Διαδήλωση χθες στη Χαλκιδική

Στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη του 2003, θα πάρει την απάντηση η ολιγαρχία

ΝΕΑ ΦΩΚΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Εδωσαν αγωνιστική απάντηση στους υπουργούς Οικονομίας «Στη Θεσσαλονίκη το 2003 θα πάρει την απάντηση η ολιγαρχία», βροντοφώναξαν χτες το απόγευμα στους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία της Νέας Φώκαιας διαδηλωτές, αγωνιστές της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», του ΠΑΜΕ και νεολαίοι που συγκεντρώθηκαν εκεί για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παρουσία στην περιοχή των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ που συνεδρίασαν στη Σάνη Χαλκιδικής. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών προσέγγισε το χώρο της Συνόδου και επέδωσε το ψήφισμα διαμαρτυρίας. Με συνθήματα όπως «ΝΑΤΟ - Βρυξέλλες φονιάδες των λαών, κάτω η Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών» οι διαδηλωτές διατράνωσαν την απόφασή τους να αντισταθούν στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και της Νέας Τάξης. Η ήσυχη παραλιακή πόλη της Χαλκιδικής είχε πολύ καιρό να δει παρόμοια μαχητική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση. Δεν το περίμενε. Ξαφνιάστηκε. Αφουγκράστηκε με προσοχή τους δυνατούς χτύπους της καρδιάς του λαού που αντιστέκεται στη Νέα Τάξη. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία απηύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Δήμου Κασσάνδρας Δημοτικός Σύμβουλος Ι. Παπαβασιλείου που επισήμανε ότι « η ελληνική προεδρία προωθεί τα αντιδραστικά σχέδια των ευρωπαϊκών πολυεθνικών». Χαιρέτισε ακόμα ο Θ. Ευαγγελινός, μέλος της Επιτροπής Χαλκιδικής της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Κύριος ομιλητής ήταν ο Ν. Παρθενιώτης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ, κάνει φιλότιμες προσπάθειες να προωθήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και της ολιγαρχίας σε μια περίοδο κρίσιμη για τους εργαζόμενους και τους λαούς της περιοχής». Απευθυνόμενος στους υπουργούς της ΕΕ είπε: «Να ξέρετε τα ψωμιά σας είναι λίγα πια. Φροντίζουμε εμείς γι' αυτό». Μετά τη συγκέντρωση, ο κόσμος κατευθύνθηκε με αυτοκίνητα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα όπου διεξάγεται η άτυπη Σύνοδος των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ. Στον κόμβο της Σάνη, η αστυνομία μπλόκαρε την αυτοκινητοπομπή. Επιτροπή όμως των διαδηλωτών προσέγγισε το ξενοδοχείο και επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κ. Φλούδα, υπεύθυνο της οργανωτικής επιτροπής της Συνόδου, ο οποίος «υποδέχτηκε» τους διαδηλωτές παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Την άρνηση της κυβέρνησης να στείλει πολιτικό της εκπρόσωπο να παραλάβει το ψήφισμα, κατήγγειλαν τα μέλη της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

από παλαιά Φώκαια 17/05/2003 7:10 μμ.


Τι εννοούσε ο εκπρόσωπος της "Δράσης" όταν είπε στους υπουργούς ότι "φροντίζουν αυτοί" ώστε "τα ψωμιά τους να είναι λίγα"; Τι σκέφτονται να κάνουν δηλαδή; Να τους δολοφονήσουν;

από Δράση 17/05/2003 7:22 μμ.


...δεν σκοπεύουμε να τους δολοφονήσουμε!!! Όταν είπε "τα ψωμιά σας είναι λίγα" δεν εννοούσε το χρόνο ζώης των συγκεκριμένων υπουργών, αλλά το χρόνο ζωής του απάνθρωπου, εκμεταλλευτικού, καταπιεστικού καπιταλιστικού συστήματος, για το οποίο τα ταξικά συνειδητοποιημένα τμήματα της εργατικής τάξης και της νεολαίας φροντίζουν να είναι λίγος, σύντομος! "Τα ψωμιά τους θα τελειώσουν" όταν η εργατική τάξη με τους συμμάχους της, δηλαδή την μικρομεσαία αγροτιά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, προχωρήσουν σε σοσιαλιστική επανάσταση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License