///Πάρκο Κύπρου και Πατησίων///

Το αναδημοσιεύω από Indy.gr που το βρήκα γιατί λέει μερικά πράγματα με το όνομά τους κι επειδή πρόσφατα ένα παρεάκι, σε συνεργασία με Ανοιχτή Πόλη, προσπάθησε να παραδώσει το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο στον Δήμο

 

Ο Δήμος ανεπιθύμητος για λόγους μπέσας και αξιοπρέπειας

Στις 26/1/09 ο Δήμος Αθηναίων με απόφαση που συνυπέγραψαν το έτος 2004 οι δημοτικές παρατάξεις Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ προσπάθησε να προχωρήσει σε κατασκευή παρκινγκ στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων κόβοντας δεκάδες δέντρα μεταξύ τους και αιωνόβια.

Η απόφαση αυτή έμεινε στα χαρτιά λόγω του κινήματος που δημιουργήθηκε από κατοίκους και αλληλέγγυους οι οποίοι στο δρόμο ανέτρεψαν τα σχέδια ιδιωτών εργολάβων και δημοτικής αρχής.

Από εκείνη τη στιγμή συνεχίζεται ένας αγώνας, αυτοοργανωμένος, αδιαμεσολάβητος, εξωθεσμικός, με τη συλλογική έκφραση της Ανοιχτής Συνέλευσης.

Ο αγώνας έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και λόγω της χρεωκοπίας της θεσμικής παρέμβασης τα έτη 2005 έως αρχές 2009 η οποία δεν απέτρεψε την καταστροφή των δέντρων από τις μπουλντόζες του Δήμου.

Στο διάστημα μετά την κοπή των δέντρων υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι είπαν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν θεσμικά μέσα ( μηνύσεις , συμβούλιο επικρατείας κ.α.) τα οποία και έγιναν από πολίτες , επιτροπές, άλλους φορείς.

Υπάρχει όμως κάτι το οποίο αφήνει υπόνοιες για κουκούλωμα και συναλλαγή με Δήμο.

Εάν κάποιος στα σοβαρά και με αξιοπιστία ήθελε να ασχοληθεί με γραφειοκρατική και θεσμική παρέμβαση και διερεύνηση του εγκλήματος της 26/1 θα έκανε και τα εξής.

Θα έφερνε στην Ανοιχτή Συνέλευση τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έτους 2004 που συναποφασίστηκε από τις παρατάξεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , ΣΥΝ, η κατασκευή του παρκινγκ.

Σε αυτά τα πρακτικά αναγράφονται καθαρά οι λόγοι που η κάθε παράταξη στήριξε αυτή την απόφαση και φαίνεται έμπρακτα ο ρόλος της.

Κατόπιν θα έφερνε στην Ανοιχτή Συνέλευση και στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα με τις υπογραφές που αφορούν τις υπηρεσίες του Δήμου που  ενεπλάκησαν στο κόψιμο των δέντρων.

Ο Δήμος Αθηναίων είναι μια επιχείρηση με οργανόγραμμα, ξεχωριστές υπηρεσίες/διευθύνσεις/τομείς/τμήματα, διασφάλιση ελέγχου, εσωτερικών διαδικασιών, και ως τέτοια έδρασε.

Για το παρκινγκ  πρέπει να υπάρχουν με μετριοπαθείς υπολογισμούς  τουλάχιστον 30 υπογραφές σε έγγραφα από διοικητικούς υπαλλήλους έως διευθυντές και τον ίδιο το δήμαρχο Κακλαμάνη, με ημερομηνίες τουλάχιστον μιας εβδομάδας πριν τις 26/1/09.

Από αυτά τα έγγραφα προκύπτουν πολύ σημαντικά στοιχεία, διότι πέρα από τις ημερομηνίες που καταδεικνύουν ότι το έγκλημα δεν ήταν <<στιγμιαίο>>, δείχνουν και ότι στελέχη του Δήμου διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων ήταν σύμφωνα με την κατασκευή παρκινγκ και το κόψιμο των δέντρων.

Σίγουρα θα υπάρχουν πρωτόκολλα, εισερχόμενα – εξερχόμενα έγγραφα, χαρτιά ανάθεσης της εργολαβίας ,σύμβαση εργολαβίας.

Τίποτα από αυτά δεν έχει έρθει στην Ανοιχτή Συνέλευση  όπως και αλλού για λόγους που πλέον είναι φανεροί.

Θα πρέπει να εμφανιστεί ο Δήμος Αθηναίων ως αθώος και μοναδικός υπεύθυνος ο Δήμαρχος.

Και όχι μόνον να εμφανιστεί ο Δήμος ως αθώος αλλά και ως ένα κοινωφελές και ευαγές ίδρυμα που παρασύρθηκε από κάποιον άφρονα.

Ο Δήμος Αθηναίων όμως είναι βασικός μοχλός στην διευρυμένη αναπαραγωγή κεφαλαίου στην Αττική.

Ο Δήμος Αθηναίων λειτουργεί ως καπιταλιστική επιχείρηση.

Ο Δήμος Αθηναίων ως τέτοια επιχείρηση πραγματοποίησε τη κοπή των δέντρων.

Και γι αυτό είναι τουλάχιστον υποκριτικό υπηρεσία του Δήμου που ήταν σε αυτές που εμπλέκονται στην κοπή των δέντρων να ήρθε για να ποτίσει δέντρα που φύτεψε και περιποιείται η Ανοιχτή Συνέλευση του πάρκου.

Εξάγεται όμως από το γεγονός αυτό και ένα σημαντικό πολιτικό συμπέρασμα.

Ότι αυτοί που συνεννοούνται και μεσολαβούν με το Δήμο και βρίσκουν υδροφόρο φορτηγό δεν λένε αλήθεια ότι δεν μπορούσαν να ενημερωθούν για τη κοπή των δέντρων.

Όταν έχεις άκρες στο Δήμο και κανονίζεις για υδροφόρο φορτηγό, οι ίδιες οι άκρες υποτίθεται θα μπορούσαν να σε ειδοποιήσουν και για την κοπή των δέντρων εκτός και εάν συμβαίνει κάτι άλλο. Οι άκρες/επαφές σου να συμφωνούσαν με το παρκινγκ.

Τελειώνοντας αρκετά με το ψέμα και τα κόλπα. Το πάρκο Κύπρου και Πατησίων από τις 26/1/09 είναι αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο και έτσι θα παραμείνει.

Η Ανοιχτή Συνέλευση θέλει μόνο το δίκτυο ύδρευσης ανοιχτό και έχει αναλάβει όλη τη φροντίδα ενός πάρκου το οποίο κάθε μέρα φιλοξενεί εκατοντάδες ανθρώπους ντόπιους και μετανάστες, ένα πάρκο το οποίο ήταν παρατημένο και βρώμικο συνειδητά όλα τα προηγούμενα χρόνια από το Δήμο ώστε να το παραδώσει πιο εύκολα στον εργολάβο για παρκινγκ, ένα πάρκο που τώρα είναι ελεύθερος ανθρώπινος κοινωνικός χώρος, και με πολλά παιδιά να παίζουν σε αυτό.

 

από πουλημένοι μην παρκάρετε στη ζωή μας 14/07/2009 12:55 μμ.


ότι αυτοί που συνενοούνται με το δήμο και προσπαθούν συστηματικά να διαμεσολαβούν τον αγώνα, δεν είναι παρά μια ολιγάριθμη παρέα 3,4,5 ατόμων που λειτουργεί με παραγονίστικο τρόπο στην πλάτη των άλλων: νταραβέρια με τα κόμματα, τους μηχανισμούς και τα ΜΜΕ

μετά και το τελευταίο κατόρθωμα της παρέας που προσπάθησε να παραδώσει το πάρκο στο Δήμο πίσω από την πλάτη της συνέλευσης προκάλεσε τόση αηδία που όλοι πλέον τους αποστρέφονται

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ! ΕΞΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ

από στου παρκου την πόρτα όσο θέλεις βρόντα 14/07/2009 1:15 μμ.


και πρέπει να το γλεντάμε λίγο, την Πέμπτη στο πάρκο έχει γλεντάκι και 1000 καλοί χωράνε

http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=18642

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License