ΝΕΡΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!

 

Καταγγέλουμε ότι από τις 3 Ιούλη, με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων και της ΕΥΔΑΠ, διακόπηκε για τρίτη φορά στη σειρά η παροχή του νερού στο Πάρκο της Κύπρου και Πατησίων. Να θυμίσουμε ότι για πρώτη το νερό διακόπηκε και όλο το σύστημα ύδρευσης καταστράφηκε από τον ίδιο τον Δήμο στις 26 Γενάρη, όταν συνεργεία του έκοψαν 44 δέντρα του Πάρκου (εκ των οποίων τα 12 αιωνόβια) με σκοπό την μετατροπή του σε πάρκινγκ.

 

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της παροχής νερού το οποίο είναι τόσο πολύτιμο κι απαραίτητο, ειδικά αυτή την εποχή ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών,  για να ποτίσουμε τα δεκάδες δεντράκια που φύτεψε η Ανοιχτή Συνέλευση στο κατεστραμμένο από τον Δήμο πάρκο.

 

Καταγγέλουμε επίσης τον Δήμο Αθηναίων ο οποίος εκμεταλλευόμενος το γεγονός της επιβεβλημένης έλλειψης νερού στο Πάρκο, για την οποία είναι απολύτως υπεύθυνος, αντί να αποκαταστήσει αμέσως την διακοπείσα παροχή, έστειλε μια υδροφόρα για να παραστήσει δήθεν ότι φροντίζει τα δεντράκια που φύτεψαν κάτοικοι κι αλληλέγγυοι στη θέση των δέντρων που ο ίδιος ο Δήμος έκοψε. Είναι γνωστό και ξεκάθαρο ότι εδώ και 5 μήνες η παρουσία του Δήμου στο χώρο του Πάρκου, και εφόσον πάντα θέλει να τον μετατρέψει σε πάρκινγκ, είναι ανεπίτρεπτη. 

 

Γιαυτό και δεν θα επιτρέψουμε στο δήμο Αθηναίων να μας εκβιάζει με την παρατεινόμενη διακοπή του νερού και να μας επιβάλει την παρουσία του.

 

Το Πάρκο είναι και θα παραμείνει αυτοδιαχειριζόμενο και ο αγώνας για την προάσπισή του είναι και θα παραμείνει αυτοοργανωμένος χωρίς διαμεσολαβήσεις και συνδιαλλαγές.

 

Είμαστε επίσης αναγκασμένοι να καταγγείλουμε ότι σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτο το να καλεί οποιοσδήποτε την αστυνομία να συλλάβει άτομο της συνέλευσης όπως συνέβη το βράδυ της Τετάρτης 8/7/09 κατά τη διάρκεια της συνέλευσης του Πάρκου προκαλώντας τη διάλυσή της. Και οποιοσδήποτε καταφεύγει σε τέτοια μέσα δεν έχει θέση ανάμεσά μας.

 

Επίσης δεν έχει θέση ανάμεσά μας και θεωρείται εχθρικός οποιοσδήποτε επιχείρησε ή επιχειρεί ακόμη να διαμεσολαβήσει το αυτοοργανωμένο αγώνα μας και συνδιαλέγεται με τον Δήμο ή τα ΜΜΕ.

 

Καμία τέλος δημοτική παράταξη δεν μπορεί να μιλάει στο όνομα του αγώνα των κατοίκων και των αλληλλέγγυων κομπάζοντας μάλιστα ότι "πρωτοστατεί" σε αυτόν.   

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ

 

Πρωτοβουλία από την Ανοιχτή Συνέλευση του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων

8 Ιούλη 2009

    


post image

ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΒΡΕΣ, ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΟΥΣ...

ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΔΙΨΑΝΕ, ΝΕΡΟ!!!! 

Εικόνες:

από πλάτανος 09/07/2009 6:09 μμ.


post image
.

Εικόνες:

από Αρτέμης 10/07/2009 2:53 πμ.


post image
Ο Κακλαμάνης είναι φίλος μας...

Εικόνες:

...

από no way 11/07/2009 1:42 πμ.


post image
.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License