αλληλεγγύη,αξιοπρέπεια,δραστηριοποίηση για το κοινό καλό.
Οι μνήμες του Δεκέμβρη είναι νωπές και ο κόσμος που μπορεί να ανακατευτεί σε τέτοιες επιτροπές τεράστιος.
Σε τέτοιες επιτροπές είναι καλοδεχούμενοι αναρχικοί,αριστεροί,ανένταχτοι ακόμη και απολίτικοι που όμως καταλαβαίνουν τη σημασία τους.
Άλλωστε τέτοιες επιτροπές δεν θα έχουν στόχο να καταργήσουν τη λειτουργία πολιτικών ομάδων της αναρχίας ή της αριστεράς αλλά να υπάρχουν πλάι σε αυτές και πάνω από αυτές  ενισχυτικά και ενωτικά απέναντι στον φασιστικό κίνδυνο .
Δεν θα ανεχτούν όμως κανένα αριστερό καπέλο ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες που θα τις ευνουχίσουν και θα τις διχάσουν.
Βέβαια τίποτε δεν προκαθορίζεται και στο τέλος θα κριθεί από την ζωή, το δυναμισμό και τη μαζικότητα αυτών των επιτροπών τι θα καταφέρουν και τι όχι.

Σε συνδυασμό με τη δημιουργία αντιφαστικών ομάδων κρούσης οι οποίες θα χτυπάνε ανελέητα τα φασιστικά στέκια αλλά και με μια ευρύτερη αυτομόρφωση για το τι είναι και τι εκφράζει το φασιστικό φαινόμενο ως έκφραση της αρνητικής ζωής(της ζωής δηλαδή που έχει φραχτεί η φυσική ροή της σε κάποια φάση της και στρέφεται εναντίον του εαυτού της-δες μαζική ψυχολογία του φασισμού του Βίλχελμ Ράιχ) αυτές οι επιτροπές όχι μόνο θα συντρίψουν το -σπονσοραρισμένο από το κράτος και την τηλεόραση- φασιστικό φαινόμενο αλλά θα ετοιμάσουν και τον επόμενο γύρο της εξέγερσης.
Έναν γύρο πιο αποφασισμένο και αποφασιστικό,πιο συνειδητό και σίγουρο για τον εαυτό του.
Διεργασίες για τη δημιουργία τέτοιων επιτροπών έχουν ήδη ξεκινήσει.
Όλα για τη ζωή!Καμιά ανοχή στους δολοφονους της!

από ΓΑΤΑ 16/07/2009 10:36 πμ.


επιτελους, δωστε ημερομν, κατι,να ξεκινησει, ολοι σε αναμ.

από έτοιμος 16/07/2009 11:52 πμ.


Το βασικό σε αυτές τις επιτροπές όπου και όταν συγκροτηθούν
είναι η μικτή τους σύνθεση με  μετανάστες και γηγενείς.
Το καλοκαίρι είναι μια δύσκολη περίοδος αλλά για αυτούς που δεν θα πάνε διακοπές έχουν όλο το χρόνο και το πεδίο να δράσουν θαυματουργά!
Να μην αφήσουμε μόνους τους φασίστες να αλωνίζουν καλοκαιριάτικα...
Κάθε γειτονιά ένα αρχηγείο αντιφασισμού!


από red-black 16/07/2009 2:36 μμ.


"Ως γνωστό βέβαια,το συνταγματικό κείμενο ενός καθεστώτος είναι η εξιδανικευμένη εικόνα που έχει το ίδιο το καθεστώς για τον εαυτό του και ως αναρχικοί είμαστε οι τελευταίοι που έχουμε συνταγματικές αυταπάτες,ας μην λησμονιέται ωστόσο ότι σε περιόδους ωμής συνταγματικής εκτροπής όπως τώρα οι αναρχικοί δεν μπορούν παρά να την επισημαίνουν."

Συνυπογράφω, σύντροφε, και συμπληρώνω αντιγράφοντας από το βιβλιαράκι της Δημοκρατίας:
άρθρο 120. παρ.4: η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία.

είναι πλέον αντιληπτό στον καθένα ότι έχουμε να κάνουμε με μια καθαρά φασιστική εξουσία - η οποία επιχειρεί να διαβρώσει και τους τελευταίους μηχανισμούς που δεν ελέγχει 100%. απένατι σε αυτόν το φασιστικό συρφετό που συγκροτεί το κεφάλαιο με τους μηχανισμούς του προπαγάνδας (μμε), εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας (κυβέρνηση / μπάτσοι / δικαστικό σώμα) και μαφιόζικων συμμοριών, η νομιμότητα (ακόμα και αυτή η "δημοκρατική" ) είναι με το μέρος μας.

πέρα από την συσπείρωση μεταξύ μας, πρέπει να βγούμε προς τα έξω και να καταδείξουμε το φαινόμενο στον κόσμο στην κάθε γειτονιά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License