Κάποια συμπεράσματα

και κάποιες σκέψεις

Οι ευρωεκλογές έδειξαν και τυπικά ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο αστάθειας με άγνωστη διάρκεια. Και στις περιόδους μη ευημερίας, αστάθειας και αβεβαιότητας, ο κόσμος έχει όντως την τάση να πηγαίνει προς τα άκρα. Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει μετατόπιση προς το δεξί άκρο και αυτό είναι φυσικό γιατί, αφ'ενός το λαος είναι το μόνο κόμμα που έχει θέση για τους μετανάστες αγγίζοντας έτσι την ευαίσθητη χορδή της ανασφάλειας των νοικοκύρηδων, αφ'ετέρου το διεθνές κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον είναι συντηρητικό και μουντό και σε τέτοιους καιρούς κερδίζουν οι φοβικές "οχυρωματικές" στάσεις, παρά οι πιο ανοιχτές και ριζοσπαστικές.
Εξετάζοντας τα αποτελέσματα των δύο κομμάτων, βλέπουμε όντως ότι το πασοκ έχει 18,7% και η νέα δημοκρατία 16,6% (επί του συνόλου), πράγμα το οποίο δεν δίνει κανένα δικαίωμα στους μεν να πανηγυρίζουν και να αισιοδοξούν και καμμιά νομιμοποίηση στους δε σε οποιοδήποτε αντιλαϊκό και κατασταλτικό μέτρο μας ετοιμάζουν από εδώ και μπρος.
Η μη νομιμοποίησή τους όμως μπορεί να γίνει αντίληψη και να εμπεδωθεί, μόνο αν αυτοί που νίκησαν με το τεράστιο 47% (εκτός φυσικά από όσους το έκαναν από πολιτική θέση) προσδιορίσουν γιατί δεν ψήφισαν και πάρουν θέση πάνω σ'αυτό.
Επιτέλους!!! Ο 'Ελληνας είναι μαθημένος πάντα κάποιος άλλος να φταίει για τη μιζέρια του, όπως είναι μαθημένος να έχει τον χωροφύλακα πάνω στο κεφάλι του να του διευθύνει τη ζωή. Επιτέλους!!! Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του και η αποχή να μην είναι στείρα άρνηση, αλλά να συνοδεύεται απαραίτητα από προβληματισμό και δράση.
Βέβαια εδώ τίθεται αυτόματα το ερώτημα πως μπορεί κάποιος να προβληματιστεί και να δράσει όταν είναι μαθημένος ότι για να κάνει οτιδήποτε πρέπει να ανήκει σε κάποιο κόμμα ή τουλάχιστον να το εξυπηρετεί. "Όποιος βγει έξω από το μαντρί τον τρώει ο λύκος" είχε πει ο ράλλης. Η πλειοψηφία της αποχής, πιστεύω ότι ανήκει σε αυτούς που αναγκαστικά εξυπηρετούν από καιρού εις καιρόν τα κόμματα και έχει αηδιάσει αλλά δεν μπορεί να δει ένα δρόμο έξω από το μαντρί. Αυτόν το δρόμο πρέπει να μπορέσει να τον δείξει ο α/α χώρος και η στιγμή γι' αυτό πιστεύω ότι είναι τώρα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License